Mit tegyek? Lassan 11 éves gyerekem még mindig hisz a mikulásban? Bőv. Lennt.
Figyelt kérdés
Nem annyira téma ez nálunk, egy komoly gyerekről van szó (tanárai szerint is komoly, de mindemellett hebrencs is :) )Komoly dolgokat tud az életről, a világháborúktól kezdve a természettudományig. Viszont a mikulásban még mindig hisz. Épp tegnap mondta nekem, hogy volt a suliba, de az nem az igaz volt, csak beöltözött egy tanár, de az igazinak milyne nehéz lehet, milyen sok nyelven kell tudnia :-D Tetszik nekem ez az álomvilág, hisz a mese egy csoda a gyerekek életében. Csak azért kezdek aggódni, habár biztos nem téma az osztálytársai között ez, nem szokta erőltetni a saját véleményét másokra, de inkább azt érzem hinni akar benne. Én nem vágom oda neki, hogy gyerekem, nincs mikulás. De közben meg lassan kamaszodik. Vagy szépen magától rájövöget és lassan beérik ez neki? Véleményekre vagyok kíváncsi2017. dec. 6. 11:26
1/5 anonim válasza:
Sztem nem baj, hagy legyen gyerek, ameddig csak lehet, annak minden kisebb-nagyobb csodájával együtt.
2/5 anonim válasza:
29 vagyok, de soha nem mondták a szüleim, hogy nincs Mikulás/Nyuszi stb...miért kellene mondani?
3/5 anonim válasza:
"Komoly dolgokat tud az életről, a világháborúktól kezdve a természettudományig."
Te tényleg azt hiszed, hogy hisz a Mikulásban?
Valamelyik nem igaz.
Az én 9 évesem is előadja az ilyen típusú szövegeket ("anya, nem az IGAZI Mikulás volt"), mint a tied, de nagyon jól tudja (egyetlen egyszer mondta), hogy nincs Mikulás, Jézuska, Nyuszi, Fogtündér.
Ugyanúgy beszél róla, mint az 5 éves húga.
4/5 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, tudom , hogy hisz! Teljesen boldog volt, hogy ivott a tejből , amit kitett az ablakba. Mindeközben az ózonréteg elvékonyodásáról tartott rajzos beszámolót az iskolában.
2017. dec. 7. 14:39
5/5 anonim válasza:
24 vagyok és sose mondták szüleim, hogy nincs Mikulás, Jézuska, vagy húsvéti nyuszi. Amúgy, ha tényleg okos a gyerek, akkor lehet tudja, hogy igenis van Mikulás, Joulupukki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!