Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most miért baj, ha én tanulni...

Most miért baj, ha én tanulni akarok?

Figyelt kérdés
2 hónapos a babám. Ősszel leszek "másodéves" egy esti okjs tanfolyamon. Az iskola, ahova járok, nem túl szigorú. Hétfőn, szerdán és csütörtökön kell bejárni, de az sem baj, ha nem mindig megyünk be, a lényeg, hogy a könyvből felkészülj a dolgozatokra és le tudjanak zárni, hogy levizsgázz. Utolsó két hónapban a közelgő szülés miatt be sem mentem, mert itthonról akartam elindulni a kórházba. Sehova sem tettem ki a lábamat az nstken kívül. Tegnap beiratkoztam egy másik képzésre is. A suli szigorúbb, de itt is vannak engedmények. A titkárnő azt mondta, iratkozzak be nyugodtan, nagyon sokan vannak, akik családanyák, családapák, munka mellett járnak be vagy párhuzamosan végeznek két szakmát, beviszik a babát is órára. 200 óra évközi gyakorlat van, amit meg lehet beszélni a kórházzal, hogy a 10 hónap alatt mikor akarjuk letölteni. Hétfőn és szerdán kell bejárni. De az sem baj, hogyha csak egy napot megyek be egy héten. Mondta a titkárnő, hogyha nem tudok bemenni, a szakoktató elküldi a tananyagot és biztosít pótlási lehetőséget pl, ha beteg a lányom és nem tudok bemenni. Én nem akarok lógni, ne értessék félre, csak mondom, hogy így meg lehet oldani a kettőt. Na már most... kedves rokonom megpróbál lebeszélni róla eredménytelenül persze. Hogy ő is halasztott az egyetemen egy évet, csak azután kezdett el újra tanulni, kisgyerek mellett nincs rá esély. Kedves mindenki! Megerősítenétek, hogy lehet tanulni baba mellett? Ti milyen tanfolyamot végeztetek el Gyed alatt?
2017. júl. 11. 20:08
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
A suliban ahová most járok, 5-re zártak le mindenből független attól, hogy az utolsó két hónapban nem voltam.
2017. júl. 11. 20:12
 2/23 anonim ***** válasza:
54%
Èn is akartam dolgozni. 14 hós és még mindig nem tudok, mert nincs kire bízni napi 1-2 órát fixen. Ha vigyáz rá valaki, fog működni, kérdés, mennyire akarod, hogy màs nevelje a gyereked, mert esetedben nem napi 1-2 óráról lenne szó.
2017. júl. 11. 20:15
 3/23 anonim ***** válasza:
66%
Mert ez az uj sulid,egy pár honapos baba melől nem fog menni,ha nincs valaki akit minden esetbe azonal riaszthatsz ,mert tanulni nehez fogsz egy baba mellet+ a háztartás.
2017. júl. 11. 21:01
 4/23 anonim ***** válasza:
76%

Mert, ha már idejekorán, a használható végzettség megszerzése előtt úgy döntöttél, hogy babázol, akkor legalább AZT csináld rendesen!

Mi értelme tinglitangli "be se kell járni" tanfolyamokra járni alibiből?

2017. júl. 11. 21:07
 5/23 anonim ***** válasza:
85%

Az a baj, hogy 2 hónapos a kicsi, 100 %-ban szüksége van rád, te meg minden mást csinálsz, csak vele ne kelljen lenned.

Nálad nem az a szitu, h belekezdtél valamibe, de jött a baba és muszáj babba mellett tanulnod, vizsgáznod. Vagy beígérték a kirúgást, ha nem szerzed meg a nyelvvizsgát, képesítést, mire visszamész dolgozni. Mert ezeket meg lehet érteni.

Azt nem, h ilyen te 2 hónapos mellől miért akarsz eljárni ilyen gagyi képzésekre, ha nem is muszáj.

2017. júl. 11. 22:11
 6/23 anonim ***** válasza:

Azert az OKJ- t nem kellene osszehasonlitani az egyetemmel.

Mindkettot vegeztem, az OKJ - bol szaz sem tenne ki egyszerre egy gyengebb szakot az egyetemen.

Ettol fuggetlenul, ha van segitseged senkinek semmi koze hozza, hogy mit csinalsz.

2017. júl. 12. 00:08
 7/23 A kérdező kommentje:

Na hat alljon mar meg a naszmenet!

23 vagyok, nincs okjm. Kettot ingyen meg lehet szerezni. 18 evesen el kellett mennem erettsegi utan dolgozni. Nem gondoltam, hogy megtalalom eletem parjat es csaladom lesz. A Boschba azert megyek vissza, mert kapom majd a gyedet es a fizut is, nem mindegy, hogy jol elunk vagy csak megelunk. Egy evnel tovabb pedig nem szeretnek ott dolgozni megint, ezert tanulok, hogy legyen ket szakmam - ezekkel el lehet helyezkedni. Apa vigyazna ra mikor itthon van.. tehat meg csak lepasszolni se akarnam senkinek. De kosz a leb.aszast..ha munka mellett vegeznem, nem kapnek erte gondolom.

2017. júl. 12. 06:54
 8/23 A kérdező kommentje:
A babammal meg tobbet foglalkozom, mint barki, mert nagyon akarta. De engedtessek mar meg a tanulas most, hogy ne menjek tonkre teljesen a Boschban! 4 ev eleg volt, plusz meg ez az egy amit kenytelen leszek ott tolteni, de utana lepni szeretnek. Amugy is mar banom, hogy kiirtam a kerdest.. fel eves lesz osszel a babam, vinni fogom a haztartast, amikor tudok bejarok, akkor tanulok, mikor alszik! Ennyi! Sok rosszindulatu, megkeseredett ember van ezen az oldalon! En mar most mondokazok, enekelek a lanyomnak, viszem a haztartast, a kertet, es a lanyom nem szejved hianyt semmiben! Miatta tanulok, nem magam miatt! Ha levelezon jarnek egyetemre, akkor is egy honapban egyszer kene bejarni, en akkor fogok, ha apa itthon van! Es mindketto meglesz! Rosszindulatuak vagytok a rokonommal egyutt! Szivesen varnak vissza a boschba de en akkor se fogok ott megrohadni, mert 18 evesen muszaj volt elmennem dolgozni mivel meghaltak a szuleim es nem volt ki eltartson! Azzal meg ne gyertek, hogy minek vallaltam gyereket, en akartam, mert tudtam, hogy fel fogom nevelni.
2017. júl. 12. 07:04
 9/23 anonim ***** válasza:
49%

A logisztika vicctanfolyammal sose semmilyen értelmes helyre nem fognak felvenni, amikor diplomást is választhatnak.

A szakápolóival pedig ugyanúgy meg fogsz dögleni, mint a Boschban.

De sebaj, majd X év múlva bánhatod és levezetheted a gyereken, hogy miatta nem jutottál előrébb. ;)

Itt senki nem megkeseredett, csak te.

2017. júl. 12. 07:34
 10/23 anonim ***** válasza:
35%

Szia.Ne foglalkozz senkivel.Pont volt itt egy kérdés,ott meg egy 5 gyerekes anyukát azért csesztek le,mert gyet-en van tehát CSAK anya.De ha valaki tanul,akkor nem foglalkozik a gyerekével.Ha bölcsibe adja korán akkor karrierista,ha 3 évig otthon van vele,akkor munkakerülő.Szóval érted :) van akinek semmi sem jó...

Nekem anyukám a gyed ideje alatt érettségizett le,és én nagyon büszke vagyok rá,mert miattam is tette,hogy ezáltal többet,és jobbat tudjon nyújtani.

Én 24 évesen szültem,érettségim és szakmám volt előtte.2 éves volt a lányom mikor elvégeztem egy okj-t majd 5,és 6 amikor megint 1-1-et.Most azon vacilálok,hogy menjek-e ősulira vagy megint okj.3 dolog érdekel (szociális munkás,ápoló,gyógyszertári asszisztens)

Közben a párommal tervezzük a kistestvért.Most dolgozom,munka mellett gyerekezni,meg tanulni,van tapasztalatom nem könnyű,szerintem kisbaba mellett valamivel könnyebb.Én ha terhes leszek,szülök,is biztosan tanulni fogok,semmi baja nem lesz a babának ha heti 2-szer 4 órát a mama vagy apa vigyáz rá,tanulni meg úgyis csak akkor tudsz ha alaszik.Vágj bele,és nem hallgass senkire.

Nem mindenkit tartottak el 25 éves korig a szülei,hogy ő nyugodtan tanulhasson,én is dolgoztam 20 éves korom óta,de nem bánom,hogy így alakult,mert mióta gyerekem van sokkal céltudatosabb vagyok,és a tanulás lett a hobbim :)

2017. júl. 12. 08:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!