Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyedülálló anyaként hogy...

Egyedülálló anyaként hogy éljek meg?

Figyelt kérdés
Az a problámám hogy egyedül nevelem a mostmár egy éves kislányom. Szüleimmel lakunk. Sajnos egyre kevésbé segítenek, mind anyagilag, mind a lányom nevelését illetően. 38-39.000 forint összesen a családim és a gyes-em. Gondolom mondanom sem kell hogy ebből jóformán semmit sem tudok megvenni... Tudnátok segíteni hogy milyen lehetőségeim vannak pénz keresni? Gondolkoztam bébiszitteren aki pl 7 napból, 5ön, napi 4-6 órában nálunk vigyáz a picire és én addig tudnék valamit dolgozni (de annak nem látom értelmét hogy a keresetem több mint felét elvigye a bébiszitter). Vagy állami támogatások vannak-e amik segítenének rajtam?! Ki volt már ilyen helyzetben? Milyen megoldási lehetőségeim vannak? Kinek mi vált be?
2018. jan. 30. 13:02
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
Vidéken lakunk. Pesten pl biztos vannak olyan bölcsik, de oda sajnos nem tudnám bevinni...
2018. jan. 30. 13:17
 12/39 anonim ***** válasza:
100%
Én azért körülnéznék a helyedben, vagy feladnék egy hirdetést, hátha találsz gyesen lévő anyukát, aki tudna vigyázni rá, foglalkozni vele a sajátja mellett, és jól jön neki a pénz. CsANA, magánbölcsi nemcsak Pesten van.😀 Ha környékbeli nagyobb városba mennél melózni, ott biztosan találsz, jobb is, ha egy településen vagytok.
2018. jan. 30. 13:23
 13/39 anonim ***** válasza:
58%
Én a Te helyedben körbetelefonálnám a pesti bölcsiket és, ha be tudják valahova venni akkor keresnék Pesten munkát. Nincs miért maradjál. Pesten először anyaszállóra mennék a gyerekkel v ismerőshöz, ha van v nagyon olcsó szállásra. És gzűjtögetnék albira. Vagy kivennék egy szobát. Amíg pici addig jó egy szoba is. Vagy a másik eshetőség külföld. Anya most ki akart menni takarítani, mert szállás, kaja ingyen van egy szállodába. Ez a két opció lenne, nem maradnék vidéken, ha nincs munka és nincs kiért.
2018. jan. 30. 13:23
 14/39 anonim ***** válasza:
93%
Azt mondjuk nem tudom, hogy a szüleid mit szólnának hozzá, ha még egy-két gyereket odavinnél a házukba, de akár az is megoldás lehet, ha te vállalsz be pénzért gyerekfelügyeletet. Nyilván vannak még, akik hasonló cipőben járnak.
2018. jan. 30. 13:26
 15/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ezeket kipróbálom/megérdeklődöm!
2018. jan. 30. 13:34
 16/39 anonim ***** válasza:
62%

Az a legnagyobb segítség, hogy ott élhettek.

Nem volt munkád???

Amúgy meg, dolgozz, gyerek bölcsibe, ennyi

2018. jan. 30. 13:46
 17/39 anonim ***** válasza:
94%

A büszkeségem nem érne annyit, hogy a gyerek lássa kárát. Apát bíróság elé vinném, ott kérheti a DNS tesztet, ami ha pozitív, akkor ő fizeti. Megállapítják a gyerektartást és máris könnyebb. Sosem értettem azokat, akik gőgből, meg büszkeségből szivatják a gyerekük.

A többi pedig: rendszeres gyereknevelési támogatást kérnék, elmennék környékbeli gyülekezetekbe is ha kell ételért, közben kérném a bölcsit is, és ha másképp nem megy, akkor szeptemberig kihúzni valahogy.

2018. jan. 30. 13:59
 18/39 anonim ***** válasza:
91%
Én azért valahol meg tudom érteni, hogy azért a havi 20-25 ezer forintért inkább nem száll csatába, utána meg mindenért apukának kell könyörögni, hogy írja alá, még egy nyavalyás személyi igazolványt, iskolai beíratást is csak több körben lehet elintézni, ha be akar tartani.
2018. jan. 30. 14:08
 19/39 anonim ***** válasza:
95%
Bölcsöde. Most. Írj kérelmet, hogy miért nem tudsz várni és kérj ajánlást a védőnőtől
2018. jan. 30. 14:12
 20/39 anonim ***** válasza:
59%

Tudsz igényelni gyermekvédelmi támogatást, havi kb 6 ezer forint. Továbbá tudsz igényelni rendkívüli szociális támogatást is az önkormányzattól, ha jól tudom évente 2x egyösszegben.

Aztáán..

Tudom nem fog tetszeni, de hiába nincs benne az apuka az anyakõnyvi kivonatban, egyszercsak bekattan nála az apaság, és 8 év múlva ugyanúgy kérheti a bíróságnál az apaság vélelmének megdöntését, és a jogait, hiába nem fizetett eddig.

A te érdeked szolgálja az egész. Ha le akar lépni, le tud lépni, akkor is, ha be van írva, és be tud mászni az életetekbe akármikor, akár rajta van az elejétől a papíron, akár kihagyott 10 évet a gyerek életéből.

Menj a gyámügyhöz, nevezd meg apaként, majd megkapja a papírt, mehet a bíróságra, és ha bukja a dnstesztet, akkor még annak a költsegét is fizetni fogja. Csak fenyeget, de ha van egy csepp esze, alá fogja írni a papírt.

Utána kell kérni gyermekelhelyezést és előre aláíratni vele a személyiigazolványos papírt. Aztán legközelebb iskolakezdésről kell tájékoztatnod.

2018. jan. 30. 14:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!