Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy változott az ízlésed...

Hogy változott az ízlésed nevek terén?

Figyelt kérdés
Mi tetszett mikor fiatalabb voltál, azt adtad-e a gyerekednek, esetleg változott-e a kedvenc neved. Sorolhattok neveket is.

2017. okt. 10. 20:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
95%

Gyerekkoromban a Gergő volt a kedvenc fiú nevem :) Ma már nem adnám, pedig nem csúnya név, de valahogy már nem ilyen az ízlésem.

Tizenévesen (még általánosban) az olyan nevek tetszettek, mint például a Nina, fiú nevekből viszont egyetlen magyar név sem tetszett (a mai napig sokkal kevesebbet tudnék mondai férfi nevek közül, amik szóba jöhetnek nálam), úgyhogy elterveztem, hogy külföldön fogok élni, hogy olyan nevet adhassak a fiaimnak, amik tetszenek :D Ezek egyébként a Sean és a Lars voltak.

Később, tiniként Aurórának akartam nevezni a leendő lányomat, egyrészt a kedvenc zenekarom után, de amúgy is nagyon szép névnek tartottam.

Amikor héberül kezdtem tanulni, rákattantam a héber nevekre, akkor éppen az volt a mániám, hogy öt gyerekem lesz, név szerint Ábrahám, Slomó, Dávid, Rebeka és Hadassa :D

Amikor ténylegesen gyerekem is lett, a fiú nevek közül csak a Krisztián és a Pongrác tetszett, Krisztián lett. Ha lány lett volna, vagy Viktória, vagy Johanna lett volna. 8 évvel később született tesója, akkor már évek óta a Polett nevet néztem ki, és a férjemnek is ezt szerette volna, de fiú lett, az ő neve pedig Alexander :) Ha lenne még egy, akkor lány névnek maradna a Polett (mondjuk a Rebekát én a mai napig adnám), ha fiú, akkor pedig Patrik (de az Ábrahám is tetszik még mindig).

A többit, amik régen tetszettek, ma már nem adnám.

2017. okt. 11. 11:17
 12/14 anonim ***** válasza:
71%

8-9 éves koromban a Zoltán, és a Zsolt volt a kedvenc nevem meg a Ferenc/Feri is tetszett, lányból a Natasa,Cecília meg sok külföldi név ma már nem értem, hogy miért:-) Aztán 11-12 évesen a Gergő,Dávid, Márk,Máté neveket szántam a leendő fiamnak, lányból nem volt nagy kedvencem. Utána 13 éves korom körül az Erik lett a nagy kedvencem, de ezt ma már nem adnám. Lányból ekkoriban az Alexandra volt a favoritom, és tetszett a Kasszandra, ma már ezek sem tetszenek. Akkoriban nagyon ellenszenvesek voltak a Bence,Botond,Bálint ,Marcell, Anna,Emma,Zoé,Luca nevek, de már ezek mind tetszenek:-) Különösen a Botond, kb.egy éve még meg voltam győződve róla, hogy így fogom elnevezni a fiamat. Ha nem lenne a családban Bálint azon is elgondolkodnék.Most jelen pillanatban az Ármin a kedvencem, ezt szerintem ezt fogom adni a fiamnak, egy esetleges öcsikének még mindig esélyes a Máté, de a Zsombor is nagyon tetszik. Lányból most éppen több tetszik,de gondban vagyok, mert szívem szerint Ninát adnék, de nem hiszem hogy be merem vállalni a csúfolhatóság miatt, a többi név pedig ,pl.Barbara, Gerda,Norina,Korinna,Elza,Hermina,Maja,Adél,Szonja,Csenge,hiába tetszik, nem érzem sajátomnak, esetleg az Amina ami még megfogott, de sajnos épp most született egy ilyen nevű gyerek a faluban. Remélem változni fog még az ízlésem:-)

20/L

2017. okt. 11. 11:27
 13/14 anonim ***** válasza:
95%

Gyerekkoromtól kezdve rengeteg kedvenc lánynevem volt. Nagyon sokáig a Lili (ezt végül húgom kapta), volt a Diána (ez ma már nem nagyon tetszik). Sokáig volt a Fanni a kedvenc (ma már kicsit unalmasnak tűnik, de szép). Aztán Leila (ez most is tetszik, de szerintem nem adnám) és a Miléna nagyon sokáig (ezt mondjuk megfontolnám). Mostani kedvencek Alina, Lea, Léna, Zsófia, Szofia, Málna, Panka, Petra. Most ezekből választanék.

Fiúnevek évek óta nem változtak, ugyanazok tetszenek: Olivér, Milán, Dániel, Bálint, Balázs, Alex, Marcell.

2017. okt. 11. 11:50
 14/14 anonim ***** válasza:
Pici koromban ezek a tomeg nevek tetszettek, hogy emma meg hanna, stb😂 aztan most mar ha lesz gyerekem, akkor ilyen rovid, 4 betus nevet sdnek neki, mint például Méda, Zara, Luna stb.
2017. okt. 13. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!