Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ezt hogy oldjátok meg? Bövebbe...

Ezt hogy oldjátok meg? Bövebben lent.

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdés hogy az anyukáknak van e szabad estéje baba és apuka nélkül amikor oda megy ahova szeretne?HA igen ez mennyi idönként és meddig?Nekem egy 5 hónapos lányom van és eddig 1 szer mehettem el itthonrol.a baba el van nélkülem csak a párom nem érti meg hogy nekem is szükségem van egy kis kikapcsolodásra.
2010. máj. 30. 22:08
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
hát igen jo lenne néha egy kicsit barátnözni, mozizni.a lányom ha elalszik nem kel fel tehát én is nyugodtan elmehetnék csak a párom nem engedi.szerinte este 8 körül már nem lehet menni sehova.csak az a gond hogy nappal se. na meg ő dolgozik és este tudna itthon lenni a babával. már nem birom a folytonos itthon létet.
2010. máj. 30. 22:42
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Akkor én vagyok a kivétel. Én nagyon nehezem bírtam a bezártságot, mindig is társasági lény voltam. Szerintem egy anyuka - ha megfelelő ember, aki vigyázzon a kicsire - addig és oda mehet, ahová kedve tartja. Én egész nap a babával foglalkozom + takarítok + főzök stb, megetetem este és lefektetem a babát, miért baj az, ha elmegyek otthonról a párommal vagy akár a barátnőkkel?

Én a baba 2 hónapos kora óta járok el esténként, kb. 2hetene. Vagy a párommal - ekkor nagyszülők jönnek a picire vigyázni, de ott is aludt már és imádja, mondjuk már 2 éves - vagy barátnőkkel megyek el dumálni, moziba, akár buliba.

Soha nem volt semmi gáz otthon, a kicsim mindig aludt én pedig kiengedtem a gőzt és ez a kapcsolatunkon is meglátszik, nem veszekszünk, nincs feszültség.

Szerintem mindenkinek szüksége van 2hetente egy szabad estére, amikor nem kell otthon helytállni és pakolni és vasalni. A pároddal pedig értesd meg, hogy nem "menekülsz" előle és a baba elől, hanem azért mész el, hogy kicsit "megújulj" és utána mégjobban tudjál rájuk koncentrálni.

Aki pedig azt állítja, hogy egy anyának otthon a helye és soha többé nem járhat pl bulizni -főleg huszon egynéhány évesen - az vagy egész életében az anyaszerepre készült, vagy csak nem meri bevallani, hogy jól esne néha kikapcsolódni.

2010. máj. 31. 00:45
 13/16 anonim ***** válasza:
*- ha VAN megfelelő ember, aki vigyázzon a kicsire -
2010. máj. 31. 00:45
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam most 2 éves,és egy hónap múlva jön a kistesó!

Én már nem vagyok annyira "fiatal"(34 éves)de sokáig nem mentem sehova,mondjuk nem is hiányzott,és a fiam szopizott 20 hós koráig.Sokáig este csak a cicit fogadta el.Tavaj ősszel a játszótéri anyukákkal kitaláltuk,hogy gyerekek nélkül is kellene találkoznunk.Ez azóta bevállt és minden második héten találkozunk esténként!(egyik anyukánál)Szuper ötlet volt,eszünk-iszunk(én még mindig nem)jókat nevetgélünk!Ráadásul 5 perc alatt hazaér mindenki,mert egy környéken lakuk.

Szerintem sem kell azért minden este otthon ülni mert az ember anyuka lett.Attól még kell társaságba járni.ráadásul nálunk csak én altathatom el a törpét(mást nem akar)így legalább ezeken az estéken apával is elalszik.Ráadásul most már korábban megyek el,és megbeszélem vele,hogy nemsokára jövök és ilyenkor integet az ajtóból!Ezek az esti találkák feldobják az ember hétköznapjait!

2010. máj. 31. 07:51
 15/16 anonim ***** válasza:

Nálunk ez sosem okozott gondot. Amikor a fiam még picike volt, akkor olyan 3 hónapos korától havonta általában egyszer elmentem a barátnőimmel egy estére beülni valahova. Nem érzem úgy, hogy egy anyának minden este otthon lenne a "helye", mert ettől még ugyan úgy vannak barátnőim, és nekem is igényem van a szórakozásra. Most, hogy már nagyobb, nincs így beosztva, hogy havonta egyszer. Ha van valami jó alkalom, akkor leszervezem, hogy el tudjak menni, és megyek. Persze nem minden hétvégén, de ha úgy jön ki, hogy kétszer megyek el egymás utáni hétvégén, az sem probléma. Nekem a kisfiam ilyenkor nagyizni szokott, imád ott lenni, sosem volt még ebből probléma. Sőt, volt olyan, hogy anyukámnál volt délután, de 7 körül jött már haza, és anyu mesélte, hogy fiacskám azon volt megsértődve, hogy miért nem alhat ott :)

Akinek nincs erre igénye, az az ő dolga, nekem viszont van, én koncertekre is el szoktam menni, ha úgy adódik, és nagyon jól szoktam magam érezni. Nem értem, mi ebben a rossz, amikor ez idő alatt minden érintett jól érzi magát :D

2010. máj. 31. 09:51
 16/16 anonim ***** válasza:
14hónapos volt,mikor elöszőr elmentem.Koncerten voltam jól éreztem magam.Bármikor elmehetnék ha szeretném a férjem megérti és szivesen vigyáz a kicsire.De én nem akarok még menni.Együtt kapcsolodunk ki.Sétálunk naghyokat a városban,találkozunk babás barátnőkkel.
2010. máj. 31. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!