A gyerekem nem szereti, ha mesélek neki? Létezik?
2 éves fiam nagyon szereti a könyveket nézegetni. Még nem beszél, de mutogatva hümmög (kérdez), hogy mi az, amire rámutat.
Ellenben nem tudok neki mesét mondani. Ha olvasni akarok egy könyvből, akkor egyből kiveszi a kezemből, hogy ő lapozgassa. Ha egy újat veszek elő, hogy akkor azt olvasom neki, akkor rámszól, hogy ne, vagy közbemutogat.
Nem köti le, mint oly sok kicsit, akik szájtátva figyelik a szőnyegen, ahogy mesélnek nekik.
Nagyon szeretnék neki esti mesét mondani, de egyszerűen nem érdekli. Már kicsiként is próbáltam, akkor sem.
Ha kislámpánál olvasnék, akkor egyből kiveszi a kezemből, mutogat stb., majd felkel.
Ha félhomályban fejből akarok mesélni, akkor meg leállít.
Alapból rossz alvó, nehezen alszik el, mindig is nehezen aludt el, és ezen nem javít a mesélés sem.
Ez normális? Mit csináljak, hogy szeresse a mesélést? Nem feltétlen elalvásnál, csak látnám, hogy rákapott.
Szia.
Ebben a korban még nem tudják elképtelni amit olvasol, és követni se...Erre kb 3 éves kor körül érnek meg, és akkor is csak nagyon rövid állat mesékre
Ha nézegeti, mutigatja, és Te mesélsz rróla az reljesen jó még. Nekem is ezt csinalja a 13 honapos lányom.
Ő mutogat én mondom. De amikor én kérem, hogy mutasson meg valamit azt sajnos bem teszi.
Néha a kutyát. Én meg ezt várom, hogy arra mutassom amit kérdezek:)
Mesét néha elolvasom de tudom higy még nem érti. A nem értés meg feszültséget okoz.
Amiket írtam azt tanultam, tapasztaltam...
Köszönöm szépen a válaszokat. Akkor megnyugodtam. :)
Csak pár helyen olvastam, hogy az egészen kicsiknek is mesélnek, és azt hittem, hogy valamit elrontottam, de akkor okés.
Ellenpélda is van: a lányom 19 hónapos,egymás után 3-4x is végighallgatja a Kiskakas gyémánt félkrajcárját,ha rövidítünk rajta,sír :).
Csak azért írtam le,hogy ilyen is van.
Kérdező: annak örülj,amit csinál, ne legyél elégedetlen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!