Egyedülálló anyaként hogy éljek meg?
Az a legnagyobb segítség, hogy ott élhettek.
Nem volt munkád???
Amúgy meg, dolgozz, gyerek bölcsibe, ennyi
A büszkeségem nem érne annyit, hogy a gyerek lássa kárát. Apát bíróság elé vinném, ott kérheti a DNS tesztet, ami ha pozitív, akkor ő fizeti. Megállapítják a gyerektartást és máris könnyebb. Sosem értettem azokat, akik gőgből, meg büszkeségből szivatják a gyerekük.
A többi pedig: rendszeres gyereknevelési támogatást kérnék, elmennék környékbeli gyülekezetekbe is ha kell ételért, közben kérném a bölcsit is, és ha másképp nem megy, akkor szeptemberig kihúzni valahogy.
Tudsz igényelni gyermekvédelmi támogatást, havi kb 6 ezer forint. Továbbá tudsz igényelni rendkívüli szociális támogatást is az önkormányzattól, ha jól tudom évente 2x egyösszegben.
Aztáán..
Tudom nem fog tetszeni, de hiába nincs benne az apuka az anyakõnyvi kivonatban, egyszercsak bekattan nála az apaság, és 8 év múlva ugyanúgy kérheti a bíróságnál az apaság vélelmének megdöntését, és a jogait, hiába nem fizetett eddig.
A te érdeked szolgálja az egész. Ha le akar lépni, le tud lépni, akkor is, ha be van írva, és be tud mászni az életetekbe akármikor, akár rajta van az elejétől a papíron, akár kihagyott 10 évet a gyerek életéből.
Menj a gyámügyhöz, nevezd meg apaként, majd megkapja a papírt, mehet a bíróságra, és ha bukja a dnstesztet, akkor még annak a költsegét is fizetni fogja. Csak fenyeget, de ha van egy csepp esze, alá fogja írni a papírt.
Utána kell kérni gyermekelhelyezést és előre aláíratni vele a személyiigazolványos papírt. Aztán legközelebb iskolakezdésről kell tájékoztatnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!