Vállalnátok így egy lombikot?
Nekem ha lenne már 2 gyerekem, akkor nem vágnék bele. Sőt, nekünk csak 1 van, nem is szeretnénk többet.
Én csak akkor vágnék bele, ha egyáltalán nem lenne gyerekem és csak így lehetne.
Szerintem ha valaki olyan nagyon vágyik rá, hogy legyen egy 3. akkor persze, vágjon bele, ha minden feltétel adott hozzá. De ha elvan 2 gyerekkel is, akkor van már 2, örülni kell neki, hogy van 2 és ennyi.
Nagyon borzasztó és nehéz lehet a gyermek utáni vágyat leküzdeni. Az, akinek nem kell, könnyű azt mondani, hogy elégedjen meg azzal, amije van. Az is ugyanolyan érzés, ha már van gyereked, mintha nem lenne. Nekem szerencsém van, szerencsére az érzés magától(?) elmúlt. Nekem van két lányom, de mindig akartunk egy fiút is. 1. gyermekem természetesen született, második sürgősségi császárral. Hatalmas trauma volt az életemben, alig tudtam lezárni. Miután megszületett, akartunk még egyet, annak ellenére, hogy nagyon féltem a vetéléstől, mert a két lány között 2x is elvetéltem. De talán azért, mert a második gyerek hihetetlen hisztis ( :D ), talán ezért tudtam lemondani a harmadik gyerekről. De anyagilag se meg sehogyse tudnánk bevállalni még egy gyereket, úgyhogy nagyon hálás vagyok, hogy az érzés a gyermek után, elmúlt. Nem tudom, milyen lehet úgy lemondani egy gyerekről, hogy vágysz rá. Nagyon nehéz lehet. Hiába az ész érvek.
Ha túl sok kockázata van, akkor sajnos le kell mondani róla, gondolva a már meglévő gyerekekre, társra. Remélem, hogy megoldódik nálad is kérdés magától, így vagy úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!