Van telefonja a gyermekednek? Milyen? Hányadikos a gyermek?
7 éves fiamnak már van lassan 2 éve, 1 éve kapta meg az én érintőképernyős Samsungomat (nem túl okos, alap készülék). Azért kellett neki, mert az apjával 3 műszakban dolgoztunk felváltva, így volt olyan, hogy én még nem értem haza, az apja már elment hajnalban dolgozni. Igaz, hogy az apósommal volt, de előfordult, hogy pl. após lement az állatoknak enni adni, vagy begyújtani a kazánba, ő felébredt, és nem talált senkit, megijedt. Így ezt kiküszöbölve tudott hívni, amíg após nem ért fel a házba, addig szóval tartottam vagy én, vagy az apja.
Most itthon vagyok a hugival, viszem-hozom a suliba (most elsős), így nem használja, max. ha több napra megy a nagymamához, akkor elviszi, vagy ha utazunk, akkor azon hallgat zenét, vagy játszik.
5.-es, még nincs neki, de már nagyon szeretne. Az osztályában talán 3 gyereknek nincs egyáltalán, 5-6-nak sima „buta” telefonja van, a többieknek valamilyen okos.
Az az érdekes, hogy azoknak, akiknek valóban kell telefon, mert egyedül járnak haza, edzésre stb., azoknak van „buta” készülékük.
Nálunk nagy dilemmát okoz az ügy, mivel az iskola közel van, s bár egyedül jár oda, azon kívül nem igazán megy nagy távokra (néha egy-két baráthoz, de ők is a közelben vannak)… és azt látom, akiknek okostelefonjuk van, azok folyton azon lógnak, a fiúk legtöbbször játszanak, a lányok inkább kommunikálnak a barátnőkkel, illetve videókat néznek és a Musaca.ly-n ökörködnek. Kevés olyan gyereket ismerek, aki ne lenne totál rákattanva a telefonjára. Sajnos attól tartok, ez minket sem kerülne el, így húzom-halasztom a kérdést, amíg lehet.
12 éves,lány,5.-es
Iphon 6 plus-a van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!