Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért számít ma a három...

Miért számít ma a három gyerekes család nagycsaládnak?

Figyelt kérdés
Szerintem három gyerekes még egyáltalán nem, de még a négy gyerekes sem nagycsalád. Öt vagy annál több gyermekes családokat neveznék csak így.
2017. febr. 16. 13:05
1 2
 1/11 Andizsuzsi ***** válasza:
88%
Mert a jogalkotók így döntöttek.
2017. febr. 16. 13:12
 2/11 anonim ***** válasza:
80%

A mai világban már nem olyan gyakori a 4-5-6 gyerekes család, ha csak nem kisebbségről beszélünk.

Szerintem a mai világban 3 gyerekes család, nagy családnak számít.

Azért gondolkodj el, egy gyerek sem kevés pénz, hát még három. Jobb esetben két jövedelem / fizetés jön a 3 gyerekre, de ha azt vesszük, hogy a 3 éves lányomra a ruhák drágábbak szinte, mint amiket én hordok... és ez csak egy gyerek.

Mindegy ez csak egy ilyen kitérő volt - és legfőkébb anyagiakról szólt.

A véleményem az, hogy a MAI VILÁGBAN a 3 gyerekesek nagy családnak számítanak.

Az ép ésszel gondolkozó még az egyet is nehezen , többször átrágva vállalja, hiszen tényleg sok kiadás, lemondás...stb... hát még a 3 gyerek.

2017. febr. 16. 13:12
 3/11 anonim ***** válasza:
63%
jah és a mai világban eszemágában nem lenne 3 gyereket vállalni... Több okból sem. Leginkább a biztos és folyamatos anyagi háttér és életszínvonal tartásának bizonytalansága miatt.
2017. febr. 16. 13:13
 4/11 A kérdező kommentje:
Miért a mai világban? Mikor volt a mainál jobb világ, amikor több gyereket vállalhattak a szülők? Az ötvenes években vagy a háborús időkben? Szerintem túlságosan anyagiasak ma az emberek.
2017. febr. 16. 13:16
 5/11 anonim ***** válasza:
86%

Ahogy az elso irta

Mwrt a jog es a torveny igy alkotta

Nem.mindegy neked?hulye kerdes

2017. febr. 16. 13:16
 6/11 anonim ***** válasza:
62%

MI a különbség a Mai világ és mondjuk 30 évvel ezelőtt ???

Mondjuk az Drágaságom, hogy pl én egy 3 gyerekes családban nőttem fel, 30 évvel ezelőtt az Édesapám fizetéséből középszinten fennt volt tartva a családunk - hangsúlyozom, hogy nem egyetemett végzett az apukám, sima szakmái voltak -, és Anyukámnak megadatott az a lehetőség, hogy otthon tudjon lenni velünk X évig, persze utána visszament dolgozni. De sokat volt otthon. Saját kertes lakásunk volt, autónk volt, és mindenünk meg volt ami kellett.

Mond már meg nekem hogy a mai világban melyik Anya tud otthon maradni 5-6-7-8 évig akár a gyerekeivel ? Mert Apa állása biztos, a fizetés biztos, és ELÉG !!! Hát kevés.

Nem tudom hány éves vagy , vagy mért fontos számodra ez a kérdés... de akkor javaslom hogy te ne nevezd nagy családosnak a 3 gyerekest, csak az 5-6 gyerekest. és ennyi !

2017. febr. 16. 13:24
 7/11 anonim ***** válasza:
26%
Régen lehetett több gyereket nevelni. Nem voltak ilyen követelőző férgek. Ma meg legújabb iphone, márkás ruha, több tízezer zsebpénz kell, különben a fejedhez vágja, hogy nem ő akart megszületni. Régen nem az volt a családi élet, hogy mindenki külön szobában nyomogatja a gépet. A gyereknek nemcsak jogai voltak. Meg az emberek is normálisabbak voltak. Nem volt ennyi széthúzó, bunkó tahó. Egyre romlik az oktatás színvonala is. Az egészségügyről ne is beszéljünk. Kár ebbe az országba egy gyereket is szülni. Nem a magyarokkal van a bajom (mert azok főleg Erdélyben vannak), hanem a helyükre telepített csürhével.
2017. febr. 16. 13:36
 8/11 anonim ***** válasza:
90%

Azért, mert fogy a népünk, és 3 gyereknél van növekedés. Ezért a 3 ill. több gyerekes családokra kitalálták a nagycsalád" kifejezést, és magasabb szintű támogatásban részesítették őket, hogy lelkesítsék erre a népet. Mert a legtöbb esetben max 2-nél megállt a dolog. Ennyi.

A mai világ meg azért más, mint régen, mert nagyon megváltozott az életszínvonal. Akkor természetes volt (a fogamzásgátlás hiánya miatt is) hogy sorba jönnek a gyerekek, anyuka háztartásbeli volt, apuka egyedül tartotta fenn a családot. Nem volt különösebben szempont, hogy mindenkinek legyen külön szobája, meg hogy hány nm jut egy főre. Sokszor egy helységben aludtak mindannyian, manapság ezt már elfogadhatatlannak tartjuk. Ma már a nő is eljár dolgozni, a többségük nem elégszik meg a háztartásbeliséggel, szeretnénk normális életkörülmények között élni, legyen helye, meg magánszférája mindenkinek, lehessen menni nyaralni, ilyen olyan különórákra járni, a tanulmányokra sem árt félre tenni. stb. Sokkal, sokkal magasabbak az igények manapság.

2017. febr. 16. 13:42
 9/11 anonim ***** válasza:
70%
Hagyjuk már ezt a régen jobb volt. Miért volt jobb? Ja szültek 10 gyereket amiből megmaradt 4. A mai gyerekek nem férgek. Felgyorsult a világ, hála a jó égnek sokkal felvilágosultabb is lett.Szerintem meg pont, hogy most jobban odafigyelnek a gyerekekre, mint régen.
2017. febr. 16. 13:44
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Régen jobb volt na persze. Ismerek idős embereket 6 gyerekes családokból akik mondják,hogy ma már jobb élet van. Mert ők régen nem választhattak pl. Hogy a csirkehús melyik részét akarjak enni,mert nem jutott. Meg sok volt az iskolázatlan ember. Mehetett a gyerek tizenévesen nehéz fizikai munkát végezni.
2017. febr. 16. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!