Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy segíthetnék az öcsém...

Hogy segíthetnék az öcsém feleségének és kislányuknak? Adjatok tanácsot nekem. Bővebben lenn

Figyelt kérdés

kb 5 hetes a kislány egyfolytában csak sír, egésznap.

úgy látjuk nem igazán bír a picivelk, egésznap egyedül van a kislánnyal.

nem tud vele bánni, etetni stb...

segítséget nem fogad el, nem akarok neki okoskodni, de van 2 gyerekem kicsit konyítok hozzá.

segítenék szívesen egy faluba lakunk mindennap tudnék kicsit segíteni, de nem szól.

én meg hogy állítsak be csak úgy hogy na jöttem segíteni.

sajnálom a picit, és félek így baj lesz belőle 1 hónap alatt 30 dkg hízott a pici, mit tehetnék?

2009. nov. 18. 12:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Látogasd meg. Aztán mint egy mellékesen jegyezd meg látod fáradt. Ha nem bánja kiviszed a picit levegőzni az udvarra ,míg mellette szaladgálnak a tieid. Ő meg aludjon egyet.

Pl így. Nem kell neki előre semmit mondani. Vagy mikor mész reggel boltba menj arra, mondván neked nem kerülő szívesen veszel neki ezt azt aztán rendezitek.

Nekem ilyen egyszerű

2009. nov. 18. 12:26
 2/11 anonim ***** válasza:
75%

Hát nehéz kérdés! Én a helyedben az öcsémmel beszélnék, ha vagytok olyan kapcsolatban. Megmondanám neki, hogy szerintem ez így nem jó, meg hogy egy ilyen pici lánynak 1kg-ot kellene hízni egy hónapban. Egy pici baba ha nincs baja csak eszik és alszik, csak akkor sírnak ha van valami bajuk szórakozásból egyik sem ordít egyfolytában.

Beszéljen a feleségével a gyerek érdekében, mert súlyos következményei lehetnek az ilyen dolgoknak. Mindenki egy kicsit szét van csúszva szülés után, de azért most nem az anyára hanem a babára kell gondolni elsősorban.

Sok sikert!

2009. nov. 18. 12:31
 3/11 A kérdező kommentje:

az a baj, hogy pl 2-3 percnél tovább nem is foghatom a picit.

tehát az hogy ki viszem a levegőre tuti nem lehetne.

A viszonyunk nem a legjobb. nem vagyunk haragba vagy ilyesmi de nem vagyunk barátnők.

Ha mondom, hogy az baj hogy ilyen keveset hízik akkor én akadékoskodok mert nekem van gyerekem és mindenkinél mindent jobban tudok- ez lenne

sajnálom a picit, a védőnőt sem értem kijár és még sem látja?

nem tudom szolók a tesomnak azt eldöntik de tényleg baj lehet belőle, nem is kap rendesen enni ha megnyikkan a gyerek cumisüveg rögtön a szájában , napi 2 üveg tea???

kiakadtam rajta

2-3 naponta kaki? ez is furcsa

de ezt nem tudom elmondani nekik mert megsértődnek, hogy milyen vagyok

2009. nov. 18. 12:41
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Anyatejes v. tápszeres a pici?Szép lassan indulj a dolgoknak,mert lehet,hogy lett egy pici szülés utáni depressziója és saját magának sem ismeri be...Tartsd benne a lelket,hogy jól csinálja,de próbálja meg így meg így,ha gondolja ,de ne erőltesd rá.

Amúgy nem törvényszerű,hogy 1 kg-ot hínak a babák az első hónapban,minden baba más és más...függ a születési súlytól is pl.Az én kislányom anyatejes volt és 10-12dkg hízott hetente ami pont a fele az egy kilónak,de nem szólt senki semmit,mert kiegyensúlyozott boldog gyerek,evett rendesen.Anyatejeseknél,nem baj,ha 3-4 napig nincs kaki,ha nem zavarja.

Miért ad neki teát,pláne ennyit??Milyet ad?A két üveg az sok.

Amúgy az ,hogy most csak 30dkg hízott,nem baj,mert lehet,hogy centire gyúrt...

2009. nov. 18. 12:50
 5/11 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom 3 gyerek anyukájaként, hogy egyáltalán nem törvényszerű, hogy egy kg-ot hízzon egy gyerek az első hónapban. Van,aki tényleg kevesebbet hízik. Nekem egyik gyerekem sem volt 10 kg sem egy évesen. Mindenesetre értékelendő, hogy segíteni próbálsz, ajánld fel, ha bármi van, szóljon, szívesen segítesz! De ha látod, hogy nem kér a segítségből, akkor szerintem hagyd. Csak tényleg sűrűn figyelni kell, nem depresszió okozza-e, hogy sokat sír a baba, vagy esetleg hasfájós, frontérzékeny is lehet. Nálunk 3 gyerekből 2 nagyon sokat sírt az első hetekben. Utána pedig teljesen beállt a napirend. Adj nekik pár hetet, lehet, hogy még furcsa a sógornődnek is az új élet. Sok sikert!
2009. nov. 18. 13:16
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ok nem kell egy babának 1 kg ot híznia, de ha az enyém csak 30dkg-ot hízott volna az első hónapban kiakadtam volna. Minek ad a gyereknek 2 üveg teát?
2009. nov. 18. 13:32
 7/11 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat

anyatejes volt a pici, de mikor utolag voltam nála már tápszert kapott, pedig irigylésre méltóan sok teje volt...

hát jó én nem erőszakoskodom, az hogy depressziós nem tudom mondom keveset talizunk, lehet hogy az mert egyedül van otthon egésznap a férje melozik

a védőnő észre veszi ha depressziós lett?

a pici hasfájos adtam tippet hogy nekünk mi segített, de nem látom, hogy használná a szert.

Remélem nem lesz baj

2009. nov. 18. 13:33
 8/11 anonim ***** válasza:
Beszélj a védőnővel. Biztos ismered. Hátha rajta kersztül tudsz valamit segíteni.
2009. nov. 18. 13:49
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha hasfájós a baba,lehet nem jó neki a tápszer.Miért nem szoptat?Szerintem kimerült,tartsd benne a lelket.A barátnőmnél is volt a szopi technikával gond(1-2 hetes volt a pici),ráadásul a doki és a védőnő sem segített neki,közölték vele hogy fejje le és adja cumisüvegből.Egyik nap mentem át,közölte hagyjam békén ,ő feji és kész.Mondtam neki,hogy beszéljük meg,elmondtam neki,mit mondott az én védőnőm és nyugott hangon megbeszéltük,megnéztem egy szopit és kiderült mi a baj.Azóta is szopizik bimbóvédővel és már 6 hetes a pici.Lehet neki is ilyen problémája volt és feladta :-(

Még 1 ötlet.Hátha segít neki ez az oldal.Mond,hogy itt anonim lehet és tud kérdezni.A tesóddal beszélj azért ill. védőnővel,ha ismered és normális,és nem olyan aki + ráhozza a frászt.Azért nem eszik,mert a tea eltelíti.Az egyik helyett legalább adhatna tápszert.

2009. nov. 18. 14:07
 10/11 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok.Sikerült valamit elérned?Történt változás?
2009. nov. 20. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!