Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Féléve megy a per az exemmel...

Féléve megy a per az exemmel gyt. Emelés ügyben, a hangulat feszült. Hogyan hozzam fel a témát az extra kiadásról?

Figyelt kérdés

Úgy néz ki, a gyereknek szemüveg kell, ami valljuk be, nem egy olcsó dolog.

Én úgy gondolom, az lenne fair, ha az apja kifizetné a felét.

Mindenre költ amúgy, csak akkor adja elő a hattyú halálát, ha a gyerek kiadásairól van szó, ezért is húzódik a per.

Itt olvasgattam a válasz, hogy a gyt-n kívűl nem kötelezhető semmire. Na pont ezért kértem az emelést, hogy ne menjen a harc ilyenkor. De jelenleg még a régi összeget kapom.

És hogyan értethetném meg vele, hogy nem úgy működnek a dolgok, hogy nekem kötelességem mindent állni, ő meg ha akar/tud, belead, ha nem, akkor meg nem?

Mert kb ez a hozzáállása, a törvényi részéről fogalma sincs.

2017. okt. 8. 10:51
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

"Ha 10e emelést kértél, az azt jelenti, hogy a gyerek költségei szerinted havi 20 ezerrel emelkedtek." => Tkp. nem írsz hülyeséget, mert így igaz. És nem szerintem. Most vezettem le.

Az ovi teljesen ingyen volt (bocsi, 500 ft csoportpénzt fizettem...)

2017. okt. 8. 13:18
 12/25 anonim ***** válasza:
17%

Nézd, a tánc nem kötelező, máris van 6e plusszod.

A te párod nem járul hozzá a haztartashoz és a te gyereked neveléséhez? Vagy az normális, ha ő költ a tiedre, de az már nem, ha a gyerek apja költ az ő párjának a gyerekeire? Érdekes gondolkodás.

2017. okt. 8. 13:29
 13/25 A kérdező kommentje:

"Vagy az normális, ha ő költ a tiedre, de az már nem, ha a gyerek apja költ az ő párjának a gyerekeire?" => De, mindkettő normális. És így működik a gyakorlatban is... Csak azt felejted el, hogy ez nem befolyásolja a törvénybe foglalt KÖTELEZETTSÉGEKET. A sorrendet. Hogy mi az elsődleges.

Megint elment a dolog személyeskedés irányába, mert mindig van egy kekeckedő, aki nem hivatalos irányból közelíti meg a dolgokat...

De belemehetünk....

Az ottani anyuka is kap gyt-t. 2 gyerekre. Hogy mennyit, nem az én dolgom. Ahogy az én dolgaim se tartoznak rájuk, mit miből fizetünk.

Hivatalosan csak a KÖZÖS GYEREK költségei számítanak.

Én lemondanék a gyt-ről, ha lemondhatnék az exemről is, hogy teljesen kiszállna az életünkből. Nem a pénz az egyetlen konfliktus-forrásunk, de most a kérdés nem az én páromról, a mi közös gyerekünkről, az exem feleségéről meg annak a gyerekeiről, nem a szomszédokról meg a megboldogult nagyapámról szól, hanem az exemmel közös gyerekről, akinek a kiadásairól ha jól tudom, hivatalosan nekem és az apjának kötelessége gondoskodni annak ellenére, hogy külön vagyunk. És ez felé nézve sem szabadon választható. De ahogy érzed...

2017. okt. 8. 13:41
 14/25 anonim ***** válasza:
19%
Gondoskodik róla, hiszen fizeti a tartasdijat. Te akarsz többet. Konkrétan azt akarod megmagyarazni, hogy a családi pótlék, adokedvezmeny, gyerektartas plusz az a minimum 20 amit ugye te is a gyerekre költhetsz a saját beredbol nem elég. Érdekes. Nem tudsz meggyozni. Nevelés én is gyereket és voltam én is egyedülálló szulo.
2017. okt. 8. 13:51
 15/25 anonim ***** válasza:
31%

Egy dolgot hagysz figyelmen kívül: a jogszabályban van olyan kiskapu, hogy a gyerektartás összege nem mehet apuka életvitelének rovására. Ebbe beletartozik az új család is, ilyen szempontból igenis a bíróságra tartozik a dolog.

Bár speciel azzal szerintem többet ártott, mint használt, hogy elújságolta, a lagzira kellett a hitel - de attól függetlenül, hogy a bíró emberileg a szemét forgatja, még köteles mindent figyelembe venni.

A szemüveg extra kiadás, akárcsak az iskolakezdés. Én a helyedben feldobnám neki, hogy be tud-e szállni, végül is ez egyszeri kiadás, nincs köze az emeléses vitához.

Plusz tipp: OEP-nél évente egyszer lehet kérni gyógyszersegélyt, ez szemüvegre is jó lehet. Érdemes bebattyogni a családsegítőbe, hogy segítsenek a nyomtatványokkal, meg hogy hova kell beküldeni. :) Mi rengeteg ilyet töltöttünk ki anno ügyfeleknek.

2017. okt. 8. 13:53
 16/25 A kérdező kommentje:

"Gondoskodik róla, hiszen fizeti a tartasdijat." => Na jó, de mennyit...

Amíg a költségek nem változtak, én nem is kértem emelést.

Nekünk nincs kocsink, neki van. Nekem nincs igatlan a nevemen, neki van.

Nekem az összbevételem 107E Ft, neki ha levonom a GYT-t, is marad 123 + egy időben maszek munkája is volt (hogy most van-e, nem tudom), de ezt IS figyelmen kívül hagytam. Tehát az, hogy ki min spórol, inkább ne forszírozzuk, hogy nem kötelező a tánc, mert az oviban is járt táncra, és amíg nem volt az új nő, addig annak a felét fizette. Onnantól nem...

(Amúgy a bíró is kihangsúlyozta az elején, hogy a saját tartása rovására is mehet akár, de a gyt mindent megelőz, az élettárs gyerekeit NEM köteles eltartani. Ha tudja, nyugodtan 10 gyereket is eltarthat, de a sajátja az elsődleges. Ez elhangzott ott.)

2017. okt. 8. 14:07
 17/25 anonim ***** válasza:
35%

15,

Rosszul tudod. A jogszabály épp az ellenkezőjét mondja ki: a kötelezett a saját tartása rovására is köteles fizetni a tartasdijat.

Továbbra is úgy gondolom, hogy elég kellene hogy legyen ez a tartasdij a gyerekre, hiszen ott a többi miatta járó támogatás. Na mindegy. Esélyes, hogy nagyobb sikert ernel el, ha azt kérnéd a bíróságon, hogy a nagyobb kiadások felét fizesse a tartasdij mellett, emelés helyett

2017. okt. 8. 14:20
 18/25 A kérdező kommentje:

Ja mielőtt belém lesz kötve, hogy az előbb azt írtam, az ovi ingyen volt, aztán meg hogy az ex fizette a tánc felét, nem voltam pontos.

Első oviban járt táncolni, ennek fizette az ex a felét. Utána új ovi, másik táncra lett iratva, akkor már az exemnek megvolt az új nőci. Onnantól ő az újba nem szállt már bele, a nagyszüleim finanszírozták, nekem nem került semmibe. Utána változtak ezek a körülmények ez megint teljesen ide nem illő téma. Az új, sulis táncba 1x belefizetett, aztán, hogy utána miért maradoztak el ezek, nem firtattam, azért is indítottam az eljárást, ne daraboljunk, hogy erre ennyi meg arra annyi, hanem egy fix összeg...

2017. okt. 8. 14:23
 19/25 A kérdező kommentje:

"Esélyes, hogy nagyobb sikert ernel el, ha azt kérnéd a bíróságon, hogy a nagyobb kiadások felét fizesse a tartasdij mellett, emelés helyett." => Működött 2 és fél évig. Nem is volt gond vele, elmentünk együtt cipőt venni, vagy utalta a szükséges pénzt, stb.

Mióta van a nő:

Cipő kell? Miért nem jó 3000ért a kínaiban? Csizma? Gumicsizmát tud adni, kinőtte az ottani nagyobbik gyerek, meg odaadja róluk a ruhákat...

Na ezeket elégeltem meg.

2017. okt. 8. 14:28
 20/25 anonim ***** válasza:
12%
Hát nem cipőre gondoltam, hogy őszinte legyek. Nagyobb kiadás a szemüveg, amit emlitettel, vagy az iskola kezdés, ha esetleg új íróasztal kell, stb. A cipő kérdésben épp egyet értek az "ellenséggel": a pici, eppen hogy járó babának természetesen kitűnő minőség kell. A nagyobb gyerekeknek, akik jó esetben Max egy szezont hordják a cipőt, teljesen felesleges több tizezerert venni. Legyel realis, teljesen erthető, ha ez nem tetszett az új asszonynak.
2017. okt. 8. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!