Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok masodunokatesom...

Mit gondoltok masodunokatesom velemenyerol?

Figyelt kérdés

Szerinte egy nonek 6 oraban kene dolgoznia, mert utana otthon a hazimunka es a gyerekek is az o feldata. Gimnazista a leanyzo, vannak testverei.

Szerintem ez akkor lenne helytallo, ha egy no 6 oraban nagyon jol keresne, a hazimunka pedig kozos, hisz nem csak a no el a hazban.

2018. jan. 3. 05:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szerintem az lenne a jó, ha mindenki meg tudna élni 6 vagy 8 órás munkából. Nálunk én gyeden vagyok jelenleg, párom sokszor 10-12 órázik, hogy megéljünk. Az lenne a jó, ha mindketten 6 órában dolgoznánk, és délután 2kor már végeznénk is, a gyereket elhoznánk az oviból, és lenne időnk egymásra is. de ez sajnos nem megoldható, amíg éhbérért dolgoznak az emberek.
2018. jan. 3. 13:03
 12/16 A kérdező kommentje:
Igen kb nekem is ez volt a velemenyem. Nekem nincs szakmam (majusban lesz meg) de most munkat keresek, mert nem birok itthon ulni. Siman elvallalok takaritoi stb munkat (kiv gyar) de a 6 ora az edeskeves. Ha vegre vegzek msr, a szakmamban iss 8-tol 16-ig munka lesz..
2018. jan. 3. 13:28
 13/16 anonim ***** válasza:

10-es,

"Én biztos nem szeretnék így élni, mert egy hatórás munkával nem nagyon lehet érdemi munkát végezni..."

2 óra munkával is lehet érdemi munkát végezni és 10 órába is lehet csak az aktákat tologatni. Igazából Magyarországon a 8 és 12 órás munkával sem igazán lehet szakmai téren előrébb jutni, ha nem vagy csókos vagy nem a saját vállalkozásodban dolgozol.

"...úgy értem, az arra édes kevés, hogy az ember előbbre jusson szakmai téren."

Az előléptetés nem a munkaidő mennyiségétől, hanem a minőségétől függ. Ráadásul nem hiszem, hogy bárki előléptetését is az befolyásolná, hogy 1-2 évig részmunkaidőt vállal. (Én speciel a gyerek 3 éves korától visszakerülök 8 órába.)

Amúgy a munkavállaló, főleg az állami szférában, annyira nincsenek megfizetve, hogy ennyi erővel 8 órába se menjen senki dolgozni, mert igazából annak sincs értelme, annyira kevés. De szerintem azokban a háztartásokban, ahol csak egy ember dolgozik, ne mondja senki, hogy nem hiányzik az az átlag 120ezer forint, amit 6 órával meg lehet keresni. Mégis több, mint a semmi meg a segély.

Minden mással egyetértek.

2018. jan. 3. 13:43
 14/16 anonim ***** válasza:
Utolsó, oké, de a kérdésben nem az egy-két évig részmunkaidő szerepelt, hanem az, hogy a nő folyamatosan, kvázi egész életében dolgozzon így. Bölcsis gyerek mellett még én is bevállalnám a részmunkaidőt, de utána már mindenképp visszaváltanék teljes munkaidőre, mert egyszerűen a munkahelyek nagy része olyan, hogy ennyi időt kell ahhoz dolgozni, hogy a napi tennivalókkal végezni lehessen (na meg van, ahol még több is kell hozzá, és vagy túlóra, vagy viszi haza az ember a munkát sajnos). Közalkalmazott vagyok, sajnos tudom, hogy amit én megkeresek, más azt röhögve hazaviszi részmunkaidőben is, de nem (csak) a pénz miatt csinálom, hanem mert szeretem a munkám, szeretnék benne előbbre jutni, még ha a fizetésem túl sokat nem is fog emelkedni, de szeretnék eljutni a szakmámban odáig, ameddig lehet :)
2018. jan. 3. 17:39
 15/16 anonim ***** válasza:

Régen rávágram volna,hogy na persze.

2 gyerekünk van,vezetö beosztásban dolgozom, mindig visszamentem főállásba max 9 hónapos korukban.

Most várjuk a 3.gyerkőcöt és azon gondolkozom saját indittatásból,hogy váltok.( nem a férjem erőlteti)

Férjem sokat segit,de 5-2-ujszülött lesz a felállás nálunk.

Egyszerüen sok nekem az egész.

Teljesiteni bent, a nagy uszni jár,táncolni, ezekre elkell vinni, a kicsi is jövöre már mehet hasonlo programokra. Ugy érzem nem fogom birni e mellett a melo mellett..

Az,hogy később teljes állásban dolgozzak teljesen normális,de most a kevesebb munkában látom a megoldást.

A ti véleményetek is még formálodik msjd az élethelyzettől függően..

2018. jan. 4. 06:16
 16/16 anonim ***** válasza:

14-es, köszönöm a válaszod. Akkor én értettem félre, amit a 10-ben írtál.

Adtam egy zöld kezet. :) 13-as voltam.

2018. jan. 4. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!