Mennyi bevételnél vállanátok babát?
Mármint tegyük fel nincs hitel és átlagos rezsivel számolva.
Gyed előtt mennyi volt a bevételetek és gyed alatt? Nagyon megéreztétek a különbséget? Mennyi tartalékotok volt?
A párommal együtt a netto keresetünk kb. 500 ezer volt. Nekem volt egy 26 nm-es kis lakásom, neki meg egy albija, ahol most is lakunk, így vállaltunk gyereket.
Én két évig itthon voltam, és most mentem vissza 6 órába dolgozni, a férjem is munkahelyet váltott, szóval már nem annyi a bevétel, mint az elején és több lett a kiadás a gyerek miatt, plussz majd lakásvásárlásnál jön a hiteltörlesztés is. A lakásom eladtuk, az a tőke, de annyira mennek fel az árak, hogy szinte annyit ér, mintha el sem adtam volna.
Van egy két szobás lakásunk és egy autónk, szerencsére hitelünk nincs, de szeretnénk kb három év múlva házat venni, ami persze csak hitellel fog menni. Addig szerintem elég lenne hármunknak a két szoba (65nm).
A bevételünk netto 210+500ezer nekem max gyed járna. Akkor ennyivel járható a dolog ha házat is szeretnénk venni.
Ezt továbbra is csak te tudod!
Ha a 210+500-ból minden hónapban elvertek 710-et, akkor abból se ház, se gyerek nem lesz.
Ha viszont már most félre tudtok tenni annyit, ami elég lenne a gyerekre és a törlesztőre is, akkor elég.
Most meg ne kérdezd, mennyibe kerül egy gyerek! ;)
Mert erre is az lesz a válasz, hogy attól függ.
Anyatejes, egészséges gyereket, aki sokadik a távoli családban, így örököl mindent... ki lehet hozni a családi pótlékból is.
Ugyanakkor pl.: ha kapsz egy allergiás, refluxos csecsemőt, aki némi fejlesztésre szorul.. rákölthetsz egy kisebb vagyont.
Havonta olyan 200 ezret költünk el (persze most karácsonykor vagy nyaraláskor több) szóval ezeket is beleszámolva olyan 300 egy hónap max.
Bátyámnak vannak gyerekei, de már nagyok, szóval mindent meg kell venni. De igazatok van nehéz számolni, lehet nem lesz tejem vagy valamilyen fejlesztésre lesz szüksége. De akkor esélyes hogy bőven kijövünk belőle, mert azért nem szeretnék számolgatni hónap végén, akkor inkább várunk még egy kicsit.
Köszönöm a válaszokat!
Jesszus. Mi sose fogunk ennyit keresni, mint amiket fentebb írtak, mégis van 2 gyerekünk.
Olyan 350ezer volt a második gyerek előtt.
Gyed alatt most 320ezer.
300ezer a kiadásunk kb. mivel páromnak van lakáshetele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!