Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Te megmondanád 8 éves gyermeke...

Te megmondanád 8 éves gyermekednek, hogy mennyit keresel, ha rákérdez?

Figyelt kérdés

2017. dec. 20. 21:58
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Attól tartok, hogy sokaknak elmondaná. Ezt kínosnak érezném. Irigykedésre, vagy lenézésre ad okot.

Anyósom elmondta neki, hogy 60 ezret kap, és évi egymilliót költ. Ez indította el a kutakodás útján.

2017. dec. 21. 04:53
 12/22 anonim ***** válasza:
85%

Elmondanám, megfelelően elmagyarázva, hogy ez magánügy, nem beszélünk róla senkinek, mert nem egyformán keresnek az emberek, és ez szülhet problémákat.

Egy 8 éves azért már nem hülye, szerintem megérti.

2017. dec. 21. 06:30
 13/22 anonim ***** válasza:
66%
Nem,mert kiskoromban 2 osztálytársan azon veszekedtek h "de az én apukám sokkal több pénzt keres" rossz volt, hogy már akkor az alapján barátkoztak egyesek h ki mennyit keres. Egy gyereknek ezt nem kell tudnia
2017. dec. 21. 06:55
 14/22 anonim ***** válasza:
34%
Ez hülyeség. A gyerekek attól még ugyan úgy tudnak ezen veszekedni, akkor is ha nem tudják. El kell mondani, hogy ez csak a családra tartozik. A többi ember ránézesre is tudja a másikról ha keveset vagy sokat keres.
2017. dec. 21. 06:58
 15/22 anonim ***** válasza:
50%
Persze, a mi családunkban nem divat a titkolózás. Aki nem mondaná meg, ugye azt se várja el hogy a gyerek őszinte legyen hozzá?
2017. dec. 21. 07:12
 16/22 anonim ***** válasza:
57%

Ezt a kérdést anno én is feltettem Anyunak ,aki azt válaszolta,hogy 10ezer forint felett. (10-13 évvel ezelőtt)

Na akkor én neki álltam ecsetelni, hogy akkor a felét karjára szánom,másik felét félre rakom...

Kis naiv voltam akkor. De jól éltünk, tisztességesen felneveltek.

2017. dec. 21. 07:24
 17/22 anonim ***** válasza:
57%

Én biztos nem konkrét összeggel válaszolnék, ha rákérdezne. Hanem pl:

"Pont eleget ahhoz, hogy jól éljünk, kocsink legyen, nyaralni tudjunk menni, és még félre is tegyünk".

Hisz egy 8 éves nem értené a bevétel-kiadás arányát.

Hisz sok felnőtt is meg van vadulva, hogy "milyen sokat keresnek" külföldön, ott a Kánaán, aki 1000-1500-2000 eurót keres. De azt már nem nézik, mennyi ott kint a költség.

Mint ahogy kereshet valaki 1milliót havonta ha havi 800ezer elmegy hiteltörlesztésre. Akkor mi pl "gazdagabbak" vagyunk, akik 400ezret keresünk, de minden hitelmentes.

Viszont egy 8 éves azt látja, hogy ő 1 milliót keres, mi meg 400 ezret. Tehát mi csórók vagyunk, hozzájuk képest.

2017. dec. 21. 09:51
 18/22 anonim ***** válasza:
35%
Sok ennyi idős gyerek olyan mintha az ember hangosbeszélőbe beszélne az utca közepén. Én nem szeretném, hogy mindenki tudja mennyit keresünk az apjával és főleg nem egy ilyen a rosszindulatúságból amúgy is jeles országban.
2017. dec. 21. 09:57
 19/22 anonim ***** válasza:
52%

Ha kérdezné, elmondanám, ő is a család tagja, ő is ebből a pénzből él, miért ne tudhatná? Emellett azt is elmondanám, hogy az általunk megkeresett pénzből mire kell költenünk, csak hogy tudja az értékét is a pénznek. De azt is elmondanám, hogy az ilyesmi a család magánügye, ez csak a családtagokra tartozik.

Tíz éves a fiam, szerintem már 8 évesen is volt, hogy ez szóba került, például egyszer - már nem tudom mire - mondta neki a férjem, hogy nagyon vigyázzon rá, ne tegye tönkre, mert abból újat venni, az neki egy havi fizetése, ő egy hónapot dolgozik azért a pénzért.

2017. dec. 21. 10:23
 20/22 anonim ***** válasza:
61%

Nem hiszem.

Nekem sosem mondták meg a szüleim, de mindig megkaptam, amit épp kellett. Igazából az állandó munkáért nagyon keveset keretek és mellékmunkákból, mezőgazdaságból volt ránk több pénzük, amiket észre sem vettünk anno, mert velük csináltuk mi is. Tuti elmondtam volna a környezetemnek, ha akkor tudom mennyit keresnek, téma lett volna az iskolában. Jól tették, hogy nem mondták el.

2017. dec. 21. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!