Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Második utónevet is akarok...

Második utónevet is akarok adni a születendő ikreimnek, egy fiút és egy lányt várunk a párommal. Milyen jól csengő második utónevet adnátok a lenti két névhez?

Figyelt kérdés

Major Hedvig

Major Ábel

A férjemnek ezek tetszenek:

Major Hedvig Gyöngyvirág

Major Ábel Gábriel

2017. okt. 17. 15:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
83%

Major Hedvig Melinda

Major Ábel Zsigmond

2017. okt. 18. 12:19
 12/14 anonim ***** válasza:
Utolsó: +egy szavazat :)
2017. okt. 19. 04:28
 13/14 anonim ***** válasza:
52%

9. válaszoló indoklásával egyetértek.

Szerintem is fontos, hogy a testvérek nevének eredete egyforma legyen. Tehát vagy mindkettő héber, vagy magyar, vagy német, vagy tökmindegy milyen, de azonos eredetű.

Meg az is fontos, hogy stílusában passzoljanak egymáshoz (a gyerekek első és második utónevei, és a tesóké is egymáshoz - nem azért mert ikrek, hanem szerintem a név valamennyire tükrözi a családot, az életfelfogást, a szemléletet, és jó ha ebben is egységes)

Továbbá szerintem nem szerencsés az Ábel-Gábriel páros, nagyon hülyén, tátogósan hangzik ha együtt kimondod.

A Hedvig-Gyöngyvirág meg már túl hosszú. Szerencsésebb ha a második név is csak két szótag, vagy ha három szótag, akkor rövidek legyenek (csak a példa miatt mondjuk Mária).

Nem írok konkrét neveket, a helyetekben a fentiek alapján készítenék egy listát azokról, amik jól hangzanak az egész nevet kimondva.

2017. okt. 20. 00:37
 14/14 anonim válasza:
13%
Lehetne pl Major Anna
2017. okt. 21. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!