Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Introvertált anyukák! Ti hogy...

Introvertált anyukák! Ti hogy élitek meg az anyaságot?

Figyelt kérdés

Nem szeretek idegenekkel trécselni, a hajamat tépem már attól is, amikor azt kérdezgetik, mikor jön a baba.

Előre idegbajt kapok azoktól, akik majd fogdosni akarják a pocimat...

Kénytelen leszek a gyerek érdekében beszélgetni, ismerkedni más anyukákkal stb. Én olyan otthon ülős típus vagyok, nagyon jól elvagyok egyedül akkor is, ha napokig nem szól hozzám senki.

2017. dec. 28. 11:03
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
És mellé mulya is vagy? Miért kéne engedni, hogy bárki is fogdosson?
2017. dec. 28. 11:11
 2/7 anonim ***** válasza:
76%
Fogdosni nem engedtem a hasamat senkinek... Igazbol a jatszon se tarsalgok másokkal, általában a férjemmel együtt megyünk, így nem találnak annyira be. Vagy ha mégis, akkor rövid válaszokkal, nem visszakérdezéssel leállítom hamar az illetőt :D A baba-mama klubboktól sikitofraszt kapnék, oda nem járunk és kész... Persze, tudom, hogy a geyreknek lehet jót tenne, de ha én nem érzem jól magam ilyen helyen, akkor azt ő is érezné. Jatszótérre, játszóházba rendszeressen visszük, ott játszik más gyerekekkel is, meg aztán ott lesz az ovi úgyis.
2017. dec. 28. 11:16
 3/7 anonim ***** válasza:
86%
A várandósság nem kötelez semmire, akivel nem akarsz beszélgetni, barátkozni, avval terhesen sem kell, az meg teljesen természetes, hogy nem sértheti meg senki a privát szférádat. Az én hasamat a férjemen és anyukámon, nővéremen kívül sosem fogta meg senki. Én furcsa keverék vagyok, mert nem egyértelműen introvertált, hiszen nyitott vagyok, könnyen oldódok és barátkozom, amennyiben akarok. De ritkán akarok. Volt bulis pörgős időszakom, elmúlt. Nem tudtam csapatba verődve anyukákkal traccsolni a homokozó szélén sosem, mert agyhalált kaptam tőle, persze nem bennük volt a hiba, hanem bennem. A gyerekeimnek adott épp elég lehetőség a bandázásra, közösségre, de én nem vagyok az a járjunk össze típus, nopláne nem bírok orrvérzésig a gyerekeimről traccsolni, akkor sem, ha imádom őket. Rokonokkal körbetelefon, hogy mi újság (Nővérem, anyám), rendszeres találkozó és jónapot. Mióta legutóbb megkérdezték a tanácsadáson várva, hogy hány fogunk van és én válaszoltam, hogy nekem 2 bölcsességfog híján 30 a gyerknek 6, azóta nem akar az az anyuka sem barátkozni velem (meg gondolom elriasztott másokat is szerncsére, akiknek elmesélte), általában ez a vége. Nem vagyok undok, csak tárgyilagos, ettől még persze segítőkész, de megőrülök a traccsolástól és pletyitől, ettől még nem leszek rossz ember. Terhesen sem vegyültem. A gyerekeim köszönik jól vannak, nem antiszociális egyik sem és program is van untig elég.
2017. dec. 28. 11:25
 4/7 anonim ***** válasza:
82%
Szia! Hasfogdosást ne engedd és kész. Én is ilyen beállítottságú ember vagyok. Hidd el ez kisugárzik... Nem fognak csapatostul betalálni. Vagy ha mégis, tőmandokban válaszolsz, abból le fog jönni a másik félnek, hogy nem vagy rá vevő. Játszó, nyugodtan játszhatsz a gyerekeddel. Nem kötelező a padon ülni és beszélgetni. Én is ezt teszem. Van 2 fiam, útban a harmadik. Ne izgulj, az emberek megérzik ha valaki zárkózottabb típus, nem fognak csak úgy leállni veled. Legalábbis nálam ez a helyzet. Nem vagyok mulya, sőt, nagyon határozott egyéniség vagyok. Ezen kár izgulni.
2017. dec. 28. 11:30
 5/7 anonim ***** válasza:
80%
En azt latom, hogy sokkal jobban, mint azok a baratnoim, akik extrovertaltak, ok nehezen elik meg, hogy nincsenek annyit emberek kozott, mint pl. en, aki eleve nagyreszt otthonrol dolgoztam mar szules elott is, szerettem akkor is egyedul lenni. Nem kotelezo masokkal ismerkedni, a hasamat nem akarta a szeretteimen kivul mas megfogni, ok is csak engedellyel tehettek. En abban valtoztam, hogy gyerek mellett kettesben a napjaink nagyon egyhanguak lennenek tarsasag nelkul, megismerkedtem egy anyukaval, akinek hasonlo koru gyereke van, es vele szoktunk atjarkalni egymashoz, meg programokat csinalni. Szoval en kifejezetten el kezdtem igenyelni egy kis valtozatossagot, de ehhez nem kellett egy csomo idegennel megismerkedni.
2017. dec. 28. 11:39
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

En is ez a tipus vagyok.

Terhesen nem fogdosott senki, bar nem zavart volna annyira, imadtam a kismamasagom.

Itthon ulos voltam- vagyok azota is, hogy gyerekem lett. Neha miatta, muszajbol mozdulok ki jatszoterre, setalni, jatszohazba. Akkor beszelgetek masokkal, ha kedvem van, de senki nem nyomasztott vele soha. Baba- mama foglalkozos gugyogos helyektol sikitofraszt kapok, oda nem mentunk soha.

Ovis mar, neha az ottani bulik is sok nekem, de miatta valtoztam mar, megyek, de nem szenvedem azert vegig. Tul nyitott sose leszek, de javultam gyerek ota. Ramfert. :-)

2017. dec. 28. 14:02
 7/7 anonim ***** válasza:
34%

Az én hasamat soha senki nem akarta megfogni és férjemen kívül, szóval azért ne éld annyira bele magad. :)

Én introvertált vagyok, de olyan ingerszegény környéken lakunk, hogy örültem volna, ha valaki hozzám szól.

Most képzeld el, hogy egy lakópark, tele CSOK-os 2-3 gyerekes (főleg babás) családokkal, de mindenki elvan a saját is fészkében, a játszón is a "jól eszik?" és "megy bölcsibe" kényszeres megnyilvánulások, de senki sem akart kicsit nyitni, hogy egy kicsit elmélyüljön a kapcsolatunk, és akár felnőtt dolgokról, akár valamilyen lelki problémáról tudjunk beszélgetni, esetleg közös sétáltatásokat szervezni. Nekem nagyon hiányzott a társaság.

Persze ha tudnék vezetni, akkor lehet, hogy észre sem vettem volna ezt a problémát, hanem bevágom a gyereket és viszem ilyen-olyan babaprogramokra, tornákra, úszni stb. De sajna nem vezetek, r-hadt messze mindentől, kp. 1 óra gyalog, szóval nekem kellett volna egy kisebb társaság, akik folyamatosan ott vagyunk egymásnak.

2017. dec. 28. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!