Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg kiszúrok a lányommal,...

Tényleg kiszúrok a lányommal, ha ezek közül a nevek közül kap egyet?

Figyelt kérdés
Ezek a nevek az esélyesek: Barack (ez az egyik favorit), Britta, Emili, Kenza, Kim, Luna, Manka, Moira, Polli, Santál, Zazi. Ezek közül próbálunk választani, valószínű, hogy második keresztnév a Barack lesz. Mindenki hülyének néz minket, hogy ilyen nevek közül szeretnénk választani. De nekünk ezek tetszenek. Légyszi ne azt írjátok, hogy majd ki fogják csúfolni a gyerekek, mert én bizony jól emlékeszem, hogy a teljesen hétköznapi nevű gyerekeket is csúfolják, de minden csoda három napig tart. Inkább az érdekelne, hogy felnőtt korban, fiatalkorban hogyan reagálnak, ha egy nő, kamasz ilyen névvel mutatkozik be. Amúgy igen, ezek mind anyakönyvezhető nevek, utánaérdeklődtem.
2008. okt. 20. 13:19
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem szép nevek,nekem a Kim tetszik a legjobban.A Barack is szép név.Ismerek olyan fiatalt,akinek Málna a neve,és nagyon büszke rá.Én a lányomnak a Borostyánt szeretném adni.
2008. okt. 20. 13:24
 2/27 anonim ***** válasza:
71%
Én nem adnék ilyen neveket,és szerintem te is érzed,hogy miért..
2008. okt. 20. 13:27
 3/27 anonim ***** válasza:
98%

Ismerek két lányt, ikertestvérek, akiknek eredetileg Eperke és Szederke volt a nevük. 18 éves korukban egyikükből Ildikó, másikukból Zsuzsanna lett, mert utálták, hogy mindenki vagy röhögésben tör ki a nevük hallatán, vagy egyszerűen úgy néz rájuk, mintha a Marsról jöttek volna.

Szerintem nyugodtan legyen a gyerek neve Barack, legalább foghatjátok a mostani elnökválasztási mizériára... :) Mindenki olyan nevet ad a gyerekének, amilyet csak akar. Később pedig mindenkinek megvan a joga, hogy megváltoztassa a születési nevét...

2008. okt. 20. 13:29
 4/27 anonim ***** válasza:
90%
Szép a Polli a Kim, a Barack, a Britta is. A többi nekem nem annyira jön be..
2008. okt. 20. 13:31
 5/27 anonim ***** válasza:
87%
Ez attól is függ, hogy mire ő felnő mennyire lesznek rendhagyóak ezek a nevek. Az újszerű dolgok az emberekből általában ellenérzést váltanak ki, ezzel mindenképpen számolni kell. Szerintem mostanában egyre több eddig nem nagyon gyakori név előkerül, így valószínüleg hamar megbarátkoznak a közvetlen kapcsolatban lévők a szokatlanabb névvel is. Viszont amire én figyelnék, hogy miként lehet becézni a nevet pl a Barackot Barinak vagy Barkának? Illetve arra, hogy az egész név hangzása milyen. Az hogy felnőttként, kamaszként hogyan reagálnak bemutatkozáskor nem hiszem, hogy annyira fontos, mivel ekkor már az összbenyomás a döntő, de azért egy komolytalan hangzású név egy komoly foglalkozású embernél furcsa lehet.
2008. okt. 20. 13:35
 6/27 anonim válasza:
75%
Szia! Szerintem ne foglalkozz azzal, hogy mások mit szólnak. Ha neked a Barack tetszik, akkor a Barack legyen. Bár jómagam nem választanám első keresztnévnek, de másodiknak már simán bevállalhatnád. A Britta, Emili, Moira, Polli szerintem nagyon szép nevek, én bármelyiket szívesen választanám első keresztnévnek. A Kenza, Kim és társai már eléggé idegenül és furán csengenek számomra. De neked kell eldöntened. Szerintem bátran vágj bele, mert ezek mégsem olyanok, mint Eperke, meg Szederke. :-)
2008. okt. 20. 13:36
 7/27 anonim ***** válasza:
84%

Szia!

szerintem első névnek válassz egy "normális" keresztnevet, és másodiknak a listában felsoroltak közül. Ha nagyobb lesz, úgyis ő dönti el, melyiket akarja használni.

mert azért legyünk őszinték, hogy hangzik pl: dr. Kovács Zazi ügyvéd. vagy egy főorvos. kicsit vicces. És akik más korosztályba tartoznak, nem biztos hogy olyan könnyen elfogadják.

2008. okt. 20. 13:54
 8/27 anonim ***** válasza:
90%

igen,ami egy babának/gyereknek aranyos név,az már nem biztos,hogy felnőttként is olyan jól cseng majd.

Ha már csa a Málnára gondolok,egy felnőtt nőnek,hogy néz ki a Málna név?vagy esetleg Málnus?Málnuska?mint egy csomag cukor!

hallottam olyat,akit Napsugárnak neveztek el a szülei,hallása egy szőke kislányt képzelek el,és állítólag egy fekete hajú,barna szemű gyerkőc lett belőle!de a Britta,Emili,Kim,Manka nem rosszak.furcsák,mert magyarországon ritka nevek.de ne hagyd,h a család vagy bárki beleszóljon,a Te döntésed,a gyereknek meg nektek ugyse lesz furcsa,mert megszokjátok.a többiekkel meg ne törődjetek!

2008. okt. 20. 14:32
 9/27 anonim ***** válasza:
98%

Én is szeretem a különleges neveket, de ezek aztán nem semmik! Mármint nem bántásként mondom, inkább csak meglepő!

Nem tudok elképzelni egy kislányt Barack névvel, de az Emili nagyon tetszik.

Az én lányomat Napsugárnak hívják, 6 éves. Akkor nem volt túl gyakori név(bár nem tudom most mennyire az?), sokan azt kérdezték: Ez a beceneve? És mi a rendes?

Meg azt hogy: Ilyen név létezik?

Szóval gondolj bele, hogy ilyen hozzászólások lesznek, ha ezt a nevet adjátok a babának. És ezek még lightosak!

Egyébként nemrég született a kisfiam, és ha lány lett volna akkor a Bíborka nevet kapta volna.

Szóval, jók a ritka nevek, de azért gondoljátok meg, hogy mennyire ritka legyen.

Sok sikert a névválasztáshoz, és boldog babavárást kívánok.

2008. okt. 20. 14:33
 10/27 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat. Igen, mi is gondoltunk arra, hogy ha mondjuk egy ügyvédnő lesz belőle, akkor hogy fog kijönni, ha kissé "komolytalan" neve van. De az motivált engem a különleges név adásában, hogy pont azért, mert kissé meghökkentő, ezért az emberek megjegyzik. Pl. pont ha egy ügyvédről van szó, elég valószínű, hogy aki hallotta, nem felejti el a nevét, és ha később ismerősének ajánlja, akkor eszébe jut az is, kit kell keresni. Vagy bármi más foglalkozásnál. Én mostanában a Zazi felé hajlok nagyon, egy kedves aranyos tanárnőmet hívták így, aki engem nagyon szeretett és nagyon sokat tanultam tőle, az ő hatására lettem én is tanár, neki ez volt a beceneve, mindenki Zazi néninek hívta, és sajnos már nem él. A férjem a Mankáért rajong, és közös kedvencünk még az Emili. A Barackot mindenképp második névnek szeretnénk, meg van a maga sztorija hogy miért. De ezt nem adnám első névnek én sem, másodiknak viszont jónak érzem, max nem írja oda mindenhová, meg nem mondja bemutatkozáskor (bár ha nekem ilyen nevet adtak volna anno, én tuti csak így mutatkoznék be). De már a rokonság tök hülyének néz minket, mamám szerint ezek maximum rajzfilmekbe valók. Na jó, mondjuk Manka tényleg Rumcájsz felesége volt :)))) Mondjuk sose problémáztam rajta nagyon, hogy miért néznek éppen hülyének, csak a férjem mindig úgy megsértődik ha beszólnak ilyenért.
2008. okt. 20. 18:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!