Az jobban megérdemli az anyaságot, aki sokat vár rá?
A környezetemben több olyan nő van, aki hosszas próbálkozás után esett csak teherbe, esetleg lombikkal vagy egyelőre még nem sikerült, de nagyon szeretnék.
Azt vettem észre, hogy ha megtudják (kérdezik, válaszolok, nem titok), hogy nekem sikerült gyorsan teherbeesni mindhárom gyerekkel, akkor megváltozik a viselkedésük. Épp csak azt nem vágják a fejemhez, hogy felelőtlenül becsúszott. Aki addig jó anyának tartott, az is elkezd lenézni.
Sokszor mondanak olyat, aminek az a lényege, hogy xy azért rossz anya, mert nem küzdött évekig a gyerekért, bezzeg ő.
Azt is hozzáteszem, hogy nem mindegyikük mintaanya. Mégis sokszor úgy viselkednek mindenkivel, mintha ők tudnák csak igazán, milyen anyának lenni.
Attól lesz valaki kevesebb, hogy sikerül gyorsan teherbe esni? Tényleg egy szintre kell tenni azzal, mintha 14 évesen a diszkó mosdójában ejtett volna teherbe egy idegen?
Ilyen buta hozzáállással még nem találkoztam... Teljesen természetes, hogy vannak terményekebb típusok, akik könnyen teherbe esnek, ettől még nem lesznek rossz anyák, nyilván.
Anyám is szinte azonnal teherbe esett 39 évesen, szerintem jobb, mintha sok évig tartott volna :D S még a kifejezetten fiatal életkor sem gond (azért nem kis tinire gondolok), ha nem a nagymamának passzolja le az ember, hanem igenis az ő kapcsolata, személyisége s körülményei megértek a dologra.
Én is irigy vagyok a barátnőmre, hogy csak becsúszott a baba, nekem meg nem akar összejönni pedig régóta próbálkozunk már.
De ettől még nem leszek jobb anya! Ha első hónapban összejön amikor elkezdtünk próbálkozni akkor nem lettem volna jó anya? Azért kezdtünk próbálkozni mert késznek éreztük magunkat rá. Most is készek vagyunk és remélem jó anya leszek majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!