Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Táplálkozási zavarokkal...

Táplálkozási zavarokkal küszködő kisgyerekek anyukái, ti mit tesztek?

Figyelt kérdés

Fiam 2 éves és nagyon nehezen tudom rávenni, hogy egy asztalhoz ülve együk meg szépen a reggelit, ebédet és vacsorát. A másik gondom, hogy sose volt jó evő kisgyerek - egy időben szépen ette a leveseket, ma már szinte semmit se, nem tudom, hogy ezt a dolgot mennyire befolyásolta az, hogy 19 hós koráig szopizott (van e összefüggés?)

Nem nagyon törteti magát a kanalazással, segítenem kell neki. Már ott tartok, hogy zsarolnom kell hogy legalább egy kis falat étel jusson belé. A teákat és a rostos italokat száműztem étrendjéből, vérzik érte a szívem, mert a vízzel nem lakik jól, és amúgy se eszik normálisan, amikor megéhezik. Gasztroenterológiára küldtek, októberre kaptunk időpontot. Pont akkor amikor kezdi a bölcsit.

Úgy érzem értelmetlen elvinnem a gyereket erre a gasztrora, mert rákérdeztem, mit csinálnak vele, nyomkodják a hasát és felmérést készítenek. Ennyi.

Úgyhogy tényleg nem tudom. Valamint székletmintát kellett leadni az ÁNTSZ-nél, de abból mit szűrnek ki? Nem beteg a gyerkőc! Anyu szerint én se voltam jó evő kisgyerek, de azért ennyire drasztikusan nem.

Most is ebédeltünk, legalábbis én, ott volt a húslevese, a rántott gombája, sült virsli, tökfözelék, és rántott pipihúsi, egyikhez se nyúlt. Szóval már tényleg nem tudom.

2011. jún. 22. 14:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Étkezések között eszik valamit? Nasi, gyümölcs? Az én lányom is extrém rosszevő, már rég nem görcsölök rajta. 10 éves és ropivékony, viszont egészséges. Ha a te fiad is mozgolódik, egészséges akkor elég neki az a pici kaja amit megeszik. Vannak kevés kajával beérők is. A gasztron is ezt fogják mondani. Azért vidd el....

2011. jún. 22. 14:08
 2/7 anonim ***** válasza:

Mennyire forog az életetek az evés körül??? Lehet, hogy a kisfiad rájött, ezzel tud "zsarolni"? hogy viselkedsz, ha nem eszik? Elnézést a sok kérdésért, de bizony, ezek nagyon fontosak ahhoz, hogy akár magad is rájöjj, hogy ez ami nálatok ekkora gondot okoz, egy ördögi kör.. Írod, mi volt ma a gyerek előtt... tudod, ha ennyi közül se tudott választani, az már nem táplálkozási probléma! Adj neki egyfélét és ha éhes, megeszi! ha mégsem, rakd el, ha megéhezik, megeheti.. Teli asztal mellett gyerek még nem halt éhen! csak ne legyen állandó téma, kérdés, hogy "jaj, nem vagy éhes?", "miért nem eszel?"! [link]

Nekem is voltak olyan időszakaim, amikor alig ettek a gyerekeim. De nem igazán csináltam ügyet belőle... tudtam, amíg van mit, nem lesz bajuk. Ha igazán éhesek lesznek, nem fognak korgó gyomorral kínlódni... igazam lett... Mind a 4 egészséges, nem válogat és az étvágyukkal sincs gond...

2011. jún. 22. 14:09
 3/7 A kérdező kommentje:

Második válaszolónak.

Talán te vagy az aki kinyitotta a szemem! Igazad van, úgy érzem nálunk a központi téma az evés, ettél e, eszel még? Nem beteg a gyerekem, eleven, jó kedélyű, tényleg át kell siklanom ezen a napirendi kérdésen. Csak nekem mint anyukának, nem jó azzal a tudattal lenni egész nap, hogy én tele vagyok mint a délibusz, és ő meg alig evett. Igazad van, ha éhes akkor majd úgyis szól. De akkor hogy tudjam elérni azt nála, hogy a főétkezéseket ne hagyja ki? Mi lesz vele a bölcsiben? Nem akkor ehet, amikor ő gondolja.

2011. jún. 22. 14:15
 4/7 anonim ***** válasza:

A bölcsi más lesz! ott napirend van, azt pedig a gondozónők betartatják. különben a sok kisgyerek között egészen máshogy viselkednek ám! Még az otthon rosszul evő gyerek is képes repetázni :)

Szóval ezen ne görcsölj!

Örülök, hogy segítettem egy kicsit ?D

2011. jún. 22. 14:17
 5/7 A kérdező kommentje:
Megnéztem a linket. Bőgtem. És köszönöm a segítséget :-)
2011. jún. 22. 14:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen! Remélem, tényleg segít NEKED!
2011. jún. 22. 14:20
 7/7 anonim ***** válasza:

És máris túlmisztifikálod, ez nem táplálkozási zavar. Nálunk is alig eszik. Sőt amiből egyszer sokat eszik, legközelebb csak pár falatot. Nálunk azt szereti, ha kopoghat a tányérral, így egy kis üveg tányérja van és fém kanala. Reggelire szinte csak a virsli a nyerő, ha abból keveset eszik, a mardékot leteszem neki a székre és játék közben megeszegeti, szóval nincs ideje enni :) Ebédre szereit az ízes, hagymás ételeket, pl. lecsó. A rántott dolgokat nem szereti, talán szúrja még a száját, így azt kerüljük. Viszont a fasírt nyerő. A tésztákat is nagyon szereti, tejfölös, szaftos gombás apróhússal, meg ilyenek. Vacsi kicsit macerás, mert a kenyeret nem nagyon eszi, így néha főzeléket adok neki. Ha úgy látom, hogy keveset evett, tápszerrel kínálom még.

Szóval csak lazán. Ha így is gyarapszik, nincs okod aggódni. Nem baj, ha nem széles a repertoár, amit szívesen eszik, azt add neki. Nálunk van, hogy evés közben iszik és csak utána folytatja az evést, egyébként már menne, de így nem. Csak vizet adok neki. 17 hós a kisfiam, 82cm és 10,2kg.

2011. jún. 22. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!