Majdnem 10 éves kisfiút egyedül hagynál lakótelepi lakásodban nappal 4-5 órára?
Gyerektől függ.
Fel kell készíteni rá, akkor nincs gond.
12 év alatti gyereket nem hagyhatsz egyedül, kiskorú veszélyeztetése. Ha egy "kedves" szomszéd feljelent, a minimum, hogy védelembe veszik, de akár a családból is kiemelhetik a gyereket, ha túlpörög a családgondozó.
Mindegy, hogy a 10 éves, mennyire érett, szabály az szabály.
Nem hagynek egyedul, eszembe sem jutna.
8, 14, 17 eves gyerekeim vannak.
Az egész délelőtt nekem is soknak tűnik.
De nálunk 1-2 órát egyedül van. Váltó műszakban dolgozunk az apjával. Szóval én elmegyek 1 kor apa fél 3 3 ra ér haza, vagy fordítva.
Buntetendo, tehat ha valamelyik szomszed feljelent erte, akkor el is vehetik a gyereket. Kell ez nektek ?
A 80 as evekben azaz 30-40 eve meg masok voltak a torvenyek.
Tévedésben vagytok, Magyarországon nincs ilyen törvény, hogy ne lehetne 12 éven aluli gyereket egyedül hagyni! Valamiért elterjedt ez, pedig ilyen előírás csak Angliában van. Ettő persze még ha a gyereknek valami baja esik, amíg egyedül van, megbüntethetik a szülőket.
Én sem hagynám magára ilyen sokáig. Rövidebb ideig, mondjuk amíg leugrom a boltba, már igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!