Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nektek volt már komolyabb...

Nektek volt már komolyabb játszótéri konfliktusotok?

Figyelt kérdés
Nekem nem rég volt, és eléggé megviselt, mert abszolút nem vagyok ez a típus és a gyerekemet is jóra tanítom.Legalábbis igyekszem. Az a lényeg, hogy egy nagyobb kislány bántotta az én kisebb gyerekemet, megkértem, hogy ne tegye, mire az anyja rám rontott, hogy mindjárt megcibál, mert az ő lánya most ilyen dackorszakban van, és játszom a jóanyát, közben meg az én gyerekem lehet rosszabb lesz...Én álltam ott ledöbbenve, mint akit leöntöttek hideg vízzel, hogy most ez mi. Aztán elhoztam a gyerekemet és hazamentünk, de olyan bénának érzem magam azóta is. Valahogy nem akartam a gyerekemet kitenni cirkusznak, meg én nem is vagyok ez a típus. Jól kijövök az anyukákkal, és mások gyerkőceivel is. Szóval Veletek volt ilyen vagy hasonló? Vagy csak én vagyok ilyen, akivel ez megtörténik?? Ti beleálltok a konfliktusba vagy elengeditek a fületek mellett?Azóta hallottam, hogy ez az anyuka megtépett egy másik anyukát.

2017. szept. 4. 17:59
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
75%
Szia, mondjuk nekem még nem volt ilyen konfligtusom, viszont ha velem történt volna meg , akkor biztos kinyitom én is a számat. Meg mondtam volna, hogy ha normálisan nevelnéd a kölköd, akkor nem.lenne ez, mondjuk mit várunk el egy ilyen gyerektöl, mikor az anyja sem épp elméjü, kézen fogtam volna a gyereket és elsétáltam volna. Ha pedig hozzám nyúlt volna egy ujjal is , akkor hívtam volna a rendőröket. Utána már biztos visszább vesz a stilusából. Szemtanuk vannak, ő kezdte, megy a feljelentés!!
2017. szept. 4. 18:32
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Játszod a jó anyát... Hát ő még csak nem is játssza, ha anyuka létére más anyukát bánt.

A dackorszak nem egyenlő azzal, hogy másik kisebb gyermeket bánthatja.

Én lehet, hogy a helyedben bele álltam volna a konfliktusba, de csakis a saját normális stílusomba nem kiabálva köpködve csak el magyaráztam volna, hogy mégis hogyan illik egy játszótéren viselkedni.

2017. szept. 4. 18:41
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Egy kb 5 éves gyerek folyamatosan lökdöste az én 2,5 évesemet.. szóltam anyukának,hogy szóljon a gyerekére...majd ismét szóltam...még mindig semmi csak idétlen vigyor. Szívem szerint ennél a pontnál én kezdtem volna el őt lökdösni..nah,de ha ő nem állítja le akkor én se szólok a gyerekére..szóltam az 5 és 8 évesemnek,hogy nyugodtan védjék meg a kicsit. Idétlen vigyort felvettem és csak néztem ahogy ők is löknek egy jó nagyot a gyereken miután a kicsit meglökte. Aztán jött a sírás anyuci pattant is,rám nézett,mondtam neki,hogy hozzá ne merjen a gyerekeimhez szólni...gyors el is mentek.
2017. szept. 4. 18:47
 4/17 anonim ***** válasza:
73%
Én biztos odalegyintettem volna a gyereknek(nem megütni csak megcsapni a levegőt) és mondtam volna mosolyogva az anyjának, hogy bocsi de én is dackorszakban vagyok, és az én anyám is mindent elnézett, majd otthagytam volna.
2017. szept. 4. 18:51
 5/17 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy ő egyrészről kiabált, amitől az én 2,5 évesem megijedt, a másik pedig, hogy éppen mászókázott és ott álltam támasznak. De igazatok van, lehet karakánabbnak kell lenni, de őszintén megmondom, hogy soha sem volt még velünk ilyen. Mi is szépen szólunk meg játszunk mindenkivel és eddig ezt is kaptuk vissza.
2017. szept. 4. 18:52
 6/17 A kérdező kommentje:
4.-nek : :D :D
2017. szept. 4. 18:54
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ilyen emberek mindig lesznek, ki kell állnod a gyerekedért, hiszen csak így tanulhatja meg hogy kiálljon önmagáért.
2017. szept. 4. 18:58
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Utolsóval egyet értek.

Érezze a gyermeked, hogy a bajban is ki állsz érte, hogy később ő is tudjon magáért.

2017. szept. 4. 19:30
 9/17 anonim ***** válasza:
97%

Én tutti azt csináltam volna, mint te.

Nehogymár azt tanítsam a gyereknek, hogy az idegbetegekkel le kell állni vitatkozni.

Megmondtam volna hangosan, hogy szóljon a gyerekére, ha nem akarja, hogy én szóljak rá, mert bántja az enyémet.

Ha elkezdene ordibálni, megmondanám hangosan, hogy aki így viselkedik, azzal nem szabad foglalkozni, és eltűnnék a gyerekemmel.

Nem nevelés kérdése, minden gyerek megvédi magát, vagy bőg, mert nem mer kiállni magáért. Ez a kétfajta bölcsiskategória van, a többség azért elég öntudatos, és foggal körömmel harcol az igazáért. Főleg, mivel ritkán tudnak beszélni 2 évesen összetett mondatokban.

Hogy állítottad le a nagyobbat? Megfogtad a karját? Én erre kiakadnék, ha esetleg ezt tetted.

Az meg szintén elmebeteg, aki megfélemlítene egy gyereket akárcsak egy felélegyintéssel is. Szerencsétlen tényleg nem tehet róla, hogy könnyen elpattannak nála az idegek, az anyja az egyetlen hibás a történetben, aki nem próbálja tanítgatni a helyes viselkedésre.

Én egyszer két kislány anyukájával kerültem nézeteltérésbe.

A 10 év körüli gyerekei a játszóház babarészlegén bunkert akart építeni, a 2 évesem meg odament hozzájuk, megfogta az egyik szivacsot, ami a földön volt. Az egyik gyerek azt mondta a másiknak, hogy zavard el, az én gyerekemre utalva. A kislány rámnézett és nem csinált semmit. Az anyja megszólalt, hogy zavard csak el.

Nem mondtam semmit, eléggé lefagytam, csak odamentem a gyerekemhez és beszéltem neki a szivacsot fogva a színéről. Az anyuka meg elkezdett halkan káromkodni és oddébbült a nagygyerek részre. A gyerekek is elmentek egyből. Nem vagyok nagydarab, fiatalnak is nézek ki, nem hiszem, hogy megijedtek volna, inkább látták, hogy nem vagyok partner a balhéban. Persze az is lehet, hogy túl bénának tűntem egy veszekedéshez.

Fogalmam sincs, hogy mitcsinálok, ha bekattan, de nem vitatkozom direkt olyannal, aki egyértelműen balhét akar.

2017. szept. 4. 20:24
 10/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a Te válaszod is.

Igen, Veled is egyet értek.

Dehogyis fogtam meg a nagyobb gyerek karját. Megkértem csak, hogy ne bántsa a kisebbet, mire az anyja kifordult magából.

Szerintem a 4-es válaszoló, nem tette volna rosszul adott helyzetben, ha így tesz. Egyrészről kis lecke, hogy amit ad a világnak, azt kapja vissza. Másrészről, igen kisgyerek, és persze áldozat, de nehéz sajnálni, hiába látod, hogy mitől ilyen.

Igyekszem keményebb lenni, mert a szép szó lehet csak vörösposztó valaki szemében.

2017. szept. 4. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!