Nem túlzás 15 éves gyereknek 160. 000 ft-os telefont venni karácsonyra?
Ezért az álszeteskedésért ugy telibe vernélek, hogy összefo $nád magad....
Miert van drága telefonunk amikor mások éheznek? Miért van 60.000 forintos telefonod, amikor mas éhezik?
Azért vicc, hogy mennyire magára veszi mindenki, akinek 160 ezres telefonja van.
Mégis miért? Tudjátok, akinek nem inge...
A kérdezőnek sem azzal van a baja, hogy egy felnőtt ember, akinek szüksége van a munkájához egy drága telefonra, vesz magának, hanem azzal, hogy valaki a 15 éves gyerekének (akinek nyilvánvalóan nem kell ennyire drága telefon a mindennapjaihoz) miért vesz HITELRE 160 ezres telót...
Engem marhára nem érdekel, hogy az összes jól kereső kollégámnak mindig a legújabb iphone lóg a zsebéből. Ha megteheti és kell neki, hát vegye, az ő dolga.
De mikor a csóri 14-15 éveseknek lóg a zsebéből úgy, hogy közben hitelt kellene fizetni....na az gáz.
"Azért vicc, hogy mennyire magára veszi mindenki, akinek 160 ezres telefonja van.
Mégis miért? Tudjátok, akinek nem inge..."
Szerintem senki nem vette magára, legalábbis én nem vettem észre ahogy átfutottam a kommenteket. Inkább azt találták sokan 'felháborítónak', hogy a kérdező mennyit foglalkozik más pénzügyeivel. Mintha lenne bármi köze is hozzá. Nem mindegy nektek, hogy miből vette? Ha ő ezt látta jónak akkor neked miért fáj?
Na, már nem 200+ az s8?
Na de amúgy vicc vagy, kérdező. " még magamnak sem vennék ilyet, nem hogy egy 15 éves gyereknek " - az ismerősödnek a fiú nem egy szros taknyos kis csicska, hanem a gyermeke, akinek valószínűleg akkor is szeretne mindent megadni ha magának nem is vesz meg olcsóbb dolgokat se a hitelek miatt. Te tipikusan az a szülő lennél, aki évente adna a gyerekének 5000 ft zsebpénzt és azért is a földig kéne hajolnia a hálától. Képzeld az édesapám nekem is megvette az új telefont akármikor látta hogy belassult / valami van és szeretnék újat. Aztán mégse egy elkényeztetett kva lettem, hanem egy fiatal vállalkozó aki fél éven belül diplomát szerez. Mellesleg ha nagyon bántja a kis csőrödet az összeg, lehet az előzőt eladták, így mindjárt "csak" 40.000 a telefon, vagy a régit ismerősöd megtartotta magának mert nála is ráfért már a csere. Vegyél magadnak valami szépet amitől megnyugszol vagy verd ki a bankszámlakivonatodra, de ezzel a hozzáállással állj le kérlek, ha akarsz még magad köré olyanokat akik ingyen szóba állnak veled.
"Te tipikusan az a szülő lennél, aki évente adna a gyerekének 5000 ft zsebpénzt és azért is a földig kéne hajolnia a hálától."
A kérdezőt nevezed viccnek, de egy kérdésből rögtön ilyen messzemenő következtetéseket vonsz le?
A szüleim sosem vették meg nekem a legdrágább telefont. Elmagyarázták, hogy nincs értelme, nem tudom kihasználni, inkább gyűjtsük a pénzt hasznosabb dologra, és kaptam egy olcsóbbat. Ettől még nem érzem azt, hogy ne adtak volna meg nekem mindent, a mai napig támogatnak, amiben csak tudtak.
De a gyereknevelés és a szeretet kimutatása nem csak abból áll ám, hogy minden szart megveszünk, amire nincs igazán szükség, de a gyerek akarja. A gyermeknevelést fel lehet úgy is fogni, hogy felkészíted a gyermeked az életre, olyan tanácsokkal látod el, úgy neveled, hogy mikor majd magát kell ellátnia, akkor ne hitelekből kelljen élnie.
Én nem kaptam több százezres telefont, viszont mikor egyetemre mentünk a tesómmal, akkor kaptunk egy kis lakást. Ugyanis a szüleim inkább úgy voltak vele, hogy nem költik el felesleges baromságokra a pénzt, hanem gyűjtik és olyanra költik majd, ami tényleg hasznunkra válik.
Még egyszer próbálnám kihangsúlyozni, amiről szerintem a kérdező is beszél:
160 ezres telefont az vegyen magának és a gyerekének, akinek telik rá. Ha nem telik rá, akkor ne verje miatta adósságba magát.
"Csak az emberek véleményére voltam kíváncsi."
Azokéra voltál kíváncsi, aki osztja a véleményed.
A kérdező még mindig nem válaszolt, hogy mi köze van ehhez.
Szóval mi közöd hozzá ?
#59 vagyok
ez a kérdezőnek szólt :D*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!