Mit gondoltok masodunokatesom velemenyerol?
Szerinte egy nonek 6 oraban kene dolgoznia, mert utana otthon a hazimunka es a gyerekek is az o feldata. Gimnazista a leanyzo, vannak testverei.
Szerintem ez akkor lenne helytallo, ha egy no 6 oraban nagyon jol keresne, a hazimunka pedig kozos, hisz nem csak a no el a hazban.
10-es,
"Én biztos nem szeretnék így élni, mert egy hatórás munkával nem nagyon lehet érdemi munkát végezni..."
2 óra munkával is lehet érdemi munkát végezni és 10 órába is lehet csak az aktákat tologatni. Igazából Magyarországon a 8 és 12 órás munkával sem igazán lehet szakmai téren előrébb jutni, ha nem vagy csókos vagy nem a saját vállalkozásodban dolgozol.
"...úgy értem, az arra édes kevés, hogy az ember előbbre jusson szakmai téren."
Az előléptetés nem a munkaidő mennyiségétől, hanem a minőségétől függ. Ráadásul nem hiszem, hogy bárki előléptetését is az befolyásolná, hogy 1-2 évig részmunkaidőt vállal. (Én speciel a gyerek 3 éves korától visszakerülök 8 órába.)
Amúgy a munkavállaló, főleg az állami szférában, annyira nincsenek megfizetve, hogy ennyi erővel 8 órába se menjen senki dolgozni, mert igazából annak sincs értelme, annyira kevés. De szerintem azokban a háztartásokban, ahol csak egy ember dolgozik, ne mondja senki, hogy nem hiányzik az az átlag 120ezer forint, amit 6 órával meg lehet keresni. Mégis több, mint a semmi meg a segély.
Minden mással egyetértek.
Régen rávágram volna,hogy na persze.
2 gyerekünk van,vezetö beosztásban dolgozom, mindig visszamentem főállásba max 9 hónapos korukban.
Most várjuk a 3.gyerkőcöt és azon gondolkozom saját indittatásból,hogy váltok.( nem a férjem erőlteti)
Férjem sokat segit,de 5-2-ujszülött lesz a felállás nálunk.
Egyszerüen sok nekem az egész.
Teljesiteni bent, a nagy uszni jár,táncolni, ezekre elkell vinni, a kicsi is jövöre már mehet hasonlo programokra. Ugy érzem nem fogom birni e mellett a melo mellett..
Az,hogy később teljes állásban dolgozzak teljesen normális,de most a kevesebb munkában látom a megoldást.
A ti véleményetek is még formálodik msjd az élethelyzettől függően..
14-es, köszönöm a válaszod. Akkor én értettem félre, amit a 10-ben írtál.
Adtam egy zöld kezet. :) 13-as voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!