Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nektek volt már komolyabb...

Nektek volt már komolyabb játszótéri konfliktusotok?

Figyelt kérdés
Nekem nem rég volt, és eléggé megviselt, mert abszolút nem vagyok ez a típus és a gyerekemet is jóra tanítom.Legalábbis igyekszem. Az a lényeg, hogy egy nagyobb kislány bántotta az én kisebb gyerekemet, megkértem, hogy ne tegye, mire az anyja rám rontott, hogy mindjárt megcibál, mert az ő lánya most ilyen dackorszakban van, és játszom a jóanyát, közben meg az én gyerekem lehet rosszabb lesz...Én álltam ott ledöbbenve, mint akit leöntöttek hideg vízzel, hogy most ez mi. Aztán elhoztam a gyerekemet és hazamentünk, de olyan bénának érzem magam azóta is. Valahogy nem akartam a gyerekemet kitenni cirkusznak, meg én nem is vagyok ez a típus. Jól kijövök az anyukákkal, és mások gyerkőceivel is. Szóval Veletek volt ilyen vagy hasonló? Vagy csak én vagyok ilyen, akivel ez megtörténik?? Ti beleálltok a konfliktusba vagy elengeditek a fületek mellett?Azóta hallottam, hogy ez az anyuka megtépett egy másik anyukát.

2017. szept. 4. 17:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha idióta, akkor lehet annyiban hagyom. De csak azért, mert nem akarom, hogy a gyerekem azt lássa, hogy nekem jön egy h.lye nő, meg sajnos a "szám erős" de én nem.
2017. szept. 4. 21:11
 12/17 anonim ***** válasza:
45%
Hát én nem lettem volna kedves vele és ha netán hozzám ér péppé verem.
2017. szept. 4. 21:32
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem álltam volna le vele balhézni, nem akartam volna, hogy ezt lássa a gyerek. Természetesen, ha szükséges lett volna megvédeni, az más, de ennél a nőnél már az elején látszott, hogy gondok vannak. Csak az nem, hogy mekkora. Ha találkoztok még, fogod tudni, hogy ők azok, akiket ki kell kerülni, mert nem normálisak. A gyereked még talán kicsi hozzá, hogy ezt megértse, de egy kis idő múlva már meg tudja.
2017. szept. 5. 04:47
 14/17 jafnrétti ***** válasza:
100%

Nekem csak olyan volt, ahol én hívtam rendőrt, mint szemtanú, hát köszönöm szépen, ez is épp elég volt, de legalább már tudom, hogy néz ki az ilyen kívülről, és abban is biztos vagyok, hogy mit NEM fogok tenni.

Most nyáron volt "szerencsém" végignézni a dolgot: ahol laktunk, a szomszédban lakott egy háromgyerekes család, a gyerekek egész nap lent voltak a játszótéren, szülők nélkül. Kb. 6, 9 és 12 évesek lehettek. Elég balhés kölykök voltak, rettentően csúnyán beszéltek, beszólogattak mindenkinek az utcán is, szóval eleve nem voltak a szívem csücskei. Egyik nap láttam, hogy egy anyuka a 8-9 év körüli lányával felcsönget a balhés gyerekek anyjához, mert a balhés kislány megverte az ő kislányát. Balhés anyuka lejön, szóváltásba kezdtek, állítólag a nem balhés kislány kezdte azzal, hogy beszólt a balhés kislánynak, ezért lett megverve, nem balhés anyuka kiakadt, hogy akkor sem kell verekedni, és szemmel kéne tartani a balhés gyerekeket, mert egész nap azt csinálnak lent, amit akarnak, és senki nem figyel rájuk, balhés anyuka üvöltözni kezd, nem balhés anyuka szintén, megy a sértegetés oda-vissza, balhés anyukánál elszakad a cérna és nekimegy nem balhés anyukának, aztán ütik vágják egymást. Balhés gyerekek hazamennek, hívják aput, eközben nem balhés kislány torka szakadtából üvölt, sír, iszonyúan meg van rémülve, közben megjön balhés apuka (aki amúgy egy akkora tutyimutyi szerencsétlen, hogy olyat még a világ nem látott), először azt hittem, szétszedi őket, de közben azért nem balhés anyukát ő is megcsapta párszor. Amikor észrevették, hogy már elég nagy nézőközönségük van, akkor hazamentek, nem balhésék meg még fél órát ültek a járdaszegélyen és próbálták magukat összeszedni. Kb. ekkor jöttek ki a rendőrök, de mint azt nekem elmondták, amikor kikérdeztek, nem tudnak velük mit csinálni, ismerik őket már, de a sértett nem tett feljelentést.

Mivel láttam, hogy a gyerek részéről ez mennyire szörnyű lehet, a sajátomat biztos, hogy nem tenném ki ennek soha, pedig én elég nehezen fogom vissza magam, ha valaki direkt balhézni akar, de az ilyet inkább otthagynám a francba, még ha nehezemre is esne nem visszaszólni neki. Sajnos nem tudom, hosszú távon mit lehet csinálni az ilyen együttélésre alkalmatlan, ostoba, nagypofájú tahókkal, de az biztos nem jó megoldás, hogy lemegyünk a szintjükre. Maximum azt tudom elképzelni, hogy a környékbeli szülők összefognak, és - csúnyán hangzik -, de kirekesztik maguk közül az ilyeneket. Tulajdonképpen nálunk is ez történt, mondjuk elég tré volt, mert a nagyobb gyerekek nálunk simán lementek egyedül is már játszani, de ezek miatt mindig több szülő is lent volt egyszerre, és ha balhésék a játszótér egyik végében voltak, akkor a többi gyerek a másikban, és őket figyelte mindenki, hogy ha gáz van, rögtön közbe lehessen avatkozni.

2017. szept. 5. 08:31
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez rettenetes. Mindig mondom, ezért kell megválogatni a környéket, ahol él az ember.

Ahová akárki be tud költözni, ott megjelennek a senkik is ...

2017. szept. 5. 09:16
 16/17 A kérdező kommentje:

Úristen...

Igen, nem szabad előitélettel lenni senki felé, de az ilyen lakótelepi játszóterek(a mi esetünk is ott történt) lehet, hogy nem túl biztonságosak.

Meg az a szörnyű, hogy "balhéséknak" vannak jogaik, nyugodtan lehet sok gyerekük, akiket az utca nevel, míg a normális morállal élőknek meg szinte nincsenek...

De amit leírtál, hogy utcán üti egy apuka meg anyuka egy másik anyukát, a síró kislány mellett...Ez nagyon dzsungel nekem.

2017. szept. 5. 11:04
 17/17 jafnrétti ***** válasza:
100%

Pedig ráadásul ez egy normális környék. Jó, panelos, de rajtuk kívül sose lakott ott problémás család. És sajnos igen, bárhová bárki beköltözhet, a legjobb környéken is megjelenhet olyan lakó, aki valamilyen módon megkeseríti a környezete életét. Ha nem így, akkor más módon, ezt nem lehet előre tudni.

Hála az égnek azóta már elköltöztek amúgy (mondjuk azóta már mi is).

2017. szept. 5. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!