Akik nem hétköznapi nevet adtatok a gyereketeknek, hogy fogadta a környezet? Elsősorban közeli rokonokra gondolok.
Természetesen ez csak a szülők dolga, ezt mi is így gondoljuk, a döntésünket nem fogja befolyásolni a család hőzöngése, de azért érdekel, hogy kinél mennyi idő volt, amíg elült a vihar.
A nevet is megírhatjátok bátran.
Én a másik oldalról írok, a rokonok nézőpontjából.
Unokatesómék nem egy szokványos nevet választottak, még nem is hallotta senki azt a nevet. Nem voltunk "kiakadva", vagy ilyesmi, csak fura volt, idegen. Amint megszületett a kisbaba, onnantól megszemélyesítette azt a nevet és már mindenkinek tetszik😊
A lányom nevét először apám és a nagymamám nem tudta megjegyezni, de mire megszületett, elfogadták. A mamám azt is mondta, hogy szép, de csak kislánynak jo, felnőttnek nem lesz jó. Miután megszületett és megszokta a nevet a mamám, akkor már hangoztatta, hofy neki hogy tetszik, nem emlékezett rá hogy miket mondott a szülés előtt.
A kisfiam az első nevét az apja után kapta, terhesség alatt úgy volt, hogy ezt fogjuk használni, de mikor megszületett, meggondoltuk magunkat és a második nevét használjuk. Egyébként csak a szülőszobán döntöttük el a férjemmel, hogy mi legyen ez a második név, tehát a terhességem alatt senki nem mondott véleményt erről a névről. A férjem családja elfogadta ezt a nevet, az én családom meg csak azért is a másik nevét használja. Nagymamám azt mondta , hogy a magyobb gyerekünknek ne ezt a nevet tanítsuk meg (mármint hogy hogy szólítsa az öccsét), hanem az első nevét (amit ugye azért nem használunk, mert a férjemnek is ua a neve). Meg hogy az oviban majd úgyis az első nevét használják majd. Mondtam, hogy nem, ott majd azt használják amire hallgat.
Hagyományos nevet valasztotttunk, amit mindenki ismer, de elég ritka. Anyukám kb. A szuleteseig csak kisfiukent vagy babakent emlegette illetve többször rákérdezett, higy fix a név vagy meg gondolkodunk rajta.
Amióta megszületett a néven szólítja, semmi ellenkezést nem látok rajta.
Lőrinc a név
Először a mi közeli rokonunk sem voltak oda a névért,amit választottunk,ők is sokszor rákérdeztek,hogy biztos-e a név,de mikor megszületett a kislányunk akkor megszerették a nevet és a mai napig nagyon tetszik nekik.😊
Karina a név,a lányunk pedig nemsokára 1,5 éves lesz.😊
Apósom 3 éves koráig "kisgyerek"-nek szólította a fiamat, pedig a többi unokának volt neve is. Kivártam, most már rááll a szájára. :)
Anyámék megkérdezték, hogy ezt komolyan gondoltuk-e, nevelőanyám meg majdnem sírva közölte, hogy pedig neki a Dávid név mennyire tetszik, és nem adnánk-e inkább azt... Hát így. :)
De ahogy felettem is írták már, ahogy megszületik, és egy szeretett személy kapcsolódik a "fura" névhez, meg fogják szeretni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!