Járásfejlődés összefügghet ezekkel? Aggódó anyuka
Figyelt kérdés
17hónapos a kisfiam,nem indult el sőt fél is ha fogom a kezet, illetve ne szidjatok el de rengeteget eszik velem is apával meg amikor megéhezik és látszik a súlyán mondta a védőnő 15kg bőven 89cm hatalmas kisgyerek :( valamit elrontottam ?első gyerekem és aggódok más azt mondja elindul majd lefogy de elindulni se akar mászik egész nap!illetve amig otthon laktunk folyamat ilyesztgették nem tudom kihatással lehet most ezekre?:( (már elköltöztünk ahigy tudtunk)2018. jan. 19. 05:07
1/7 anonim válasza:
Ne fogd a kezét. Butorokba kapaszkodva stb kell hagyni probalkpzni, kulonben nem fog magàban bizni. Olvass utana, pont a kézfogassal van hátráltatva egy gyermek, azt táplálod igy hogy egyedül nem megy.
A hizás megterheli a szivet, hagyd el a tésztát kenyeret pékárut, inkabb zöldségfözelék, vagy találj más köreteket, rizs, bulgur, stb. A teszta es hasonlok üres szénhidrátok.
2/7 anonim válasza:
Semmi gond a súlyával!! Mivel tényleg magas baba így eloszlik a súly.
Tegyél magasabb helyre mint amit mászva elér izgi játékot, motiváld.
3/7 anonim válasza:
Írd már le úgy, hogy megértsük a problémadat! Mi az, hogy otthon laktatok? Kik ijesztgetik? Mivel? Mit eszik veletek?
5/7 A kérdező kommentje:
Lépeget ágy mellett és a butorok mellett ,elengedi az ágyat kapaszkodás nélkül áll pár másodpercig de nagyon ritkán :(
2018. jan. 19. 12:36
6/7 anonim válasza:
Ne vezezgesd, az nem jó. Próbáld meg játékosan ösztönözni, sokat mozgatni és ne tömjétek. A lányom 3 éves elmúlt, 15 kiló és kb. 1 méter magas. Távolról sem vékony, úgyhogy egy 17 hónaposnak tényleg sok ez a súly. A mozgással kapcsolatban érdemes lenne megkérdezni egy gyógytornászt.
7/7 anonim válasza:
Én elvinném egy gyerekekkel foglalkozó gyógytornászhoz, amúgy én is gyógytornász vagyok, de nem kicsikkel foglalkozom. Hivatalosan az a “szabály”, hogyha a gyerek egészséges (ahhoz, hogy a mozgása fejlődjön)18 hónapos korig kell elindulni. Nyilván nem gépek a gyerekek, ez egy általános szabály. Én járok a kislányommal gyógytornászhoz pár hónapos kora óta, mert láttam, hogy le van maradva a többiektől. 8 hónaposan kezdett forogni, most 15 hónapos és kapaszkodás nélkül feláll, áll és néhány lépést megtesz. Az Ő diagnózisa generalizált hypotonia hypermobil ízületekkel. Teljesen egészséges, de gyengébbek picit az izmai és a laza ízületeit így még nehezebb megtartania, arányaiban több izom szükséges hozzá, mint egy nem “hajlékony” gyereknek. Nálunk is az volt a gond eleinte, hogy nehéz volt, 5 hónaposan 10 kg, csak anyatejet kapott. Most is 10 kg, csak megnyúlt. Lehet, hogy az nehezíti a mozgását Nálatok. Egy mondat, mint száz én elvinném egy Dévényes gyógytornászhoz. OEP finanszírozással is elérhető. Nem mondom, hogy van valami baja, de Te is megnyugszol, ha egy szakember megnézi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!