Ti visszamennétek dolgozni?
Bonyolult a helyzet. Lányom 1,5 éves korában gondolkozom, hogy visszamennék. Csakhogy mióta eljöttem, teljesen lecserélődött a brigád, más a főnök is, sose voltunk egymás kedvencei, de kifejezetten haragban sem vagyunk. Ha visszamegyek, még GYED alatt, akkor 150e-el több lesz a bevételünk. Nincs hatalmas szükségünk a pénzre, de ugye minél több van, annál jobb. Elég viperafészkes a hangulat most ott, a többi kollega az új igazgató miatt mondott fel, és én sem vagyok az a mindent benyelek típus. Nem akarom, hogy az legyen, hogy ingerült leszek, mert olyankor nem tudok kizárni, biztos, hogy a gyerek is kapna belőle, nem lennék esetleg olyan türelmes vele, mint kéne. De ez ugye mind csak feltételezés.
A 1,5 évet annyira nem gondolom korainak, hogy bölcsis legyen.
Ti visszamennétek? Nem megy a gyerek rovására? kb 9 órát lenne ott, fél óra az út. Persze néha apa el tudná hozni előbb. Csak a légkör miatt aggódok
ő is magánbölcsibe menne, államiba én sem vinném be 1,5 évesen
a 9 órás ottlét úttal együtt annyi, vagyis összesen 9 óra -ez félreérthető volt
Nem. Nem mennék így vissza.
Tapasztalatom:
2 éves múlt a lányom. 2 hónapot még itthon voltam miután elkezdte a bölcsit.
Nehezen szokott be nagyon.
Emiatt ingerült voltam a munkahelyemen.
Ott folyamatos támadások értek, h nekem már megint előbb elkell mennem,mert volt h ünnepség, szülői stb miatt csak délig volt bölcsi.
Lefalább 2 havonta beteg a gyerek, (ami még nem is számít soknak)de a főnököm tajtékzik h megint otthon maradok. Emiatt mindenki úgy néz rám mint a véresrongyra.
Este már olyan kimerült vagyok h a gyerekkel alig bírok játszani. És még itt a házrartás is.
Ha ezt előre tudom nem megyek vissza ilyen "hamar" mert mi sem voltunk anyagilag rászorulva.
Én visszamentem dolgozni amikor 20 hónapos volt. Imádja a bölcsit, szóval nem volt probléma. Szerencsére nem volt sokat beteg, de abszolút változó minden gyermeknél.
Hozzáteszem én is imádtam a bölcsit, oviból is mindig vissza akartam menni. Ezért nem is aggódtam a bölcsi miatt. Ott sokkal nagyobb figyelmet fordítanak a gyerekre mint oviban.
Én is kiegyensúlyozottabb vagyok azóta, mert szeretek dolgozni, felnőttek között lenni.
Bátyámék idősebb gyereke csak oviba járt a kicsi bölcsibe is. Ő lett a nyitottabb, szintén jól élte meg, oviba is ügyesebb volt, könnyebben alkalmazkodó.
A világon mindenhol kevesebb időt vannak otthon a gyerekkel mint itthon, szóval felnőtt már pár ember úgy, hogy nem csak anyával volt 3 évig.
De persze ez nagyon gyerek függő is illetve attól is függ te hogy bírod a munkát vagy az otthon létet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!