Milyen 3 kicsi gyerekkel?
4 és 3 éves nagyok mellé érkezett a legkisebb. Én igazából az elejét bírtam jól, mert a kicsi "jó" baba volt: szopizott vagy aludt. A nagynak heti 2x voltak délutáni programjai, a középső délig volt oviban, elég sokat kellett mozognom a kicsivel. Hordozókendőben magamra kaptam és egy szava nem volt :-) Amikor elkezdett kúszni, többet volt ébren akkor nehezebb lett.
Az éjszakákkal nem volt gond, velünk aludt a pici, ha megébredt cicire tettem és aludtunk tovább.
Az sem mindegy, a férjed mennyire tud/hajlandó segíteni. Az enyém szerenécsre odateszi magát amikor betegek és amióta a kicsi is "öntudatra ébredt" azóta ő viszi a nagyokat reggel.
Szeptember óta újra ovi van, őszintén szólva nem nagyon örülök neki :-( Nagyon élveztem a nyarat.
Természetesen a legtöbb dolog a babán múlik. Nálunk az első volt a beetető, a másodiknál ismerkedtünk meg olyan fogalmakkal mint hasfájás, szoptatási problémák, hipotónia, lenőtt nyelv, szepaszorongás, matrica, többemberes baba. Nem véletlen hogy 3 évet vártunk a következőbel :-) A hordozókendő akkor is sokat segített.
Hogy egy napirendet is írjak kb:
A nagy 6-f7 között kel, azonnal éhen akar halni. Ha van ovi, akkor felkelek én is a férjemmel, elkezdjük a reggelit csinálni, egyéb reggeli teendőket, bedobok egy mosást.
A kicsi f8-8 között kel, szopizik, aztán általában elvan a naggyal.
a középsőt f8 felé keltem, ő nem bír enni reggel. A két nagyot összekészítjük, a férjem viszi őket oviba.
Én a kicsivel itthon vagyok, főzök, a szokásos dolgok.
F4-4 között megyünk az oviba. Szerencséne nagyon jó fejek az óvónők, hagyják hogy a kicsi is ismerkedjen, játszon, így néha maradunk kicsit. Ezután játszótér, néha játszóház vagy barátokhoz megyünk.
Pénteken ebéd után megyek a nagyokért, a két kicsit elaltaom ha hazajöttünk és a naggyal játszunk amit szeretne.
Férjem 6-7 között ér haza, 7kor fürdetés, kis játék, olvasás, éneklés aztán a nagyok alszanak. A kicsi 9 körül alszik, utána van felnőtt program.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!