Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen esélye van egy kismamán...

Milyen esélye van egy kismamának egyedül?

Figyelt kérdés
Van egy 13 éves lányom és a kapcsolatom megromlott de közben kiderült terhes vagyok.Milyen lehetőségeim vannak? Anyagi részére gondolok.
2017. nov. 29. 06:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
56%

Anyagilag kismamaként pont annyi, mint a házasoknak...

Majd szülés után kb 1200 ft-tal lesz több a családi pótlék. (meg ugye a gyerektartást fogod kapni).

2017. nov. 29. 06:17
 2/11 anonim ***** válasza:
65%

Csak te tudhatod, hogy milyen az anyagi helyzeted. Mennyi a jövedelmed, van e elegendő munkaviszonyod a gyedhez, mennyi a lakhatasotok költsége, a rezsi.

Magam részéről a 13 évest he,yet nem előtérbe és nem vállalnék másik gyereket apa nelkul

2017. nov. 29. 06:45
 3/11 anonim ***** válasza:
40%
Anyagilag: gyerektartás, emelt Csp, ha dolgozol GYES, de a lejárta után nem fognak kisgyerekkel alkalmazni évekig szinte sehol.A 13 éves iskoláztatása is egyre többe kerül majd. Ilyen helyzetben nem szülnék még egy gyereket.
2017. nov. 29. 07:23
 4/11 anonim ***** válasza:
41%
Kapsz segélyt és gyerektartást (ha apukának van munkája és lesz is). Egyikre sem alapoznám egy kisbaba életét az biztos.
2017. nov. 29. 08:01
 5/11 anonim válasza:
34%
Nehéz ügy,a lányod iskoláztatása majd egyre többe kerül.Mindenképpen nehezebb körülmények közé fogsz kerülni társ nélkül.Aztán két gyermekkel új pasit is sokkal nehezebb találni.
2017. nov. 29. 08:15
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem akarlak megbántani,de elég felelőtlen vagy.
2017. nov. 29. 08:19
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát, én azt mondom, nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Meg hogy ahol akarat van ott út is van hozzá!

Minket anyukám teljesen egyedül nevelt fel az öcsémmel. Én 6 voltam, az öcsém 3 mikor apám úgy gondolta, neki ennyi elég volt. Mikor öcsém jött, már nem volt jó a kapcsokatuk. Anya valahol mindig érezte, hogy egyedül fog maradni velünk, de abortuszra sose ment volna. Nem volt neki egyszerű, 10-12 órákat dolgozott, ezalatt miránk nagynénémék, nagymamám, keresztszüleim vigyáztak. Nem voltunk gazdagok, de jutott mindenre. Mindketten egyetemet végeztünk, és ma már saját családunk van, hálistennek. Ha öcsémet netán elvetette volna mondván, úgyis egyedül maradok mert rossz a kapcsoplatom, puszta félelemből megfosztotta volna a világot egy remek embertől, engem egy fantasztikus testvértől, önmagát egy remek támasztól és egy, vagy remélhetőleg több unokától. Tőlük is elvette volna az esélyt az életre. Erre sokan nem gondolnak, mikor pillanatnyi rossz érzésből vagy félelemből abortuszra mennek. Pedig mindig van másik út! És úgy sohasincs, hogy valahogy ne legyen. Megoldást mindig lehet találni. Kivéve az abortuszból, mert az halálos és mint ilyen, sajnos örökre szól. Jó egész kívánok Nektek!

2017. nov. 29. 20:03
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Anyagilag sajnos én sem tudok újat mondani, de én biztos megtartanám a babát. Akár egyedül kéne nevelni, akár apukával, ez a baba jönni és élni akar. Neked a kicsikéd, a lányodnak a kistestvére akar lenni.

Nekem született egy öcsém, mikor bő 12 éves voltam, és annyira élveztem, nagyon szerettük egymást, babáztam vele, pelenkáztam stb., iszonyú lett volna, ha anyukám elveteti. Most is nagyon szeretem!

2017. nov. 29. 21:15
 9/11 anonim ***** válasza:

Szia! Ha dolgozol, jár a Gyed, a pici megszületésekor egyszeri anyasági támogatás, ennek az összege 64125ft, családi pótlék (két gyermeket nevelő egyedülálló esetén gyermekenként 14200ft), és igényelni tudod a gyermekvédelmi kedvezményt, ha az egy főre jutó összeg 39900 alatt van. (egyedülálló esetén a mindenkori öregségi nyugdíj 140%-a) Ez az iskolai ingyenes tankönyvet és ingyenes étkezést jelenti, középiskolában a lányodnak 50% kedvezményt ad. Illetve egy évben kétszer 5600ft-os Erzsébet utalványt küldenek.

Ne félj vállalni, ad az Isten erőt hozzá! Ha az apuka megszűnik létezni a számára, TE ott vagy neki, nekik!

Ha meg apaként mégis észbe kap az exed, álljon csak oda ő is nyugodtan, gyermektartás is van...

Nem vagy egyedül, nagyon sok édesanya marad magára, mert a férfiak lelépnek. Fel fogod tudni nevelni őt is!

2017. nov. 30. 10:26
 10/11 anonim ***** válasza:
Egy megromlott kapcsolatra, esetleges egyedül+lányod életre felkészülve nem a legjobb döntés még egy gyereket vállalni. Lehet itt szentimentálisan, hogy ez a baba élni akar meg hozzád jött meg blabla. Ez puszta biológia. Két gyerekkel, pláne egy csecsemővel egyedül a munka világában és az esetleges új párkapcsolat terén is lesznek nehézségek. Gondold át alaposan!
2017. dec. 1. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!