Mi hyermeketek kedvenc könyve?
Én gyerek vagyok :) 13 éves lány
Kb 8 éves korom óra a kedvenc könyvem a Harry Potter - sorozat
9 éves kor körül mindkét gyerek a Geronimo Stilton sorozatért volt oda. A Harry Potter se rossz, de az nem lett olyan nagy kedvenc, a film miatt.
A lányom (10) most lovas könyveket olvas. Mindegy, hogy gyerekregény vagy komoly irodalmi mű, csak ló legyen.
A fiam (14) sikeresen megfertőztem: történelmi és életrajzi regényekre van most rákattanva.
10 éves a fiam, az első nagy kedvence neki is a Harry Potter (a filmeket utálja, mert nagyon sok apróságban eltér a könyvtől). Nem volt ijesztő neki, mondjuk ő sokszor hangoztatja is, hogy nem ijedős gyerek, adjak neki horror könyveket is :D (persze nem adok) 8 évesen kezdte el olvasni, de mivel az ötödik részt egyszer kölcsön adtam, és sosem kaptam vissza, ezért azt meg kellett venni, és a 9. szülinapjára kapta meg, mert nem akartam, hogy a komolyabb részeket előbb olvassa.
Ezen kívül nagyon szereti Roald Dahl könyveit (Charlie és a csokigyár, Danny a szupersrác, Matilda három csodája), és Erich Kästner könyveit is (Emil és a detektívek, A két Lotti, A repülő osztály, Az Emberke).
Nagyon tetszett még neki A 39 kulcs sorozat első része (Csontlabirintus), de a másodiknak kétszer is nekifutott, és a negyedénél abbahagyta, azt mondta, követhetetlen és unalmas. Aztán pár hete újra belekezdett, most már tetszett neki, és nagyon szeretné a harmadik részt is elolvasni, úgyhogy azt megkapja karácsonyra.
Az első önállóan olvasott könyve pedig a Szeleburdi család volt (Bálint Ágnes) 8 évesen, imádta azt is :)
sok kedvenc van, de amiket szinte bmikor "el tudok adni" neki:
Így neveld a sárkányodat (karácsonyra már a 9. részt kapja)
Rumini
Tesz-vesz város
Léghajóval a dinoszauruszok földjén
Narnia krónikái
Babó
Geronimo Stilton
7 éves, még én olvasok neki.
1. Vagyok :)
Nem volt ijesztő , imádtam imádom és imádni fogom a HP könyveket . A filmeket már 8 évesen és előtte is néztem, 8 éves korom elott a filmet szerettem nagyon . Amikor ek kezdtem olvasni akkor megutáltam a filmet hogy kihagytak belőle olyan sok részt , de tök jó hogy olvasás közben el tudom képzelni a szereplőket a film alapján :) annyi hogy én először az első 4 részt olvastam csak amibe még nem volt úgy halálról szó , Cedrik (szereplő) halála nem ijesztett meg mert nem volt szimpi szereplő, a többi részt kb 10 éves koromba volt szerencsém elolvasni és imádtam :D ami viszont undorító az az új HP , Harry Potter és az elátkozott gyermek . Nem is Rowling irta az egészet és látszott is a könyvön. De így is Rowling példaképem és kedvenc íróm :)
Ami jó könyv de soha nem varázsolt el úgy mint a HP könyvek:
Nógrádi Gábor: Az anyu én vagyok
Nógrádi Gábor : A hó fogságában
Egy Zizi naplója
Egy ropi naplója
Aranyos volt : Rosszcsont Peti
Amit szeretnék elolvasni:
Anne Frank naplója
Szent Johanna Gimi
Legenda vagyok
És ki szeretnék próbálni néhány 'horror könyvet' a közeljövőben
Kreatívos könyvek jók
Szerettem a mesekönyveket de azokat amik nem lettek filmesítve, mert a filmesített meséket vagy olyanokat amelyekből lett mese azokat inkább mesébe néztem,nézem meg.
* folytatom :)
Tetszett még a Rumini is de abból csak a Rumini zuzmaragyarmaton
Nem sok féle könyvet olvastam ezért a többi válaszoló által mondott könyvekről nem tudok semmit . De viszont szeretek olvasni és a kötelező olvasmányok közül ami kötelező volt az Egri csillagok egy nagyon jó könyv volt , viszont a Pál utcai fiúk egy k@ki szerintem :)
egyszer majd bepótolom az " elmaradásaimat" , elolvasok több könyvet meg olyanokat miket szeretnék már egy ideje :) majd nyáron :D
*
Én szeretem az egyiptomos, dinós , 1. És 2. Világháborús ,Titanicos , katasztrófás könyveket is . Most a zombikra vagyok rá kattanva, Max Brooks , Zombi túlélő kézikönyv című művére lennék kíváncsi :D
Nekem jöhetnek még kutyás , Papagájos és nagymacskás könyvek is
8 éves a fiam jelenlegi kedvencei:
Rumini
Így neveld a sárkányodat sorozat
Geronimo Stilton
Két kis dínó... sorozat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!