Mikor kell kivenni a bentmaradt szabikat táppénz előtt? Légyszi világosítson már fel valaki!
Első babámmal 2010 szeptemberben jár le a Gyed. Tervezzük a tesót. Ha addig kiderülne, hogy útban van, akkor a Gyed lejárta után elmennék Táppénzre. Ha minden jól alakul, akkor a második babám 2011 tavaszán születne és 2011 őszén kezdeném vele a Gyedet. Addig Tgyás-on lennék.
Az alapom 80000Ft. Most adójóváírással 51000Ft Gyedet kapok. A másodiknál is legalább ennyit szeretnék.
Egyszer azt hallom, hogy ki kell venni legalább két hét szabit, hogy meglegyen a 180 bérezett nap, máskor, hogy nem érdemes, de nem tudom, hogy ez mitől függ.
Tudna valaki segíteni, hogy nálam ez hogy lesz?
Teljesen felesleges két hét szabadságot kivenni azért, hogy meglegyen a 180 nap, hiszen 2 hét az csak 14 nap:)
A 180 bérezett nap (a táppénz ebbe nem tartozik bele) akkor érdekes, ha a béred a minimálbér kétszeresénél magasabb volt, mert 180 bérezett nap hiányában a tgyásnak is lesz maximuma. Viszont a te béred ezt nem haladta meg, így a második gyerekkel is ugyanazokat az összegeket fogod kapni, mint az elsővel. (kivéve ha közben volt általános béremelés a cégednél, mert akkor valamivel többet)
A két hét szabi ahhoz kell az olvasottak szerint, hogy a 168 nap TGYáS mellé legyen még pár nap, hogy meglegyen a méltányolható 180 nap, különben a minimálbér lesz a Gyed alapja?! :-S Az a baj, hogy annyira TB analfabéta vagyok, és minél többet olvasom az ilyen fórumokat, annál jobban belezavarodok.
Igaz, általában a sokkal többet keresők variálnak.
Köszönöm a válaszodat, szóval ne foglalkozzak semmivel, mert engem nem érint!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!