Sok szülő miért tartja undorítónak ha szájra puszit adnak a gyereknek?
Számomra ez túl bizalmas, ezt én csak párkapcsaolatban tudom elképzelni. De kultúrafüggő a dolog.
• könnyen elkaphat/sz egy csomó betegséget
• a gyerekek minden szart a szájukba vesznek, fujj
• normális ember csak a párját puszija szánjon, nem véletlenül alakult ki az, hogy bizonyos dolgokat csak azzal az emberrel teszünk, akivel olyan kapcsolatban vagyunk - a szomszéd Jóska bácsit sem puszilgatod szájon gondolom, és az apa sem dugja meg a saját lányát, dehát akkor ezzel az erővel miért ne tehetné? Az ő gyereke, nemde? Azt csinál vele az ember amit akar...
A gyerekek bakterium floraja joval "sterilebb", mint egy felnotté, volt már szájrapuszibol csecsemőhalál is..
Plusz hogy alapbol a gyerek nem is igényli, voltakepp a gyermeki artatlansaggal valo visszaelest is latom benne.
En sem csokolgatom anyát, apát...
Párkapcsolatba valo
Nem tartom undorítónak, csak furcsállom és én nem tenném..
Tiszteletben tartom más szokásait, de nem tudok ezzel azonosulni.
Én is amiatt nem, mert bármit átadhatnék a gyerekemnek, amire én védett vagyok de ő még nem. Illetve nekem a szájra puszi az abszolút szexuális jellegű. A száj is egy erogén zóna.
Nem undorít, de nem való a szülő-gyerek kapcsolatba. Szájrapuszit a kedvesemnek adok, nem a gyerekemnek. Ez is ugyanúgy az intim szféra része. Ha ezt nem tartod tiszteletben, hogy tanítod meg utána a gyereknek, hogy ki-hol-hogyan érhet hozzá, és nyugodtan mondjon nemet, ha nem akarja? Nagyon sokszor kezdődik az is így, hogy adj egy puszit manci bácsinak, ne oda, ide a számra...
(Mielőtt valaki belekötne, nem tartom perverznek a szülőt aki szájrapuszit ad, de ilyen esetben nehezebb a gyerekkel a határokat megértetni, hiszen neki ez természetes.)
Értetlenkednék kicsit.... a gyermek megszületik, a vaginán keresztül távozik (semmi nem lát benne semmi szexuálisat, nyilván), hónapokon keresztül, akár még 3 éves korában is az anyja mellét szívja (ez is teljesen oké), de az már annyira szexuálisan túlfűtött dolog, hogy a szájára adsz a gyermekednek egy ártatlan puszit?... hihetetlen... de a nyalókája maradékát elnyalogatod utána? Pelenkázásnál bekrémezed a nemi szervét vagy fúj csak a páromét fogom meg?
Nem vitát akarok indítani, csak megérteni, hogy ez miért is annyira intim?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!