Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem akarja a kislányát, de...

Nem akarja a kislányát, de ragaszkodik ahhoz, hogy az ő nevét viselje. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kicsit jogi jellegű ez a kérdés. Az exemmel 1 évig terveztük a babát, míg összejött, aztán a 4. hónap végén rájött, hogy ő még fiatal, neki még ez nem kell, ő még élni akar és be is csajozott. Oké, megoldom egyedül erős vagyok... Kijelentette, hogy neki nem kell a gyerek, nem is fogja látogatni, gyerektartás meg kiperelem, ha akarom... Ehhez még mindig tartja magát (2 hetem van hátra kb), de kaptam tőle egy üzenetet, hogy biztos lehetek benne, hogy az ő nevét fogja viselni a gyerek, mert ő nem adja oda más faszinak... Szó szerint így írta. Nincs amúgy új párom, mióta elhagyott és kijelentette, hogy nem kér belőle, nekem teljesen evidens volt, hogy az én vezetéknevemet fogja kapni a születendő lányom. Jogilag tehet ilyet? Mert én semmi értelmét nem látom, hogy lesz egy vezetékneve, akihez nem tud senkit kapcsolni...
2018. jan. 8. 17:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
85%

Nyugodtan pereljen, sőt, én perelnék, ha nem fizetné magától a gyt-t, neked lehet most nem kell, de a gyereknek később jól fog jönni ;) Ha nincs apasági nyilatkozat, amiben meg van jelölve, hogy mi lesz a gyerek vezetékneve, akkor a tiedet kapja. Hiába perel, a nevét, ha te nem akarod, nem fogja viselni a gyerek. Nyugtasd meg, hogy te meg fogod jelölni apaként, sosem lesz más faszié, így 18 éves koráig (vagy ha tanul, tovább) perkálhatja a gyerektartást.

Ha van kérdés még, nyugodtan - egy gyerekjólétis :)

2018. jan. 8. 19:24
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2018. jan. 8. 19:30
 13/15 anonim ***** válasza:
78%

Szülés után a kórházban az anyakönyvvezető felkeres az adatokért.

Bediktálod a kicsi nevét, elmondod, hogy nincs apasági nyilatkozat, és megnevezed az apát.

Innen a gyámügy veszi át az ügyet, vagy nyilatkozik, vagy perel kényszerítik.

2018. jan. 9. 19:46
 14/15 anonim ***** válasza:
Apasági nyilatkozat kell, hogy legyen, különben a Te nevedet kapja. Az meg nincsen:). Apa nevét megkérdezik, akkor meg mondod az igazat vagy akár bármilyen nevet mondhatsz. Nem fognak utána nézni, csak a formaság miatt kell.
2018. jan. 10. 12:23
 15/15 anonim ***** válasza:
az apa nevét én azt javaslom, ne hamisítsd, mert ha esetleg tényleg lesz olyan hüle, hogy bepereljen, akkor a perköltséget a nyakadba varrhatják (mivel te nem őt nevezted meg apának, vagyis azt mondod, nem ő az apa, ő azt mondja, ő az apa, neki lesz igaza, a pert meg a vesztes fizeti, aki ez esetben te leszel)
2018. jan. 10. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!