Ti adnátok valamilyen virág nevet a lányotoknak? A férjem mindneképp ilyen nevet szeretne a lányunknak. Az ő kedvencei a Nárcisz, Levendula, Hóvirág, Liliom. Nektek ezek hogy tetszenek?
Nekem is a Kamilla tetszik viragnevbol.
A baratnom lanya Biborka.
Amiket irtal nem tetszenek.
Büdöske, Vénusz Légycsapója:)
Nem, amúgy ezeket nem, hát nekem a Nárcisz pl nagyon tetszik, Róza az tetszik a Rózsa nem Ibolya nem tetszik, Viola csak Violetta formában gyönyörű, de úgy nagyon, Liliom helyett inkább egy nem igazán virág-verzió: Liliánát adnám, simán a Virág név nekem túl snassz, most a rebarbara növényre gondolok, azt nemtom, mennyire virág, de a Barbara szép név, a Gerbera szerintem szép névnek is, a Petúnia az gyönyörű maga a virág, ennek a névnek a hangzása is jó , csak a Harry Potterben Petunia néni nem annyira aranyos; most eszembe jutott, nem tudom, rákerestem-e már erre a növényre valaha: Rozmaring -ezt így ilyen formában tuti nem adnám, de láttam már arra példát, hogy Rózából meg Máriából meg ilyenekből próbálgattak összehozni egy, a Rosemarie-hez hasonlót. Most a Gyömbér meg a Bodza szavak jutottak eszembe, a Gyömbérnek nem tudom, milyen a virága, de a Gyömbér nevet nem adnám, a bodzát tudom milyen az a bogyós, az jobban adható névnek, mint a Gyömbér, ja, az végülis okés névnek, bár kicsit szokatlan, meg most nem akarok többet felhozni, meg fölsorolni még többi gyümiket, virágokat; talán majd máskor, vagy nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!