Hogyan lehetnék egy kicsit tökéletesebb anya?
A nagy 3 éves, ovis, a kicsi 3 hónapos, sokat kel, esti nyugosseg stb. Jellemző.
Egyszerűen folyton hianyerzetem van: vagy szalad a ház, vagy a főzéssel vagyok bajban vagy ha ezek megvannak én vagyok teljesen lenyűve (mosatlan haj, méteres szőr stb.) és nagyon vágyom arra, hogy a férjem is emellett megkapja a törődésem. Ő rengeteget dolgozik, ez sajnos most még nem változtatható meg..
Szoval szeretném élvezni az anyaságot, tudnék örülni a helyzetnek de úgy érzem szetszakadok. Szeretném ha fenntarthato lenne, hogy tudok eleget foglalkozik a gyerekekkel a férjemmel magammal és emellett a háztartás, főzés, bevásárlás is meg van szépen oldva és nem egy szemetdombon élnénk..
Mit gondoltok, tanács, vélemény, esetleg valaki hasonló cipőben?
Betegek a gyerekek ma, szóval totál kivagyok még ezeken felül is :(
A gyerekeidnek akkor is te vagy a tökéletes anya, ha épp kupi van, vagy ha csak sajtos-tejfölös tészta az ebéd.
Szerintem csinálj valami rendszert. Mondjuk egyik délelőtt, amikor a nagy oviban van, akkor fürdőt takarítasz, következő nap a nappalit stb. Főzz két napra, vagy akár nagyobb adagot és fagyaszd le.
A 3 évest már meg lehet tanítani, hogy a játékait pakolja el, a ruháját dobja a szennyesbe. Apa is ha haza ér ne dobja le a cuccait, hanem rakja el. Amikor ilyen kicsi volt a babám, sűrűn porszívóztam, mert nagyon szerette a hangját. Úgy mostam hajat, hogy a pihenőszékben bevittem magammal a fürdőbe és nézte, hogy mit csinálok. Akkoriban még a hajszárító hangját is imádta. Szóval mindent meg lehet oldani, csak kell egy rendszer.
Ezt a kérdést én is irhattam volna.
Sajnos tanácsot nem tudok adni, de nagyon figyelek, hátha ellesek valami hasznosat.
Én mindenhová vittem magammal a picit, pont mint az utolsó előtt hozzászóló!
Imádta nézni,hogy hogyan füdrök, takarítok, mikor már járt, akkor jött segíteni. Nem mondom, hogy mindig minden tökéletes volt, de majdnem.
Tudod, a gyerek nem attól boldog gyerek, hogy makulátlan rend van a házban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!