Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállalnátok így egy lombikot?

Vállalnátok így egy lombikot?

Figyelt kérdés
Van már 2 gyermekem, szeretnénk egy harmadikat, de kiderült, hogy csak a lombikprogrammal lehetséges, be vállaljam az egészet? Sok kétség gyötör!

2017. dec. 27. 10:41
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy olyan gyorsan felnőttek! A fiam iskolás a kislányom ovi ugyan, de kész nagylány lett. Úgy babáznék még, és imádtam terhes lenni, maga a csoda volt mind a kettő, az hogy bennem növekedett egy kis élet, és amikor meg éreztem az első mocorgást... szeretném, újra átélni ezt a csodát, ez motivál. Hiányzik a babázás :)
2017. dec. 27. 11:45
 12/25 anonim ***** válasza:
65%

"Az is ugyanolyan érzés, ha már van gyereked, mintha nem lenne."

Hát nem, nagyon nem ugyanaz.

2017. dec. 27. 11:46
 13/25 anonim ***** válasza:
87%
Ha szeretnél egy 3.at akkor igen. De fontos hogy legyen segítséged mert sokat kell majd orvoshoz menni és a hormonoktól nagyon rosszul lehetsz. na meg sok pénz.
2017. dec. 27. 11:59
 14/25 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező, ha lombikos terhességed lesz, azért az minden lesz, csak csoda nem.....

Már a terheség előtt is hónapokat lehetsz rosszul, aztán lehet, hogy most a terhesség alatt is sok problémád lesz, hányinger, hányás, rosszullétek, hiszen előtte bazi nagy adag hormonnal teljesen összezavarják a szervezeted..

Ráadásul az a gyerek is fel fog nőni hamar, akkor mi lesz, addig szülsz, amíg meg nem halsz, hogy babázhass?

2017. dec. 27. 12:09
 15/25 anonim ***** válasza:
44%
Én bevállalnám. Nem tudom, hány éves vagy, ha közelebb a 30-hoz, akkor nagyobb az esély, hogy elsőre összejön. Talán nem kell olyan sokat várnotok rá.
2017. dec. 27. 12:28
 16/25 anonim ***** válasza:
79%
Én hiába írnám, hogy nem, van 2 gyermekem és nem szeretnék többet. 3 éven aluli mellett nem, mert sok idő, sok vizsgálat jár vele. Ha anyagilag, házügyileg stb nem lenne gond 2 kisbaba sem, esetleg nagyobbak a gyerekek, az nagyon más ügy.
2017. dec. 27. 13:05
 17/25 anonim ***** válasza:
56%
Nekem ugyanez volt a problémám. A 2. gyermek után elzáródott mindkét petevezetékem. Majdnem 3 év alatt, 2 sikertelen lombik után, spontán fogant meg a kislányom. A terhességet szinte végig feküdnöm kellett. (hematóma, majd fenyegető koraszülés miatt) Az orvos szerint a lombik miatt sikerült a spontán terhesség. A lombikos tüszőleszívásnál valahogy a petefészkem elmozdult a helyéről. Nagyon örülök, hogy a lombik mellett döntöttem.
2017. dec. 27. 13:33
 18/25 anonim ***** válasza:
73%

Magad is leírtad: te babázni akarsz, nem még egy gyereket. De az is felnő! És akkor mi lesz, jöhet a 4.? Aztán 5? Mert a babázás egy évig tart csak!

Szóval a kommented alapján butaság lenne még egy baba nálatok.

2017. dec. 27. 13:35
 19/25 anonim ***** válasza:
51%

Ismerősömék most készülnek lombikba belevágni - vagyis már egy éve járkálnak vizsgálatokra...

TB támogatott időpontot már 2018-ra sem kaphatnak, egyáltalán, talán(!) valamikor az utána következő évben.

Természetesen pénzes hely mindig van, segített nekik számolgatni a doki döntéshez, alsóhangon fél milla, de ebben csak a kezelések meg a minimálisan szükséges gyógyszerek vannak benne.

Van ennyi kidobandó pénzed? És ha nem jön össze elsőre, akkor még egyszer ennyi? Meg még egyszer?

(A babavárás meg az újszülött költségeiről nem is beszélve.)

Ha nem lenne gyerekem, a föld alól is, de harmadik gyerek miatt nem vágnék bele. Ha meg nincs mind a két petevezetéked elzáródva, akkor még történhet csoda, csak kisebb eséllyel.

Szóval én hagynám, hogy a természet döntsön.

2017. dec. 27. 14:04
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Csak azért, hogy újra babázhassak és átéljem a terhességet, nem vállalnám.

Az a gyerek is gyorsan megnő és nincs garancia arra, hogy a következő terhesség is ugyanolyan sima lesz, mint a többi.

Nekem csak egy gyerekem van, az életem sem úgy alakult, hogy szüljek még egyet, nah meg már 43 leszek, így meg pláne nem.Ezzel az eggyel is van épp elég nehézségem, meg volt is.Örülök ha őt feltudom egyedül nevelni.Meg azért sem kockáztattam inkább, mert nem szerettem volna magam kitenni annak, hogy akkor már kettővel vagy többel maradjak egyedül.Manapság nem látok sok 20-30 évig tartó házasságot, azt is szinte csak az idősebbek körében.

2017. dec. 27. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!