Miért nem aggódnak (időben) a kövér kisgyerekek szülei?
Szerintem azért, mert nem látják kövérnek a gyereküket. Speciel én is ebben a cipőben járok, és fogalmam sincs, kövér-e a gyerekem? Most 18 hónapos, 12 kg és 86 cm. Szóval nem egy "kis" teremtés, és kislány. Ma mellé állt egy 2,5 éves kisfiú, és kisebb volt mint a lányom. Én nem látom a lányomon, hogy kövér lenne... szóval én pld. nem tudom beazonosítani, hogy most a gének, vagy tényleg kövér?
Ja, és ennek ellenére kb. egy éves kora óta kínszenvedés vele minden etetés. Max. 3-5 kanállal eszik egy ételből, inkább sokat iszik (tejet és teát).
Elsőnek: úgy értem, hogy mindenki látja, vagy akár mondják is a szülőknek, hogy túlsúlyos a gyerekük, de csak legyintenek, hogy majd kinövi. Mikor kezdi az ovit, már bőven van rajta fölösleg - mert az már nem a babakorból maradt "aranyos hurka" -, és mire befejezi, 10-15 kilóval több, mint kellene.
Aztán iskolában kiderül, hogy nem tud mozogni, magas a vérnyomása, cukros - mindez 6-8 évesen.
Igen, az ösztön, de az egészség nem sokkal fontosabb? Valahogy nincs határ.
Nem tudom. Velem is ez volt, és nem tettek semmit a szüleim időben. Iskolában már a csúfolás, önbizalomhiány, tesi órák gyűlölete volt az életem. Sokkal könnyebb és jobb, ha a szülő időben visszafogja a dolgot! Egy kisgyerek még megérti, ha csak hetente kap csokit, de ha már megszokta, hogy naponta, akkor sokkal rosszabb..
A fiam 3 és fél éves, 103 cm és 15 kg. Amíg van beleszólásom, nem fogom engedni, hogy meghízzon. Nem ér annyit, hogy tönkretegye az egészségét vagy az iskolás éveit! Így is eszik édességet, de nem napi szinten és semmi baja nincs.
Szia!
Van konkrétan egy példám erre!
Hogy a gyerek csendben legyen, és ne hisztizzen a kajáért, anyuka csak tömö-tömi!
Kisfiú oviban 5 évesen 45 kg, alig lát szegény még a szeme is húrkás és nem tud 10 métert menni, nem kap levegőt, de anyukát nem érdekli csak Bazsi egyen!!
Röhögve újságolja, hogy megmérte Bazsi cukrát és 10 volt! Erre ÉN megkérdeztem,- és nem viszed orvoshoz?
- De, igen csak elöbb leugrunk az Adriára!
Mi ez, ha nem szülői felelőtlenség?!
A kisgyerek nem tudja kontrollálni a helyzetet, de szomorú, ha a szülőtől sem kapja meg a segítséget! Már pedig, a gyermek egészségéért a szülő a felelős!
22.42-es!
Miért aggódsz?
Nem is kövér a babád szerintem, 21 hónaposan kicsit több mint 14 kg, az teljesen rendbe van!
Viszont, ha aggódsz a babád súlya miatt, akkor 3 éves korától sportoltasd!
Nagyon fontos, és meghatározó a mozgás a gyerekeknél!!
Be kell vallanom, sajnos engem is agyonetettek gyerekkoromban, és én ittam a levét.
DE: akkoriban 20-30 éve volt 1-2 ducibb gyerek, ma meg pontosan, mint az utolsó válaszoló, 6 éves gyerekek ütik a 40 kilót! És az iskolában osztályonként először csak 4-5, minél magasabb évfolyam, annál több kifejezetten elhízott gyerek van. Mintha nem lenne megállás. Pedig ők gyerekek, még van lehetőségük mozogni, kirándulni, biciklizni, sétálni, futkározni.
Kedves Negyedik, nagyon egyetértek. Valóban elég nehéz nemet mondani a gyereknek, de nincs bűntudata a szülőnek, amikor ilyen drasztikus a helyzet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!