Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért utálom olvasni a gyereke...

Miért utálom olvasni a gyerekes anyukák aggodalmait?

Figyelt kérdés

27 éves vagyok, szeretnék lassan gyereket. Gyermekekkel is dolgozom,hétköznapiak a gyermekesek gondjaik. Ha belegondolok,hogy nekem is esetleg szoptatási kérdéseim lesznek vagy szüléssel kapcsolatos aggodalmai, egyszerűen kiráz a hideg. Olyan feleslegesnek gondolom az itteni kérdezgetéseket is, valahogy olyan túlbeszélt és elcsépelt az összes itt olvasható kérdés is. Normális az,ha én csak úgy "egyszerűen" akarok egy gyereket és jólvan. Nem akarom az anyás "van már tejed" csevejeket, sem a "jajj,egész éjjel böfizett" beszélgetéseket hallani. Nen akarom,hogy az életem az e körül forogjon, én a babámmal jönni-menni akarok,normális életet élni,nem pedig ebbe az anyaszerepbe beleragadni.

Mit gondoltok,ez csak azért lehet mert még nem vagyok anyuka? Meg fog változni ez? Mert én nem akarom....olyan jó "normális" életet élni és nem állandóan csak ugyan arról a dologról beszélni. Élvezem a párommal az életet,nem akarok ebbe az anya-apa szerepbe beleragadni.

2017. okt. 1. 23:33
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
53%

Bevallom őszintén, részben egyetértek veled. Vannak olyan kérdések ugyan, amiről alapvetően el tudom képzelni, hogy tényleg aggasztja az anyát, hiszen első gyerekéről van szó és alapvetően nem életet veszélyeztető kérdésben kérdik ki itt mások véleményét - az ilyenekkel semmi bajom. Lehet tök egyedül vannak, nincs senki, aki ezen kérdésekre tudna válaszolni, itt meg tényleg sok a gyerekes, aki akár segíthet.

De! Ezzel párhuzamosan én is azt érzem, hogy egyesek túl sokat foglalkoznak ezzel az egész anyaság témakörrel. Egy ismerősöm facebookon most regisztrált, instant felrakott kb 40 képet, mindegyiken a gyerekei szerepelnek, vagy legalábbis ő és a gyerekei. Mintha szülés után már nem is Kis Mária lenne, hanem Noel és Benett anyukája. Nem is értem, miért nem így regisztrált, ha erről szól minden, de tényleg minden, amit kirak, likeol, amire reagál. Mintha semmi más nem történne a világban, csak Noelke első mászókázása, vagy Benettke első epres fagyija. Nagyon irritáló és bevallom, tiltom az ilyen embereket. Kíváncsi vagyok a gyerekeire is, de nem így és nem annak kárára, hogy személy szerint őróla nem tudok meg semmit.

De itt is sokszor olvasok mondvacsinált problémákat. Volt olyan kérdés, hogy ma az X hós gyereke egy órával kevesebbet aludt, gond e? Az “ XY hetes kismamák hogy vagytok” c. kérdésektől egyenesen falramászom. Azt miért nem kérdezi meg senki, hogy 72 éves nyugdíjasok, hogy vagytok? Komolyan ennek van bármi relevanciája? Vagy mikor teljesen random kérdés megválaszolása után, odaírja, hogy 27+2 hkm, miközben a kérdés szempontjából hót irreleváns, hogy kismama, kamionsofőr, vagy kisnyugdíjas válaszol.

Szóval azért igen, van igazság abban, amit írsz, bár én reménykedem abban, hogy itt azért különösen összejöttek ezek a népek és mégsem ez a többség. Meg még egyszer leírom, tényleg van olyan kérdés, amit meg tudok érteni. No a “ti is látjátok a második csíkot” és az “agyhártyagyulladás gyanús gyerekemmel mit csináljak” jellegű kérdések szintén nem tartoznak ezek közé.

2017. okt. 2. 08:56
 22/29 anonim ***** válasza:

Az , h vki belekerul az anyasag szerepbe es nincs ideje massal foglalkozni csak a baba egesznap es jo , h ez az aĺlando temaja pont ezert kell mas temaval/temakkal is foglalkozni. En pl amig a fiam 3-4 hos korul volt csak olyan anyukak vettek korul akik a gyerekeikrol voltak hajlandok beszelni. Azt hittek en is ilyen begyepesedett anyuka vagyok es mar a fejem kezdett fajni toluk. Uj dolgot nem lehet mondani mindennap , de Ok 100* is elmondtak ugyanazt. Amikor vegre volt egy anyuka akivel masrol is lehetett beszelgetni a gyereken kivul maga volt a Mennyorszag es a megkonnyebbules.😀

De azt en sem ertem , h miert a kell gyerekrol napi min. 10kepet posztolni? Majd ha nagyobb lesz az az edes kisbaba es meglatja milyen kepek kerultek ki rola a nagykozonseg ele leszedi a szulo fejet.

2017. okt. 2. 10:16
 23/29 anonim ***** válasza:
82%

Normálisnak normális, hogy most ezt gondolod, de hidd el, ha gyereked lesz, neked is lesznek kérdéseid :D Nem biztos, hogy pont itt teszed fel őket, nem biztos, hogy sok kérdésed lesz, de azért abban egészen biztos vagyok, hogy neked is lesz olyan, amit majd nem tudsz, hogy hogy csinálj. Mert az egy dolog, hogy mondjuk veszel egy könyvet a babagondozásról, ahol le van írva tök világosan, hogy mondjuk hogyan "kell" szoptatni. Az meg egy másik dolog, hogy a baba nem gép, és nem biztos, hogy pont azt csinálja, amit a könyvben leírtak, ahogy te se gép vagy, amin gombnyomásra indul a tej. Csinálnád, ahogy olvastad, de nem az történik. Na és akkor jönnek a kérdések :D Aztán megkérdezed a védőnőt, mond valami tök mást, megkérdezed a gyerekorvost, mond egy harmadik dolgot, megkérdezed anyukádat, ő már a negyedik verziót mondja, aztán elkezdesz a neten kutakodni, és még ugyanennyi különböző dolgot olvasol, aztán döntsd el, hogy pontosan mit is kéne csinálni.

És ez csak egyetlen helyzet a sok közül, mert még számtalan ilyen van.

És nem, az anyukák nem azért kérdeznek ilyesmit, mert annyira unatkoznak, hogy nincs jobb dolguk, mint ilyeneken rugózni. Hanem mert jól akarják csinálni, amit csinálnak. Hogy mit hogyan csinálsz és mikor, azon a baba egészsége, fejlődése is múlhat, vagy csak egyszerűen szeretne az ember olyan szokásokat kialakítani, amivel megkönnyíti a saját maga dolgát is, pont azért többek közt, amit te is írsz, hogy tudják baba mellett élni az életüket. De ha nem megy minden úgy, mint a karikacsapás elsőre, akkor az ember kérdez, tanácsot kér.

2017. okt. 2. 11:11
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
És úgy gondolod, hogy neked majd lesz egy problémamentes terhesség után időre , normál úton született mintagyereked, aki első naptól rendesen eszik-alszik és te meg éled mellette a korábbi életedet. Mert erre nem túl nagy az esély. És ha mégis lesz kérdésed, akkor vajon kinek fogod feltenni, inkább magadban őrlődsz? A párod nem fog tudni minden kérdésre válaszolni. Én pl. sosem szerettem olyan dolgokról beszélgetni, ami mondjuk a mellemmel kapcsolatos vagy szobatisztasággal kapcsolatos, de amikor hazaértem a kórházból a nagyobbik lányommal és nem jött a tej, akkor csak felhívtam a barátnőmet hogy mit csináljak...Ha nem tudott volna segíteni, akkor meg a másik barátnőmet hívtam volna, de simán kiírtam volna ide a fórumra is. Akkor abban a helyzetben az a fontos, ezt te még nem tudod átérezni.
2017. okt. 2. 14:36
 25/29 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

Arra jutottam, hogy mivel én kisgyerekekkel dolgozom,nekem nem hűha már kb semmi,mert minden helyzet ismerős, nem olvadok már el egyetlen picitől sem. Akik nem mozognak gyerekes közegben,nekik természetesen minden dolog cuki és új és a világközepe. Valószinűleg ezért is a hozzáállásom,mert nekem a gyerek elsődlegesen jelenleg "munka" és nem a világ csodája.

2017. okt. 2. 16:50
 26/29 anonim ***** válasza:
Mintha akár itt is csak cuki, édibédi kérdések lennének...
2017. okt. 2. 17:27
 27/29 anonim ***** válasza:
32%
Én sem szeretem az anyukákat, ezért nem járunk játszótérre sem. Egyszerűen idegesítő. Megszűnnek nőnek lenni, másról sem tudnak beszélni, csak a gyerekről. Pl facebookon egy kép sincs a gyerekemről, más meg minden nap felrakja, holott senkit nem érdekel. Én nem változtam meg, és még vagyunk így páran, csak ritka. :)
2017. okt. 2. 19:28
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, milyen válaszokat köszöntél meg, mert nem úgy tünik, hogy akár egyet is elolvastál volna.

Nem cukiságból tesznek fel kérdéseket a gyakorló szülők. És akkor is érhetnek újdonságok a saját gyerekeddel, ha korábban gyerekekkel dolgoztál. Kicsit nagy rád a mellény.

2017. okt. 2. 20:37
 29/29 anonim ***** válasza:
Lett azóta gyereked?
2019. jún. 23. 03:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!