Van telefonja a gyermekednek? Milyen? Hányadikos a gyermek?
8 éves, harmadikos, nincs neki
(Viszont mi faluban lakunk, a suli 10 perc séta és 2 úttesten kell átmenni, és bár "egyedüljárós" szinte sosem megy egyedül. Ha messzebb járna, busszal, akkor biztos lenne neki, vmi egyszerű.)
A lányom másodikos, vettünk neki a tescoban kemény 3000 ft-ért egy nyomógombos telefont (sejtelmem sincs, milyen márka), és tökéletesen megfelel. Hívni tud, sms-t küldeni tud, és én is elérem. Másra ekkora gyereknek nem való telefon, és nem lesz (nagy) sírás, ha ellopják vagy elveszíti. Természetesen feltöltőkártyás, minket ingyen hív 0 ft egyenleggel is.
A fiam hetedikes, ő megkapta az én Samsung Galaxym, ez már nem olyan ciki, érintőképernyős, lehet rajta játszani, netezni, stb. Egy fokkal jobban tud már vigyázni a telefonra, de az övé is feltöltőkártyás. Annyira azért nem jó, hogy félni kelljen, hogy ellopják, vagy összeverik érte hazafelé.
9 és 7 éves iskolások. Nincs nekik.
Párszor már jó lett volna, de ennyi miatt nem veszünk.
Az iskola portáját fel tudom hívni és tudok üzenni nekik, ha nagyon kell.
Akkor lesz, amikortól egyedül közlekednek majd.
Amúgy az ő sulijukban úgy van, hogy a portánál van egy szekrény sok apró mobil méretű fach-al, és reggel oda mindenkinek be kell zárni a sajátját (18 éves korig), amit aztán tanítás után kivehetnek.
Itthon használnak már táblagépet, PC-t is, de csak szülővel együtt, szóval tudni fogják hogy kell kezelni, bár terveim szerint az első telefonjuk nem lesz "okos".
12 éves a lányom,hatodik osztályos
Bár nem jár sehová egyedül,de azért vettünk neki
Huawai P8 Lite-ja van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!