Mit gondoltok arról, hogy egyre többen vállalnak először 35-40 éves korukban gyereket?
En betöltöttem a 41 et es nem tudom de faradekonyabb vagyok, este 7- 8 utan mar akarok elpilledni , tevezni , magammal foglalkozni es örulök h a lanyom is 10 evesen elvan az ipadjevel , es vegigalussza az ejszakát. Erzem h nem elnem mar túl az evekig tartó ejszakazast, nappal jatszas , meseolvasas, 24 órás program .
Most van a leckeirás, kul aktivitások ami böven sok , nem tudom mas ebben a korban hogy birja, azonkivul a haztartas, munka , stb , kulönbözöek vagyunk , mas biztos energiabomba stb de nekem nagyon fontos mar az ejszakai zavartalan alvás, reggel nyugodt ébredés.
Soha többet
A saját széles ismeretségi körömből kiindulva (Bp., középosztály) a legtöbben 28–35 között szülték az első gyereküket. Az okok töviden – ahogy előttem leírták már többen jól –, hogy a felsőoktatás után még dolgozni kezdtek, kialakították és élvezték a saját, független életüket (mármint a szüleiktől függetlent), így kb. 30 éves koruk körül jutottak oda, hogy gyereket vállaljanak.
Akik 35 felett szültek, vagy ilyen korúak, és szeretnének gyereket, azoknál vagy az volt a gond, hogy nem találták meg a párjukat, vagy pedig termékenységi progblémáik voltak/vannak.
Tehát én olyat, hogy a „karrierizmus” gátolta volna a nőket a szülésben, nem látok a környezetemben. Az tény, hogy a szüleink sem azt nevelték belénk, hogy mihamarabb szülni kell, inkább a tanulás volt a középpontban…
Addigra jutnak el oda, leginkább anyagilag, hogy 2-en, kevés szülői segítséggel, vegyenek egy saját lakást + megfelelő jövedelem szintjük legyen, leginkább a férfinek, hogy amikor anyuka otthon van, akkor a férfi fizetése fedezze a dolgok oroszlán részét.
Ennek, hogy addigra, leginkább az az oka, hogy ha "jó állást" szeretnél és értékes tagja akarsz lenni a munkaerő piacnak, akkor kell a diploma (23-24 évesen végzel), vagy egy nagyon jó szakma, és még ha jól is keresel, akkor is sok idő, amíg egy átlagos családi életre alkalmas lakás árához közel kerülsz(tök).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!