Nekem kellett volna megkérdeznem?
Nyilvánvaló, hogy rárabolnak a finomságra ha hozzájutnak, hiszen egész eddigi rövidke életükben tiltva voltak minden jótól.
Félreértés ne essék, rengeteg egészséges étel és ital van, ami tényleg finom, és a másik véglet sem jó, amikor valaki szeméttel tömi a gyereket és mindent megvesz neki,
na de azért az durva, hogy eleve így nőnek fel szerencsétlenek, hogy esélyük sincs megtudni, milyen ízű pl. a karamellás milka, a mekis burger vagy a dobozos almalé.
Én már csak azért is adnék MINDENT gyerekeknek, ha nálunk vannak. Aztán majd eldöntik, hogy mit akarnak megenni és mit nem.
Mindenesetre anyuka dolga lett volna szólni, ez egyértelmű. De az ilyenek kifejezetten élvezik, ha hangoztathatják, hogy náluk bizony nincsenek ilyen "vackok".
Illett volna adnia a gyerekekkel innivalót és olyan rágcsálnivalót, amit ehetnek. Nyúlhatott volna az anyuka távolléte hosszabbra bármi okból, akkor nem adhatsz nekik enni?
Értem én az egészséges életmódra való törekvést, pártolom is pl aki maga aszalja a saját kertjében termett almát a gyerekeinek rágcsálni és hasonlókat. Ezzel általában természetesebb életmód is jár.
A gond az, hogy a gyerek közösségbe fog kerülni és megismerkedik a bűnös, feltuningolt ízekkel, és előnyben fogja azokat részesíteni. Társaitól sem akar majd különcködni. Aztán személyiség kérdése, hogy kamaszként, felnőttként mit választ, visszatér-e a természetesebb ízekhez.
A "normál" étkezésűekkel szembeni finom lekezelő hangnemet viszont nem értem meg.
Ha lesz legközelebb, kérd meg az anyukát, hogy gondoskodjon ellátmányról.
Szegény kölykök. Egy csomó ilyen szülő van, hogy kiválaszt valami divatkajálást és azt erőlteti.
Én nagyon sokat voltam vidéken gyerekkoromban, amúgy Pesten élek.
Egy kis faluról beszélünk ahol nem volt telefon, de volt kút az udvarban, kinti wc, tyúkok, ilyesmi (80as évek). Reggelente Papa simán lekanyarította nekem a szelet szalonnát egy vastag szelet kenyérrel, kaptam hozzá paprikát meg paradicsomot. Nem natúrjoghurtot ettem liszt és mindenmentes kenyérrel és bubimentes vízzel, mégsem haltam meg, nem vagyok beteg, nem vagyok elhízott hanem filigrán, nem kellett napi 6 féle vitamint és étrendkiegészítőt ennem, nem vagdostam magam és nem mondtam 13 évesen, hogy depis vagyok és meg akarok halni, és ettem csokit is igen, amikor csak hozzá jutottam de nem hullottak ki a fogaim.
Örülök neki, hogy ilyen gyerekkorom volt, és nem valami médiadivat által lebutított divatszülő mellett kellett kirakatéletet élnem és a fb-on lájkokat koldulni a baromságaimmal.
Okos anyucinak kellett volna szólni legalább, de ha jól nevelt lett volna akkor ő készül a nyafka kölyköknek kajával, nem utólag vágja az arcokat. Persze erre nem tanít semelyik esti celebműsor. Legközelebb oldja meg egyedül. Vagy ha újra rajtad a sor, odakanyarítanék a gyereknek 2 l Sió gyümölcslét meg pár szelet nutellás kenyeret.
35N
Az anyuka egy paraszt, készültél a gyerekekre, vigyáztál rájuk, ő meg lefitymálja hogy milyen "vackot" adtál nekik....egy ilyen fapic.sának tuti nem tennék szívességet mégegyszer. Biobarom, akinek a gyerekei amint kis zsebpénzhez jutnak pl. majd kisiskolásként, azonnal rárepülnek a büfében vagy gyerekzsúrokon a cukros tiltott dolgokra.
Off, de van kisgyerekes rokonunk aki meg a TV-t tiltja, a gyerekek a közös családi karácsonyozáson
folyt.kov.
karácsonyozáson ül és 3 órán át lesik a tv-t és a reklámot a gyerekei (de tényleg, beülnek a külön szobába és bamba áhítattal bámulják, tökmindegy mi megy benne) mert otthon tilos....erre mit mond az anyjuk? Hadd nézzék, ma ünnep van....
gratulálok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!