Munkanélküli vagyok és terhes. Meg vannak a biztosított napjaim az előző 2 évben. Ha egy rokonom bejelent, mennyi időt kell munkaviszonyban tölteni, hogy a gyed is járjon?
Szia! Na én munkanélküliről mentem szülni. Csak azért írom mert szerintem az előttem válaszolók nem igazán adtak kimerítő választ, ebben nem sokat tudtál a kérdésed hasznára fordítani. NEm akarok ezzel megbántani senkit, csak ez a véleményem.
Amíg munkanélküli vagy addig biztosított vagy. Tehát a gyed nem attól függ hogy van-e munkád vagy nincs, hanem hogy biztosított vagy-e a szülés időpontjában. Nem tudom mennyi idős terhes vagy, de ha a szülés időpontja előtti 42 napon belül szűnik meg a biztosítottságod akkor még jogosult vagy a gyedre, ha kiesik a 42 napból akár 1 nappal is csak a gyesre vagy jogosult. Mivel nem tudhatod pontosan hogy mikor fogsz szülni, így elég necces számolgatni meddig kell bejelentve legyél, de aki így csinálja annak a kiírt időpontra kell 2 hetet rászámolni, hiszen max 2 héttel hordhatod túl a babád és abból a 42 napot visszaszámolni.
Remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!