Ha GYED-en vagyok, és vissza megyek dolgozni, akkor apa elmehet GYED-re, úgyértem felválthat, vagy akkor Ő már csak GYES-re meghet? 1 éves múlt a picink. Még járna GYED 2 éves koráig.
Mekkora baromságokat írtok!!!
GYED-re kizárólag az anya mehet!!!!!
Köszi, hogy baromságozol, de talán esetleg utánanézhetnél a törvénynek, mielőtt másokat leszólva butaságokat beszélsz. Az anyai kizárólagos juttatás a tgyás.
Nem értem, minek érzed szükségét, hogy olyan dologba szólj bele, amihez lövésed sincs.
Csak tájékoztatásul:
42/A. § (1) Gyermekgondozási díjra jogosult
a) a biztosított szülő, ha a gyermekgondozási díj igénylését - a gyermeket szülő anya esetén a szülést - megelőzően két éven belül 365 napon át biztosított volt,
b) a terhességi-gyermekágyi segélyben részesült anya, akinek a biztosítási jogviszonya a terhességi-gyermekágyi segély igénybevételének időtartama alatt megszűnt, feltéve, hogy a terhességi-gyermekágyi segélyre való jogosultsága a biztosítási jogviszonyának fennállása alatt keletkezett és a szülést megelőzően két éven belül 365 napon át biztosított volt, és a gyermeket saját háztartásában neveli.
(2) A 39. § (3)-(5) bekezdése, valamint az (1) bekezdés a) pontjának alkalmazásakor szülő alatt érteni kell
a) a vér szerinti és az örökbefogadó szülőt, továbbá a szülővel együtt élő házastársat,
b) azt a személyt, aki a saját háztartásában élő gyermeket örökbe kívánja fogadni, és az erre irányuló eljárás már folyamatban van,
c) a gyámot.
Remélem így már tiszta, gondolom a bocsánatkéréssel nem fogod fárasztani magad, de a reakciód alapján nem is leszek meglepve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!