Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik a jobb döntés?

Szerintetek melyik a jobb döntés?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Egy kicsit hosszú lesz. 30 hetes terhes vagyok, kisfiút várok. A kapcsolatunk elején megbeszéltük hogy a baba majd mindkettőnk vezeték nevét megkapja. Egy hosszú és egy rövidebb vezetéknév. Amikor megtudtuk hogy kisfiú akkor találtunk egy nevet ami mindkettőnknek tetszett, ez a név a Bernát. Viszont múlt héten elhunyt az apósom és a párom szeretné ha utána a kisfiúnk megkapná a Szilveszter nevet. Viszont az eredeti felállásban két vezetéknév plusz keresztnévvel nagyon hosszú lenne. Viszont nekem annyira a Szilveszter nem tetszik egy múltbéli személy miatt. És már annyira Bercinek képzeltem el a fiam vagyis mindig úgy beszélek róla szóval furcsa lenne hirtelen Szilveszternek hívni.

Ti hasonló helyzetben mit tennétek?

2018. jan. 3. 17:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Elhunyt után sosem nevezném el a gyerekemet!!! Mégha élne azt mondanám jolvan, de így... szerintem ez rossz dolog! Őszintén sajnálom, Isten nyugtassa! :(
2018. jan. 3. 17:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem jó döntés. Ronda dolog, de majd egyszer meghal a többi nagyszülő is, az ő neveikkel mi lesz?

Meg amúgyis....a fiatok nem apósod pótléka lesz. Párodnak el kell gyászolnia és feldolgozni, majd továbblépni. Így viszont a gyereketek örökre apja halálára fogja emlékeztetni.

2018. jan. 3. 17:17
 3/5 anonim ***** válasza:
17%
Nálunk dupla vezetéknév van, dupla keresztnévvel. Nem gáz. Simán lehet a második neve.
2018. jan. 3. 17:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Fogadjunk, hogy kedves apósod nevét eddig nem akarta adni a párod a kisfiatoknak.

Apukám is elhunyt :( Nekem mégsem jutott eszembe, h csak ezért hívják Miklósnak a fiamat. Sajnálom ami történt de nem engednék a kedvesemnek.

2018. jan. 3. 17:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Csak olyan nev jott nalunk szoba, ami mindkettonknek tetszett, kozeli hozzatartozo neve eleve fel sem merult, pedig nekem pont tetszett aposom neve. Szerintem boven eleg indok, hogy neked nem tetszik, es hogy valakire emlekeztet a multbol. Ezt mondtad mar neki?
2018. jan. 5. 01:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!