Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg kiszúrok a lányommal,...

Tényleg kiszúrok a lányommal, ha ezek közül a nevek közül kap egyet?

Figyelt kérdés
Ezek a nevek az esélyesek: Barack (ez az egyik favorit), Britta, Emili, Kenza, Kim, Luna, Manka, Moira, Polli, Santál, Zazi. Ezek közül próbálunk választani, valószínű, hogy második keresztnév a Barack lesz. Mindenki hülyének néz minket, hogy ilyen nevek közül szeretnénk választani. De nekünk ezek tetszenek. Légyszi ne azt írjátok, hogy majd ki fogják csúfolni a gyerekek, mert én bizony jól emlékeszem, hogy a teljesen hétköznapi nevű gyerekeket is csúfolják, de minden csoda három napig tart. Inkább az érdekelne, hogy felnőtt korban, fiatalkorban hogyan reagálnak, ha egy nő, kamasz ilyen névvel mutatkozik be. Amúgy igen, ezek mind anyakönyvezhető nevek, utánaérdeklődtem.
2008. okt. 20. 13:19
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
59%
vagy ha mondjuk napszámos lesz a répa földön,akkor is mindenkinek eszébe jut hogy:barack szedi legjobban a répát,holnap is hívjuk.
2008. okt. 20. 21:59
 12/27 A kérdező kommentje:
kacc kacc kukac
2008. okt. 21. 10:16
 13/27 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem felesleges arra gondolni,hogy mi lesz,ha mondjuk ügyvédként hogy fog ez+az a név hangzani,hiszen 18 éves kora után olyan nevet választ magának amilyet csak akar.Én is meg akartam változtatni tiniként,de mire annyi idős lettem,hogy megtehettem volna,már nem tűnt fontosnak,hogy megváltoztassam,hiszen már megszoktam annyi idő alatt.A lényeg,hogy ne törődjetek másokkal,olyan nevet válasszatok amelyik a legjobban tetszik Nektek.Az én kislányom Amira lesz!
2008. okt. 21. 11:10
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én biztos csak egy keresztnevet választanék neki, mert akkor mindig le kell írnia majd az egész nevét. A Polli nekem is rajta van a listámon :) De szép még a Santál, Emili. Nekem név választásnál az van szem előtt, ha külföldre megy, ott is kimondható legyen a neve, mert ha a jövőjét tartod szem előtt, biztos fog utazni, ha csak nyaralni, akkor is külföldön elfogatodd neve legyen.
2008. okt. 21. 11:17
 15/27 A kérdező kommentje:

Na igen, az szerintem is fontos, hogy legalább az egyik keresztneve külföldön is kimondható, női névként elfogadható legyen. De itt a többség pont hogy külföldi, pl. Emili=Emily, Polli=Polly, Santál=Chantal, stb. Mondjuk ezeknél engem csak az zavar, hogy magyar fonetikával kell őket leírni, eleinte irtó bénának tartottam, de aztán rájöttem, hogy annyira nem is vészes. Amúgy pont ebből a szempontból lett kihúzva pár név a listánkról, olyanok mint Bodza, Csipke, Villő. Pláne a két utolsó, mert mindkettőben van olyan betű (ő, cs), amiket külföldön nem is ismernek. Mondjuk a Barack is ilyen (na jó, nem egészen, ld. Barack Obama, de hát ő férfi, és nem is így ejtik), de ezt úgyis második névnek szántuk, tehát külföldön nem is muszáj használnia (itthon se).

Persze hogy 18 éves kora után mindenki olyan nevet használ, amilyet akar, de az identitás szempontjából mindenképp jobb, ha valakinek olyan neve van, amit szeret és meg tud vele barátkozni, és nem váltzotatja meg. Amúgy a legtöbben pont ezért is inkább megmaradnak a nevüknél. Én mondjuk olyan embert ismerek inkább, aki azért változtatott nevet mert túl régimódinak tartotta a nevét, és a családjában mindenkit úgy hívtak (pl. volt csoporttársamnál minden férfi Géza volt, ő aztán 18 évesen Natán lett a neve.

2008. okt. 21. 13:16
 16/27 anonim ***** válasza:
73%
szerintem az összes szép, bár nekem a Barack nem tetszik, valahogy túlságosan is a baracksárga jut róla eszembe :D
2009. márc. 25. 21:46
 17/27 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem is nagyon szép nevek, az Emili az egyik kedvencem különben is!^^ Én például ezeket is szeretem: Janka, Zorka, Korina, Rozina, Ráhel, Boróka és hasonlók. Én az ilyen neveket szeretem és jó rágondolni, hogy a lányom különleges lesz névileg is, mert az osztályában lehet, hogy lesz egy csomó Erzsi vagy Mari, de Janka nem valószínű.^^
2009. aug. 8. 21:00
 18/27 anonim ***** válasza:
73%

Hát...egyet mondok...a Barackot szerintem mindenképp felejtsd el...hogy hangozna már?

Eléd áll egy felnőtt nő és

-"Helló a nevem Barack."

Minimum hülyének néznék.

Még egy gyereknek is rosszul hangzik.

-"Tedd le azt a kést Barack!XD

Arról nem is beszélve hogy néhányan Obamának fogják becézgetni...XD

A Kim is (bocsánat)pocsék...Sajnálom de ez magyar szájból nagyon aberrált.Kevés a betű.Mi a családneved?Kiss Kim,Nagy Kim,Kolompár Kim,Kovács Kim,Horváth Kim,Tóth Kim,Szabó Kim...rosszul hangzanak.Egyszerűen túl rövid 3 betű egy magyar gyereknek.

Talán a Luna,a Manka,és a Santál.Bár a Santált simán sántázhatják.A Zazi komolyan nem tudom hogy jutott az eszetekbe.Komolyan.Talán ilyen becenévnek ráadhatjátok.

Moira,Polli,Kenza...most ti kajak magyarok vagytok?Tán a Polli még elmegy...Egyáltalán hogy a fenébe kell a Moirát ejteni?Mojra?Molylepkének fogják becézni,így már lehetne zümmögő Zazi:)Pffft...Moj(ly)ra ZaziXD

Emili...szó,szó...nagyon nem illik Magyarországra,éppúgy mint a Vanessza,Dzsindzser,Alehandró...Bár valamivel jobb,nincs ilyen pocsék fonetikus átírása...

Britta...akkor nem lehetne teljesen kiírni?Brigitta.

Kenza...

-Tessék jönni Kenza néni!

-Edd meg a tejbepapidat Kenzuskám!

-És te Lajos/Sándor/Gábor,elfogadod-e Kenzát hites feleségedül...

-Özvegy Lajos/Sándor/Gáborné Kenza?

-Csakhogy végre ideértél Kenza!Anikó,Laci,Eszter meg a György már egy órája várnak rád!Ohh jut eszembe ismered Alehandrót?Tetszel neki...jóképű cigánygyerek,tetszett neki a neved is!

**sarkon***

-Mennyi lesz bébi?

-Tízezer.

-Van neved is r*banc?

-Ja hogy van bazzmeg.Kenza.

.......

Összevetve szerintem egyik név se igazán illik ide,de ha gondolod...de azért olvasd végig néhányszorXDXDXD!

2010. febr. 23. 23:30
 19/27 anonim ***** válasza:
Mi lett a neve?
2010. márc. 1. 10:59
 20/27 anonim ***** válasza:

23:30

Zümm,zümm ZaziXD

2010. márc. 1. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!