Nekem nincs bajom a Judit névvel. Az általános iskolai legjobb barátnőmet hívják így, illetve a felnőttkori legjobb barátnőm anyukáját :) Régebben valóban kicsit tucatnév volt, de mostanában pont hogy alig adják ezt a nevet. És tényleg jól lehet becézni, nekem a Jutka tetszik a legjobban.
2010. máj. 27. 16:17
13/27 anonim válasza:
Én nagyon szeretem ezt a nevet, sok ismerősöm van, akiket így hívnak, és mindegyiket nagyon kedvelem. Nekem teljesen pozitív. Amúgy szerintem nem a középkorúak tucatneve, hanem a 30-as korosztályé. Az más kérdés, hogy nem adnám a lányomnak, mert nálunk az az alapelv, hogy csak olyan név jöhet szóba, amit senkihez sem köthetünk.
2010. máj. 27. 16:27
14/27 anonim válasza:
Szép név!
2010. máj. 27. 19:01
15/27 anonim válasza:
Engem így hívnak. Volt idő, mikor nem szerettem, de most már semmire nem cserélném el. Nézegettem az utóneveket, és hát örülhetek, hogy Judit vagyok, olyan borzalmas lánynevek vannak, hogy szörnyű...
Régiesnek nem mondanám, talán inkább egyszerűnek.
Én sok Juditot ismerek, a 80-as éveke slő felében volt nagy divat, úgy látszik, 7-en vannak a környezetemben... :)
2010. máj. 28. 10:28
16/27 anonim válasza:
Még annyit tennék hozzá, hogy szerintem szép név, de attól a falnak megyek, hogy rengetegen úgy mondják, sőt, leírni is képesek úgy, hogy JUDITT. Tipikusan az a név, amit sokan tévesen használnak, és ha ilyen keresztnevem lenne, engem biztosan idegesítene, hogy egy csomóan nem képesek rendesen mondani/írni. Amúgy a vezetéknevem olyan, amit sokan nem úgy írnak, ahogy kéne, pedig magyar vezetéknév, és ez is eléggé bosszantani szokott.
2010. máj. 28. 10:31
17/27 anonim válasza:
Szia!
Engem is Juditnak hívnak. Én nagyon szeretem a nevemet, semmi bajom vele. Ha lányom született volna, őt is Juditnak neveztük volna el, de 4 hónapja kisfiút hozott nekünk a gólya...
2010. máj. 28. 20:16
18/27 anonim válasza:
Én is Judit vagyok, nagyon szeretem a nevem.
Végülis mi lett a neve a picinek?
Amúgy azért nem értek egyet azokkal, akik azt írták, hogy tucatnév meg régies, mert akikkel együtt felnő, számukra egyedi név lesz, pont mert olyan kevesek adják ma már ezt a nevet.
A Jázmin és társai lesznek az unalmas tucatnevek.
Nem feltétlen az idősebb korosztállyal fogják azonosítani a kortársai, mert a gyerekek sokkal jobban ismerik a kortársaik neveit, mintsem hogy a náluk 40-50 évvel idősebbek milyen neveket viselnek.
2011. júl. 28. 01:08
19/27 anonim válasza:
ingább nee. ugyfogják majd hivni: jucupucukaa :)
2011. aug. 10. 00:40
20/27 anonim válasza:
Szerintem jó név, olyan régi, de mégsem olyan ósdi (bocsánat, nem akaros senkit megsérteni), mint a József, Júlia, Mária...stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!