Otthon lehet hagyni egy 8 éves lányt egy 2 éves kisfiút? (testvérek)
Nem.
Törvény tiltja.
Ha már a józan eszed nem....
Atyaèg!!
0%...
Csak leírtam a Btk-t.Kiteszi a kiskorú veszelyeztetest simán.
"Hivatalosan 12 eves korig nem."
Magyarországon nincs ilyen szabály.
A BTK-ban sincs benne semmilyen korhatár, a szülő felelőssége ennek megítélése.
Ettől függetlenül természetesen nem hagynám otthon így őket. A nagyot 8 évesen már annyi időre itthon hagytam, amíg a szomszéd boltba lementem, 9 évesen már annyi időre is, amíg védőoltásra vittem az öccsét (szomszéd lépcsőház), de most, 10 évesen sem bíznám rá a tesóját úgy, hogy nem vagyok otthon. A kicsi másfél éves, kétlem, hogy fél év múlva ez változna. Szívesen vigyáz rá, ha a lépcsőházat takarítom, vagy ha a lakáson belül van valami dolgom, de mindig ott vagyok én is, ha valami baj lenne, tudjak azonnal menni. Egy ekkora gyerekre nem lehet ilyen nagy felelősséget tenni, amikor még ő maga is éppen csak abban a korban van, hogy saját maga ellegyen egyedül esetleg rövidebb ideig. Egy izgőmozgó kis kétévest biztosan nem bíznék rá.
Nem merném. Egyszer hagytam otthon úgy, hogy aludt hajnal 5-kor. Felébresztettem a nagyot,kiültettem a nappaliba, kezébe nyomtam a telefont és folyamatos hívásban voltunk. Kocsival kellett sos felrohannom a városközpontba, végig a fülemen volt a telefon és beszéltem hozzá, Kb 15 perc volt, talán annyi se , de örökkévalóságnak tűnt.Ja és közben szóltam az idős szomszédnak, hogy lesse a házunkat az ablakjából,telefon legyen nála. Hát én 15 évet öregedtem. soha többet!!!!
Az a baj, a baj mellettem is megtörténik egy 2 éves annyira aktív. Az én nagyobban meg sem tudná fékezni, ha elkezdi a pörgését.
Miért a kérdés?
Nem.
Mármint, persze, otthon, de ne sírj, ha valami komoly baj lesz, mert még egy nyolc éves sem tudja, mit tegyen, hát még egy pici...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!