Meg nem született baba nevét a következő babának?
Egy 37. héten született baba testét már kiadják temetésre, és gondolom a sírkőre (vagy urnára) is rákerül a neve. Vagyis van neve, amit adtak neki, csak épp nem lesz/lett használva.
Innentől kezdve én nem adnám ugyanazt a nevet a következő gyerekemnek, hiszen ha az első gyerekemet elneveztem Sanyikának, nem fogom a 2. gyerekemet is úgy hívni, függetlenül attól, hogy az első sajnos a terhesség során meghalt.
Ráadásul nekem is úgy tűnik, hogy semmibe veszik a meghalt babájukat, mivel a 2.-at is ugyanúgy nevezik el, mint az elsőt. Olyan, mintha elvennék a meghalt babától a nevét, mivel hogy már meghalt, ezért nincs szüksége a névre, akkor hívjuk ugyanúgy a 2. gyereket is. Ez nekem nagyon groteszk.
Itt egyáltalán nem az a helyzet áll fenn, hogy a halott nagypapa után tiszteletből kapja a gyerek a nevét, hanem a halott testvérével osztozkodnak egy néven. Ez marha beteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!