Nem vagyok 18, megtartanam a babat, de meg tanulni akarok. Mik a lehetosegek?
Meg van egy evem kozepiskolabol (2015 szeptembertol), a babat mindendenkepp meg szeretnem tartani, de tanulni akarok tovabb nem magantanulokent (!).
Mi a gyes es a gyed? Anya kapna utanam csaladi potlekot tovabbra is? Es en kapnek a baba miatt?
Mennyi penzosszeget kapnek havonta es kb mennyibe kerul eltartani egy lisbabat? Mikortol lehet bolcsodebe iratni?
Kb egy éves kortól fogadják be a bölcsődék.
A nappalin folytatott tanulmánnyal az a baj, hogy ha szoptatsz, akkor fizikailag a baba mellett kell lenned 3 óránként. Minimum fél évig érdemes vagy szüneteltetni a tanulmányokat (és utána befejezni) vagy magántanulóként folytatni.
Nem tudom, hogy mikorra vagy kiírva, de a szülés utáni néhány hétben biztos, hogy nem lesz kapacitásod tanulni.
Szintén egy képzés közepén szültem (nem középiskola, másoddiploma), az első 1-2 hónapban fizikailag nem voltam alkalmas a tanulásra. Utána már, ha van aki vigyáz a kicsire, akkor már meg lehet oldani. Tehát ennyi teljes kiesést mindenképp számolj bele.
Ha nem leszel 18, mire a baba megszületik és a gyerek apja sincs 18 éves, akkor a szüleid lesz a gyámja, míg be nem töltöd a 18. évet.
Havonta 25.650 Ft gyes jár és 12 ezer családi pótlék. Anyukád úgy tudom kaphatja utánad a saládi pótlékot, ha maradsz tovább nappalin. Bár, azt tényleg nehéz lesz megoldani, hogy szoptasd nappali suli mellett. Ugye fontosabb, hogy a kicsi anyatejet kapjon, mint hogy anyukád kapja utánad a családit?!
Bölcsődébe fél éves korától lehet adni, de írasd be, mikor megszületik, mert általában iszonyat nagy a túljelentkezés.
Tgyást, gyedet az kaphat, akinek van legalább 1 év munkaviszonya és szüléskor is rendelkezik munkaviszonnyal. Ha édesanyád lesz a pici gyámja, ha te még kiskorú leszel, akkor ő igényelheti ezeket, ha megfelel a feltételeknek.
Egyutt vagyok az apukajaval es o mar elmult 18.
Talan vallalnam a magantanulosagot. De tenyleg, mi kerulne 60-70ezerbe havonta egy pici miatt?
Hát azért még azok a gyereke is felnőnek, és még egészségesek is, akiknek egyik szüleje sem dolgozott soha, meg még a nagyapja sem.... Miról beszélünk. Szóval a pénzzel foglalkozni, az csak részben legyen érv.
Egyes szülőket úgy manipulálnak a cégek, közvetve a többi szülő, hogy csak akkor vagy jó ha mindent megadsz(megveszel) Ne higgy az ilyeneknek.
Nekem se tudtak anno megadni mindent, ettól még nekem van a legjobb anyukám a világon! Az nem ettől függ.
Ha tápszer kell és nincs rá pénzed, akkor megkapod szociális alapon. Az meg nem élősködés, azt csak a parasztok gondolják az JÁR nemcsak neked, hanem a gyereknek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!