Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meg nem született baba nevét...

Meg nem született baba nevét a következő babának?

Figyelt kérdés
Csak érdekel mennyire viseli meg ez a szülőt vagy lehet- e. Ismerősöm babája a 37. héten méhen belül artéria szakadás miatt meghalt.. már volt neve de nem kellett be mondaniuk szülésnél. Második babájuknak ezt a nevet adnák ami eddig is volt név. Ő döntésük csak lelkileg jobb vagy rosszabb?
2018. jan. 30. 10:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
27%

Egy 37. héten született baba testét már kiadják temetésre, és gondolom a sírkőre (vagy urnára) is rákerül a neve. Vagyis van neve, amit adtak neki, csak épp nem lesz/lett használva.

Innentől kezdve én nem adnám ugyanazt a nevet a következő gyerekemnek, hiszen ha az első gyerekemet elneveztem Sanyikának, nem fogom a 2. gyerekemet is úgy hívni, függetlenül attól, hogy az első sajnos a terhesség során meghalt.

Ráadásul nekem is úgy tűnik, hogy semmibe veszik a meghalt babájukat, mivel a 2.-at is ugyanúgy nevezik el, mint az elsőt. Olyan, mintha elvennék a meghalt babától a nevét, mivel hogy már meghalt, ezért nincs szüksége a névre, akkor hívjuk ugyanúgy a 2. gyereket is. Ez nekem nagyon groteszk.

Itt egyáltalán nem az a helyzet áll fenn, hogy a halott nagypapa után tiszteletből kapja a gyerek a nevét, hanem a halott testvérével osztozkodnak egy néven. Ez marha beteg.

2018. jan. 30. 13:50
 12/12 p.szabina1223 ***** válasza:
Én sem adnám a meg nem született babám nevét a másik babának,de a szülőknek kell tudniuk, érezniük, ez ügyben mi a helyes. Ők így dolgozzák fel. A régi világban ez nem volt annyira szokatlan. Nagymamáink, dédnagymamáink korában simán adták a halott gyermek nevét az utána következő babának.
2018. febr. 1. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!