Tényleg kiszúrok a lányommal, ha ezek közül a nevek közül kap egyet?
Ismerek két lányt, ikertestvérek, akiknek eredetileg Eperke és Szederke volt a nevük. 18 éves korukban egyikükből Ildikó, másikukból Zsuzsanna lett, mert utálták, hogy mindenki vagy röhögésben tör ki a nevük hallatán, vagy egyszerűen úgy néz rájuk, mintha a Marsról jöttek volna.
Szerintem nyugodtan legyen a gyerek neve Barack, legalább foghatjátok a mostani elnökválasztási mizériára... :) Mindenki olyan nevet ad a gyerekének, amilyet csak akar. Később pedig mindenkinek megvan a joga, hogy megváltoztassa a születési nevét...
Szia!
szerintem első névnek válassz egy "normális" keresztnevet, és másodiknak a listában felsoroltak közül. Ha nagyobb lesz, úgyis ő dönti el, melyiket akarja használni.
mert azért legyünk őszinték, hogy hangzik pl: dr. Kovács Zazi ügyvéd. vagy egy főorvos. kicsit vicces. És akik más korosztályba tartoznak, nem biztos hogy olyan könnyen elfogadják.
igen,ami egy babának/gyereknek aranyos név,az már nem biztos,hogy felnőttként is olyan jól cseng majd.
Ha már csa a Málnára gondolok,egy felnőtt nőnek,hogy néz ki a Málna név?vagy esetleg Málnus?Málnuska?mint egy csomag cukor!
hallottam olyat,akit Napsugárnak neveztek el a szülei,hallása egy szőke kislányt képzelek el,és állítólag egy fekete hajú,barna szemű gyerkőc lett belőle!de a Britta,Emili,Kim,Manka nem rosszak.furcsák,mert magyarországon ritka nevek.de ne hagyd,h a család vagy bárki beleszóljon,a Te döntésed,a gyereknek meg nektek ugyse lesz furcsa,mert megszokjátok.a többiekkel meg ne törődjetek!
Én is szeretem a különleges neveket, de ezek aztán nem semmik! Mármint nem bántásként mondom, inkább csak meglepő!
Nem tudok elképzelni egy kislányt Barack névvel, de az Emili nagyon tetszik.
Az én lányomat Napsugárnak hívják, 6 éves. Akkor nem volt túl gyakori név(bár nem tudom most mennyire az?), sokan azt kérdezték: Ez a beceneve? És mi a rendes?
Meg azt hogy: Ilyen név létezik?
Szóval gondolj bele, hogy ilyen hozzászólások lesznek, ha ezt a nevet adjátok a babának. És ezek még lightosak!
Egyébként nemrég született a kisfiam, és ha lány lett volna akkor a Bíborka nevet kapta volna.
Szóval, jók a ritka nevek, de azért gondoljátok meg, hogy mennyire ritka legyen.
Sok sikert a névválasztáshoz, és boldog babavárást kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!