Korábbi kérdés ihlette, kisbabás anyukák + sminkelés?
Sokan írták, hogy szülés után sem szabad az embernek elhagynia magát, amivel egyet is értek. Más kérdés, hogy kinek hogy sikerül. :)
Szóval azt szeretném megkérdezni a sminkelőktől, hogy a baba (vagy picit nagyobb gyerek) mellett ti hogy viseltek sminket?! Ha mi elindulunk bárhová, biztos, hogy nem marad meg a babakocsiban, és ha felveszem, egyből beletenyerel az arcomba, szemembe, és máris csupa alapozó, szemfestékes a kis keze. Ezt egyszer "játszottuk" el, azóta inkább nem festem magam. Pedig nem vagyok már fiatal és üde, jól esne a lelkemnek is egy kis tuning, de nincs ahhoz idegzetem, vagy akár lehetőségem, hogy a festéket mossam a gyerekről az utcán, vagy az arcomat javítgassam menet közben.
Félreértés ne essék, nem is szeretnék 1 kiló vakolatot, de egy kis szemöldökfestést is fél pillanat alatt el tud mázolni a kicsike. :)
A sarki boltba én nem festem ki magam. Vagy ha csak úgy a környéken sétálunk, akkor sem. Ha tényleg megyünk valahova, akkor igen.
Egyébként én festetem a szempillám kozmetikussal.
A szemöldököm nem festetem mert szőke a hajam és sötét szemöldök nem passzol hozzám ìgy, de egy időben azt is kozmetikussal csináltattam.
10, az antinőket zavarja még egy pici púder is, nyugi. Azt hiszik aki sminkel, az nem törődik a gyerekkel, smink nélkül ronda és a férje sem szereti, ráadásul üresfejű.
Sok frusztrált banya van, ez van :) Én mindig örömmel veszem, ha egy nő ad magára, és gyerek mellett sem lesz slamp-királynő.
Én csak szemhély tusst és szemopillpilla spirált használtam. De ezt akkor is ha a sarki boltba mentem.
Nemrég kitetováltattam a szemem, így csak a spirál maradt. Abból mindig vízállót veszek. Nem kenődik, nem "olvad" le nyáron
Én ugyanúgy rendszeresen sminkelem magamat jó minőségű cuccokkal. Nem jön le. De mondjuk ha a rúzs ér hozzá akkor egyszerűen letörlöm róla - nem nagy dolog.
34/N és 9 hetes kismama vagyok
Kislányom pedig 1 éves
Hogy lehet alapozós a keze nem értem?
Ha hozzáérsz az arcodhoz neked se lesz alapozós a kezed nem? Bocsi ezt nem tudom elképzelni, alapozó nem folyik le az arcodról hanem ott marad, az enyém még nap végén is fent van pedig születése óta se hagytam abba a sminkelést, nézzetek le de én játszótérre is rakok fel minimális sminket, nem szeretek smink nélkül sehova se menni, ahogy melegítőbe se de ez már más téma.
Szemedbe meg ne nyúlkáljon a gyerek, nekem sose kente le a sminkem,mint írták ne miss sportyt meg hasonlót használj.
Ahogy már írták többen minőségi termékeket érdemes használni.
Másik dolog lehet nem a bőrtipusodnak megfelelőt használsz, esetleg túl sokat teszel az alapozóból, próbáld ki kevesebbel.
Leírom neked a lépéseket ahogy én készítés az alap sminkem:
Bioderma micellas víz erzekeny bőrre,
Vichy thermal víz spray,
Nappali krém fenyvedővel,
Primer (lancome)
Alapozó (lancome teint idol ultra wear, vagy estee lauder double wear light)
Csak nyáron fixalom púderrel egyébként így hasznalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!