Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek mit tegyek?...

Szerintetek mit tegyek? Adjatok légyszi tanácsot!

Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet, hogy van már két kislányom, de most ismét babát várok, sajnos a fogamzásgátló mellett lettem terhes, annak a szedését persze rögtön abbahagytam mikor kiderült terhes vagyok...Nem terveztünk most egy harmadik babát, és örültem hogy a lányok kicsit nagyobbak lettek, és végre lesz időm kicsit pihenni, így hogy a nagyobb oviba ment már. Azért velük is elég fárasztó, nagyon elevenek, hátha még megérkezne egy újabb pici...Dolgozni is szerettem volna visszamenni rövid időn belül, de így most nem tudom mi legyen. :( Most egyelőre az anyagiak megengednék, hogy vállaljuk, de ki tudja meddig lesz mondjuk a férjemnek is munkahelye, három gyereket pedig már nem egyszerű eltartani. Később talán szerettünk volna még egy babát, de csak mikor már mindkét lány iskolás, de semmiképpen sem most... de most hogy már van, nem lenne szívem elvetetni, de kicsit félek is, hogy mi lesz...ááááá
2010. máj. 31. 16:31
 1/9 anonim ***** válasza:
12%
Vetesd el.
2010. máj. 31. 16:38
 2/9 anonim ***** válasza:
84%

Szia!

Ő most, akart jönni!!!

Én mindenképp vállalnám a 3. babát, ha anyagilag is megengedhetitek!

2010. máj. 31. 16:40
 3/9 anonim ***** válasza:
83%
én évek óta várok örökbefogadható babára. kérlek,ne vetesd el,ha egy mód van rá,nem olyan nagy többletköltség a másik kettő mellett.
2010. máj. 31. 16:42
 4/9 anonim ***** válasza:
94%
Bármilyen nehéz,de ezt Nektek kell eldönteni.Mi nem tudunk felelőségteljes tanácsot adni,sajnálom.
2010. máj. 31. 16:54
 5/9 anonim ***** válasza:
51%

Most mi az indokod a baba ellen? A saját kényelmed? Ezért ugye nem akarod megölni őt?

Kíméletlen vagyok, tudom - ez a téma igen érzékenyen érint, annak ellenére, hogy van már két gyerekem és szeretnénk harmadikat is, szóval nem azért írom, mert nekem nem lehet vagy ilyesmi - de mindig is azt gondoltam, hogy ha egy baba megfogan, akkor jönni akart, s ha jönni akar, szeretettel várjuk! Azt írod, egyelőre anyagilag is rendben vagytok. Nem szabad úgy gondolkodnod, hogy mi lesz ha.... mert mi lesz, ha holnap elüt a villamos, vagy kitör a 3. világháború?... Ha okos és előrelátó vagy, legfeljebb most, hogy anyagilag minden ok, kicsit takarékoskodtok, hogy akkor is legyen mihez nyúlni, ha véetlenül probléma van.

Azt meg ne mondd nekem, hogy jobb lenne dolgozni, egész nap a főnöknek ugrálni és amellett esténként háztartás, foglalkozni a két nagyobbal, férj, stb.

És az is igaz, hogy ahová az Isten báránykát ad, oda ad legelőt is...

Várd és szeresd! Ugyanúgy a te gyermeked, mint a két nagyobb.

2010. máj. 31. 17:36
 6/9 anonim ***** válasza:
53%

Ahol kettőnek tudsz enni adni, ott háromnak is. Biztosan nagyon nehéz lenne, de gondolj bele, már van 2 szép gyermeked. Valami kicsit ők is tudnak majd segíteni. Lehet, hogy az sem utolsó szempont, hogy nagy családosok lesztek és valami kicsivek több kedvezmény jár.

Szerintem ne vetesd el, 2 gyerek után igencsak megbánnád.

Beszéld meg a férjeddel és döntsetek a legjobb belátásotok szerint. Sok sikert! 25+4 hetes

2010. máj. 31. 19:01
 7/9 anonim ***** válasza:

Helyetted dönteni nem tudok. Ha én lennék a helyedben, nem tartanám meg a babát. Hiába mondja mindenki, hogy ahol kettőnek jut, ott a harmadiknak is jutni fog egy tányér leves. Jogos a félelmed, gondold végig, ha megszületik a kisbaba, szinte egyszerre lesz három iskolás gyereked. Három gyereket iskoláztatni pedig nem egyszerű mutatvány, mégha a könyvet ingyen is adják (ki tudja meddig) Ha ügyesek, okosak lesznek, tegyük fel mind a hárman, de nem lesz annyi pénzetek, hogy mindhármat támogassátok, ki ellen fogtok dönteni? Nekem két gyermekem van, de bizony sokszor eszembe jut, hogy tudjuk-e majd őket úgy elindítani az életben, hogy boldog emberek legyenek (és itt nem arra gondolok, hogy mindent a fenekük alá teszünk)

Ha mégis a baba mellett döntötök, mindketten, teljes szívvel, kezdjetek el már most spórolni kicsit, hogy később legyen mihez nyúlni.

2010. jún. 1. 10:20
 8/9 A kérdező kommentje:
hmm köszönöm a válaszokat, úgy döntöttünk, hogy megtartjuk, ma voltam orvosnál is, mondtam neki is hogy gondolkoztunk, hogy megtartsuk-e, s ő elmondta az abortusz menetét, huh... de ez már lényegtelen :)
2010. jún. 1. 13:03
 9/9 anonim ***** válasza:
16.42 vagyok,és nagyon örülök,hogy így döntöttetek. nagyon sok boldogságot nektek.
2010. jún. 1. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!