Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen 3 kicsi gyerekkel?

Milyen 3 kicsi gyerekkel?

Figyelt kérdés
Van egy 4 éves lányom és rgy 2,5 éves fiam. Most vagyok 13 hetes terhes. Nagyon félek milyen lesz. Nehéz? Hamar egy napirendre tért a 2 kicsi. Van amikor így sem érem utol magam 2 gyerekkel.
2017. szept. 18. 14:39
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Mire megszületik a pici, a középső ovis lesz, így egy gyerkőc marad otthon. Talán így kicsit könnyebb lesz a helyzet. A tökéletességre törekvésről le kell mondani. :)
2017. szept. 18. 14:46
 2/7 A kérdező kommentje:
Márciusra vagyok kiírva a fiam pedig májusban kezdi az ovit. Addig meg féllábbal is kibírom. Igazábol az éjszakázástól félek, azt nagyon nem bírom. Hál istennek a kettővel nem volt vészes remélem a harmadikkal sem lesz az.
2017. szept. 18. 16:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon élveztem és élvezem. Nálunk az első 2 között pont 1,5 év, a második és harmadik között 15 hónap van. Nem könnyű, nálunk hamar összenőttek. Mire vagy kíváncsi?
2017. szept. 18. 16:57
 4/7 A kérdező kommentje:
Hogy hogy telnek a napok. Hogy bírod az éjszakázás (ha van) reggel mennyi idő alatt készülődtök el. Hogy viselték a gyerekek a kistesót.
2017. szept. 18. 17:59
 5/7 anonim ***** válasza:

4 és 3 éves nagyok mellé érkezett a legkisebb. Én igazából az elejét bírtam jól, mert a kicsi "jó" baba volt: szopizott vagy aludt. A nagynak heti 2x voltak délutáni programjai, a középső délig volt oviban, elég sokat kellett mozognom a kicsivel. Hordozókendőben magamra kaptam és egy szava nem volt :-) Amikor elkezdett kúszni, többet volt ébren akkor nehezebb lett.

Az éjszakákkal nem volt gond, velünk aludt a pici, ha megébredt cicire tettem és aludtunk tovább.

Az sem mindegy, a férjed mennyire tud/hajlandó segíteni. Az enyém szerenécsre odateszi magát amikor betegek és amióta a kicsi is "öntudatra ébredt" azóta ő viszi a nagyokat reggel.

Szeptember óta újra ovi van, őszintén szólva nem nagyon örülök neki :-( Nagyon élveztem a nyarat.

Természetesen a legtöbb dolog a babán múlik. Nálunk az első volt a beetető, a másodiknál ismerkedtünk meg olyan fogalmakkal mint hasfájás, szoptatási problémák, hipotónia, lenőtt nyelv, szepaszorongás, matrica, többemberes baba. Nem véletlen hogy 3 évet vártunk a következőbel :-) A hordozókendő akkor is sokat segített.

2017. szept. 18. 19:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Hogy egy napirendet is írjak kb:

A nagy 6-f7 között kel, azonnal éhen akar halni. Ha van ovi, akkor felkelek én is a férjemmel, elkezdjük a reggelit csinálni, egyéb reggeli teendőket, bedobok egy mosást.

A kicsi f8-8 között kel, szopizik, aztán általában elvan a naggyal.

a középsőt f8 felé keltem, ő nem bír enni reggel. A két nagyot összekészítjük, a férjem viszi őket oviba.

Én a kicsivel itthon vagyok, főzök, a szokásos dolgok.

F4-4 között megyünk az oviba. Szerencséne nagyon jó fejek az óvónők, hagyják hogy a kicsi is ismerkedjen, játszon, így néha maradunk kicsit. Ezután játszótér, néha játszóház vagy barátokhoz megyünk.

Pénteken ebéd után megyek a nagyokért, a két kicsit elaltaom ha hazajöttünk és a naggyal játszunk amit szeretne.

Férjem 6-7 között ér haza, 7kor fürdetés, kis játék, olvasás, éneklés aztán a nagyok alszanak. A kicsi 9 körül alszik, utána van felnőtt program.

2017. szept. 18. 19:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi. Amikor itthol van segít. De sajnos sokat dolgozik. Reggel 5 kor indul este fél 7 7 mire hazaér. Akkor van fürdetés kb. Utána együtt vacsiznak elaltatja őket.
2017. szept. 19. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!