Miért számít ma a három gyerekes család nagycsaládnak?
A mai világban már nem olyan gyakori a 4-5-6 gyerekes család, ha csak nem kisebbségről beszélünk.
Szerintem a mai világban 3 gyerekes család, nagy családnak számít.
Azért gondolkodj el, egy gyerek sem kevés pénz, hát még három. Jobb esetben két jövedelem / fizetés jön a 3 gyerekre, de ha azt vesszük, hogy a 3 éves lányomra a ruhák drágábbak szinte, mint amiket én hordok... és ez csak egy gyerek.
Mindegy ez csak egy ilyen kitérő volt - és legfőkébb anyagiakról szólt.
A véleményem az, hogy a MAI VILÁGBAN a 3 gyerekesek nagy családnak számítanak.
Az ép ésszel gondolkozó még az egyet is nehezen , többször átrágva vállalja, hiszen tényleg sok kiadás, lemondás...stb... hát még a 3 gyerek.
Ahogy az elso irta
Mwrt a jog es a torveny igy alkotta
Nem.mindegy neked?hulye kerdes
MI a különbség a Mai világ és mondjuk 30 évvel ezelőtt ???
Mondjuk az Drágaságom, hogy pl én egy 3 gyerekes családban nőttem fel, 30 évvel ezelőtt az Édesapám fizetéséből középszinten fennt volt tartva a családunk - hangsúlyozom, hogy nem egyetemett végzett az apukám, sima szakmái voltak -, és Anyukámnak megadatott az a lehetőség, hogy otthon tudjon lenni velünk X évig, persze utána visszament dolgozni. De sokat volt otthon. Saját kertes lakásunk volt, autónk volt, és mindenünk meg volt ami kellett.
Mond már meg nekem hogy a mai világban melyik Anya tud otthon maradni 5-6-7-8 évig akár a gyerekeivel ? Mert Apa állása biztos, a fizetés biztos, és ELÉG !!! Hát kevés.
Nem tudom hány éves vagy , vagy mért fontos számodra ez a kérdés... de akkor javaslom hogy te ne nevezd nagy családosnak a 3 gyerekest, csak az 5-6 gyerekest. és ennyi !
Azért, mert fogy a népünk, és 3 gyereknél van növekedés. Ezért a 3 ill. több gyerekes családokra kitalálták a nagycsalád" kifejezést, és magasabb szintű támogatásban részesítették őket, hogy lelkesítsék erre a népet. Mert a legtöbb esetben max 2-nél megállt a dolog. Ennyi.
A mai világ meg azért más, mint régen, mert nagyon megváltozott az életszínvonal. Akkor természetes volt (a fogamzásgátlás hiánya miatt is) hogy sorba jönnek a gyerekek, anyuka háztartásbeli volt, apuka egyedül tartotta fenn a családot. Nem volt különösebben szempont, hogy mindenkinek legyen külön szobája, meg hogy hány nm jut egy főre. Sokszor egy helységben aludtak mindannyian, manapság ezt már elfogadhatatlannak tartjuk. Ma már a nő is eljár dolgozni, a többségük nem elégszik meg a háztartásbeliséggel, szeretnénk normális életkörülmények között élni, legyen helye, meg magánszférája mindenkinek, lehessen menni nyaralni, ilyen olyan különórákra járni, a tanulmányokra sem árt félre tenni. stb. Sokkal, sokkal magasabbak az igények manapság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!